הכביש המכושף

fairy_mi

New member
הכביש המכושף

מחפשת פרטים על הכביש המכושף בירושלים- איפה זה נמצא? והאם זו סתם אגדה? (שמעתי משהו על אשליה אופטית או שדה מגנטי בכביש שגורם למראה של מים העולים במעלה הכביש)

לא גורם

למים העולים במעלה הכביש. אלא לגרום לתחושה של זה בנסיעה. לא מרגישים בזה עקב שינויים שעשו בכביש. (שאאינני זוכרת מה הם) ואם אני לא טועה (אם כן, תקנו אותי מי שיודע) בדובר בכביש שבעמק רפאים.

אממ... כשהייתי קטנה ../images/Emo110.gif

אבא שלי היה לוקח אותי ואת אחותי במכונית לטיילת בארמון הנציב, ויש שם באזור כביש כזה שהוא אמר לי שהאוטו מתחיל לנסוע שם לבד... לא יודעת אם אני ממש מאמינה בזה, אבל את מוזמנת לנסות

הכביש המכושף ../images/Emo187.gif

הוא באמת הארמון הנציב .. אחלה כביש באמת לא יודעת למה זה קורה אבל אתה נוסע בעלייה ומרגיש כאילו אתה בירידה!!

זה קורה בגלל אשליה אופטית...

לא שדה מגנטי... ולא שום אגדה אחרת... זה בסך הכל טעות אופטית... אבל זה דבר מעניין מאד...

shellyland

New member
הכביש המכושף

למרגלות הטיילת של ארמון הנציב יש שכונה ערבית ששכחתי את שמה. אם נכנסים לתוכו, באחד הרחובות נוצרת אשלייה אופטית בגלל הזוית של הכביש מול ההר ולמרות שאתה חושב שאתה רואה עלייה האוטו מדרדר כי יש ירידה. זו חוויה מאוד נחמדה, ראות את האוטו מדרדר בעלייה. אל יש כדור בבגאז' או מים לשפוך על הכביש זה אפילו יותר נחמד. הבעייה היא שהיום די מסוכן להסתובב שם אם לא ממש מכירים את המקום.

יש כמה כבישים כאלה בארץ...

כן. לא רק בעיר ויפה שלנו יש כאלה דברים... גם בצפון ליד מושב אליפלט יש כזה כביש... וכן כשנכנסים לכיוון חצור הגלילית מצומת מחניים... הכביש ממשיך לכיוון אתר של פסולת... וממש בכביש שיורד לאתר... יש טעות את זה... וזה פשוט מדהים! ואגב זה לא שדה מגנטי ולא שום דבר אחר... זה בסך הכל אשליה אופטית... את מוזמנת לבוא ולהכיר מקרוב את ארצנו הקטנטונת והיפה יקירתי...

למעלה