הי

מצב
הנושא נעול.

editmy

New member
הי

הי
יש לי שאלה אל הפורום אני מעוניינת לתרום ביציות, המודעות שלי החלה כשחברה שלי, בתקופה שהיא חיה בניו יורק תרמה מס פעמים ביציות, בקהילה היהודית. יש עניין לתרומת ביציות בארץ? מה התהליך? את מי אני צריכה לשאול? האם זה כרוך בתשלום כלשהוא? אני יודעת שהיא קיבלה על זה כסף. שלא תבינו לא נכון אני לא וחוזרת שוב- לא מעוניינת לתרום בגלל הכסף!!!!!!! אני אשמח לתגובותיכם. בהצלחה לכולן- אחלה פורום מהמעט שריפרפתי...

סביון1

New member
בוקר טוב עידית

הי
יש לי שאלה אל הפורום אני מעוניינת לתרום ביציות, המודעות שלי החלה כשחברה שלי, בתקופה שהיא חיה בניו יורק תרמה מס פעמים ביציות, בקהילה היהודית. יש עניין לתרומת ביציות בארץ? מה התהליך? את מי אני צריכה לשאול? האם זה כרוך בתשלום כלשהוא? אני יודעת שהיא קיבלה על זה כסף. שלא תבינו לא נכון אני לא וחוזרת שוב- לא מעוניינת לתרום בגלל הכסף!!!!!!! אני אשמח לתגובותיכם. בהצלחה לכולן- אחלה פורום מהמעט שריפרפתי...
בוקר טוב עידית
תרומת ביציות בישראל היא חוקית רק כאשר התורמת עוברת טיפולי הפריה בעצמה, וללא תמורה כספית. בארה"ב זה שונה. שם כל אחת כמעט יכולה לתרום תמורת כסף. תודה על הרצון הטוב, סביון

editmy

New member
תודה

בוקר טוב עידית
תרומת ביציות בישראל היא חוקית רק כאשר התורמת עוברת טיפולי הפריה בעצמה, וללא תמורה כספית. בארה"ב זה שונה. שם כל אחת כמעט יכולה לתרום תמורת כסף. תודה על הרצון הטוב, סביון
תודה
למה אני צריכה לעבור טיפולי פוריות? אם כן אז לפנות לגניקולוג שלי?

ayoosh

New member
שלום ../images/Emo140.gif

תודה
שלום

כמו שענתה לך סביון- החוק בישראל שונה מהחוק בארה"ב. בארץ יכולה לתרום ביציות רק מי שעוברת בעצמה טיפולי IVF. כמובן שאת לא צריכה לעבור טיפולים כאלה
, ולכן גם לא יכולה במצב הקיים בארץ לתרום- למרות הרצון הנפלא שלך... טיפולי IVF עוברת רק מי שאושרו לה הטיפולים (מסיבות רפואיות...) אני מצרפת לך קישור לסיכומים בעניין בקישור הראשון- את יכולה גם למצוא את לשון החוק לגבי מי זכאית לטיפולי הפריה.השני הוא יותר ההיסטוריה של נושא תרומת בהיציות בארץ ועל המאבק שלנו. כל הכבוד על הנכונות

עידית שלום ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

תודה
עידית שלום

קודם כל תודה על רצוניך לתרום ביציות. ועל זה מגיע לך ח"ח רציני וגם
גדול. אך לצערי זה לא כל כך פשוט כפי שאת חושבת. כפי שסביון ציינה, רק נשים שעוברות טיפולי פוריות, IVF ( שזו טיפול של הפריה חוץ גופית), בעצמן יכולות לתרום ושהתרומה חייבת להתבצע ללא תמורה כספית ובצורה אנונימית. עד כה, זה ברור ונשמע פשוט. אך אני רוצה להרחיב שיהיה לך יותר מובן. כדי להגיע לטיפולי IVF, אישה, או זוג במידה ויש בעית זרע, צריכה להיות במצב שהיא לא יכולה להרות ללא טיפול זה. כדי להגיע לשלב של טיפולי IVF יש לעבור כמה שלבים של טיפולי פוריות פחות פולשנים ורק אז ואחרי המלצת רופא, שמוגדר כמומחה לפוריות, ולא גניקולוג פשוט, יכול להמליץ לועדת של קופ"ח לאשר לך ביצוע טיפול IVF. שוב, אני אומר לך תודה על הכוונה ואני מאחל המון המון פוריות כך שלא תצטרכי לעבור את מסכת הגהנום הזה שנקרא "טיפולי פוריות".

סביון1

New member
הרעיון הוא שהמחוקק קבע שתרומת

תודה
ביציות הוא הליך שיש בו סיכון מסוים, והמחוקק לא רצה שאישה תיקחת סיכון כזה רק בשביל לתרום. אז לכן הוא קבע שרק אישה שממילא עוברת טיפולי הפריה ולוקחת את אותם סיכונים עבור עצמה, תוכל לתרום. אגב, מאז החקיקה ההיא עברו הרבה מים בירדן והרבה עוברים במעבדות הפיריון, ועם הזמן והנסיון שהצטבר הגיעו למסקנה שההליך ממש לא כל כך מסוכן, במיוחד אם עושים אותו בצורה מקצועית, מבוקרת ואחראית. אבל החוק בעינו עומד וכתוצאה מכך אנחנו נאלצות לכתת רגלינו ולרוקן כיסינו בחיפוש אחר תורמות מחו"ל. את מוזמנת לקרוא על המאבק שלנו לשינוי החוק ולשינוי "שיטת" ההחזרים (או יותר נכון שיטת ההתחמקות ממתן החזרים) של קופות החולים למטופלות תרומת ביציות.

editmy

New member
תודה לכולכם

ביציות הוא הליך שיש בו סיכון מסוים, והמחוקק לא רצה שאישה תיקחת סיכון כזה רק בשביל לתרום. אז לכן הוא קבע שרק אישה שממילא עוברת טיפולי הפריה ולוקחת את אותם סיכונים עבור עצמה, תוכל לתרום. אגב, מאז החקיקה ההיא עברו הרבה מים בירדן והרבה עוברים במעבדות הפיריון, ועם הזמן והנסיון שהצטבר הגיעו למסקנה שההליך ממש לא כל כך מסוכן, במיוחד אם עושים אותו בצורה מקצועית, מבוקרת ואחראית. אבל החוק בעינו עומד וכתוצאה מכך אנחנו נאלצות לכתת רגלינו ולרוקן כיסינו בחיפוש אחר תורמות מחו"ל. את מוזמנת לקרוא על המאבק שלנו לשינוי החוק ולשינוי "שיטת" ההחזרים (או יותר נכון שיטת ההתחמקות ממתן החזרים) של קופות החולים למטופלות תרומת ביציות.
תודה לכולכם
והמון בהצלחה...

מצב
הנושא נעול.
למעלה