הכוונה מקצועית

gadniel

New member
הכוונה מקצועית

שלום, לפמי חצי שנה השתחררתי מצהל ומאז אני חושבת המון מה כדאי לי ללמוד,בלי להגיע למסקנה ממשית.אני לא לחוצה לגבי הלימודים ולא מתכוונת ללמוד בשנה וחצי הקרובות,אבל ממש קשה לי עם חוסר הכיוון שלי.האם הייתם ממליצים לי לעבור הכוונה מקצועית?ואם כן, באיזה מוסד?אני גרה בקרבת אשקלון כך שאין לי בעיה להגיע לת"א או לב"ש. בנוסף מישהי המליצה לי על מכון אבני שבחיפה,אבל אני מעט מהססת בגלל המרחק.האם שמעתם עליו?

המלצה

יעוץ זה דבר חשוב- בהנחה שהוא עשוי להוביל אותך לבחירה נכונה ולחסוך זמן על לימודים שאינם מתאימים ושינוי מאוחר יותר את יכולה לקרא בפורום על מקרים של אנשים שלא פנו ליעוץ ומצויים בצומת החלטה מחודשת לאחר שכבר השקיעו זמן בלימודים ההנחה היא ביעוץ שהכרות טובה עם עצמך ועם עולם התעסוקה עשויה להביא לבחירה אופטימלית קיימים פסיכולוגים תעסוקתיים עצמאיים שאליהם ניתן לפנות כמו גם מכונים להכוונה כדוגמת המכון שציינת ועוד באופן אישי אני מעדיפה פסיכו' עצמאיים על פני מכונים כי במכונים יש מספר קבוע מראש של פגישות ולטעמי פסיכו' עצמאי יכול לקבוע איתך פגישות על פי הצורך ולא באופן שרירותי- דבר שמניסיוני עם הרבה נועצים - אפקטיבי יותר לתהליך. בכל אופן- תהליך צריך לארוך בין 3 ל6 פגישות בממוצע כך שההבדל בין תהליך כזה לתהליך במכון לא צריך להיות מאד משמעותי מבחינה כספית אני יכולה להפנות אותך לפסיכולוגית טובה קרוב אליך יחסית- בנס ציונה היא עבדה הרבה שנים במרכז היעוץ באוני' תל אביב אם תרצי אשלח לך את פרטיה במסר אישי בהצלחה אפרת

chanush2

New member
לא למהר עם הייעוץ

אני גם קלטתי באיזה שהוא שלב שאין לי מושג מה הכיוון שלי ונלחצתי מזה אז הלכתי לייעוץ (במכון אדם מילוא) למרות שידעתי שיש לפני עוד יותר משנה לפני שאתחיל ללמוד, והיום אני קצת מצטערת על זה. אז עוד לא היה לי שמץ של מושג על לימודים אקדמאים וכ המסביב וחשבתי שהייעוץ יסגור לי את כל הפינות, אבל לא כך היה. בקיצור, מה שאני אומרת זה שתבדקי עם עצמך שאת לא סתם הולכת מתוך לחץ, אלא שבאמת יש לך ראש לזה עכשיו וזה יוכל להועיל. בהצלחה!!

למעלה