הכוונה מקצועית

inbalbenyush

New member
הכוונה מקצועית

יש לי בעיה לפני שנה סייימתי תואר ראשון באנגלית ואני עוסקת בהוראה כבר שנתיים. אני רק בת 24 ואנני בטוחה שזהו התחום שעליו אני רוצה להסגר אך אנני יודעת איזה תחום כן כדאי לי. מה עליי לעשות?

היי ענבל,

מהדברים שלך אני מבינה שכנראה התחום שבחרת ללמוד ובו את עוסקת כבר שנתיים, לא ממש מרגש אותך. את שואלת את עצמך מה כן מתאים לך. אני רוצה להזמין אותך לתרגיל בדמיון מודרך. אנחה אותך כיצד לבצע אותו. האם תרצי לנסות? שושי.

בחירת מקצוע

הי ענבל, נראה שהקצב שלך מאד מהיר. בגיל 24 לסיים תואר ולהיות בעלת ניסיון של שנתיים בהוראה. מדהים! האם תוכלי קצת לספר, מה גרם לך לבחור באנגלית לתואר? האם את אוהבת את הוראה ואיזה גילאים את מלמדת? מה עוד את אוהבת או מעניין אותך? מהם התחביבים שלך? כמו שכתבתי בתחילת ההודעה, את באמת צעירה ויכול להיות שקיבלת החלטה מהירה מדי על למודים. בחירת מקצוע דורשת בשלות, דורשת מאיתנו להכיר את עצמנו מכל מיני כיוונים- פנימיים וחצוניים ולכן, לא תמיד המהירות משתלמת. אפשרות אחת, היא לקחת את הזמן, לעבוד, ללכת לכל מיני חוגים, לדבר עם אנשים ולקחת את הזמן לבדוק מה את אוהבת. בנוסף, נסיעה לחו"ל לתקופה ארוכה בדרך כלל מסייעת לאנשים להכיר את עצמם בכיוון חדש וב"צבע חדש" שלא הכירו קודם. אפשרות שניה, היא לפנות למכון להכוונה מקצועית שם תעברי אבחון ותהליך קצר שבו יעזרו לך לזהות מהם הכשורים, מה הנטיות שלך ואיזה מקצועות אפשריים. אפשרות שלישית היא לעבור אימון אישי בו תעברי תהליך של הכרות עם עצמך, תבדקי מה חשוב לך בחיים, מהם החלומות שלך, מהם החוזקות שלך ועוד.. בכל מקרה, המון בהצלחה! אילת לבנון

inbalbenyush

New member
תגובה לאיילת

איילת דבר ראשון תודה על העצות! ביקשת שאני אתן לך יותר פרטים אז ככה בחרתי באנגלית מכוון שזה היה תחום שהייתי חזקה בו. אחרי שסיימתי שרות לאומי ישר פניתי ללימודי הוראה ולא השקעתי הרבה מחשבה האם זה התחום שבאמת מתאים עבורי. כעת אני מלמדת כיתות ט-יב ומגישה לבגרות בתיכון שהוא מרכז נוער.בעיקרון היה לי נחמד ללמד אך תמיד כאילו היה חסר לי משהו אבל אני לא מבינה מה בדיוק. אני לא רוצה להתקבע על מקצוע מסוים אני עדיין צעירה אבל אני לא יודעת באיזה תחום אחר הייתי רוצה לעבוד. אני אוהבת לעבוד עם מחשבים אבל אין לי הכשרה לכך וכעת אני לומדת איפור מקצועי אבל אני לא חושבת לעשות מזה קריירה. מקווה שזה נותן תמונה יותר ברורה תודה לך על הכל!

מחשבים והדרכה

היי, ראיתי שכתבת שאת אוהבת מחשבים וגם שאת קשורה להדרכה וחינוך. בדיוק מה שאני הרגשתי שהתשתחררתי מהצבא. הייתי בהדרכה של קורסי מחשבים, רציתי להמשיך עם התחום אבל לא ידעתי ממש מה ללכת ללמוד. אני גרה בחולון אז בסוף אמרתי שאני אלך לברר אילו תארים לומדים במכון הטכנולוגי בחולון. נפגשתי שם עם מישהי מהייעוץ ששאלה אותי על עצמי ואז סיפרתי לה שהתעסקתי במחשבים והדרכה בצבא ואני גם מתחברת לתחום של תקשורת ועיצוב. היא המליצה לי על התואר טכנולוגיות למערכות למידה. גם אני הרמתי גבה וכמובן שחששתי ללכת ללמוד תחום שלא הכי מוכר. גם הייתי בטוחה שאני לא אמצא בזה עבודה ועד היום אני לא בטוחה שההורים שלי יודעים מה למדתי. אבל תראי, עוד לא סיימתי ללמוד וכבר מצאתי עבודה תוך כדי הלימודים והתחום וגם התואר מתחילים להיות מוכרים יותר ויותר.ויש ביקוש לבוגרים בתחום. התואר בעיקרון משלב פיתוח הדרכה עם עקרונות עיצוביים ומתן כלים תכנותיים ופיתוחיים. הרעיון הוא שאנשים כמונו ישבו בחברות וארגונים יאפיינו וינתחו את הצרכים של הלקוחות וידעו לתת פתרון הדרכתי מתאים עם כל האפשרויות והכלים הקיימים (פרונטליים או מתוקשבים). הייחוד של התואר הוא בעיקר בשילוב של הפרקטיקה עם התיאוריה. מרבית הלימודים מתבססים על פרויקטים בו ממש צריך לאפיין ולהפיק תוצר הדרכתי וגם יש פרויקט גמר אותו חייבים לבצע בארגון. כך שיוצאים לעולם האמיתי כבר עם ניסיון. אם יש לך עוד שאלות, תוכלי לשלוח לי. מקווה שעזרתי ושדיהיה בהצלחה.

shaniMizrahi1

New member
תגובה

היי ענבל, אני מבינה אותך לגמרי, גם אני הייתי מורה לאנגלית. ועבדתי 4 שנים בבית ספר יסודי. אז החלטתי שעלי לעשות שינוי והבנתי שעומדות בפני מספר אופציות: בהתחלה חשבתי על להתקדם בתחום ההוראה וללכת על תואר שני בחינוך. לאחר מכן שמעתי על מסלול מעניין במכללת בית ברל, נקרא הערכה ותכנון לימודים. זה מסלול לתואר שני והוא מכשיר אותך לעבוד במשרד החינוך בתפקידים מנהלתיים שבונים תוכניות לימודים למסגרות חינוך פורמאליות ומיוחדות. זה התחום שכנראה היה לי הכי מעניין לכן התחלתי ללמוד פה השנה. בנוסף אני מכירה פה מסלול מעניין לתואר שני בייעוץ חינוכי אבל עליו איני יכולה לתת המלצה. אם האופציות שציינתי יענינו אותך, תבררי פרטים.

למעלה