הי

אסף_17

New member
הי

לא יודע אם זה משהו שמעיד על טיפול פסיכולוגי, אבל אני פשוט מתעב את סבתא שלי. סבא שלי נפטר לפני 5 שנים, וסבתא שלי הייתה מאוד תלויה בו. כשהוא הלך לעולמו, היא פשוט נכנסה לדיכאון עמוק (כל החיים שלה היו לה בעיות דיכאון), ומאז שסבא מת, אני פשוט מרגיש שהיא מהווה טירחה גדולה מאוד לאימי, בתה, ישירות ולי ולאבי בעקיפין. רבתי הרבה עם אימא שלי ואח שלי על היחס המזלזל והאדיש שלי כלפיה, וזה מעצבן אותי שאני צריך לריב איתם בגללה. מאז שסבא שלי מת, היא פשוט התדרדרה לגמרי באופי שלה. סבתא שהייתה פעם נחמדה, אדיבה, נסבלת, דואגת וכו´... הפכה לאישה בוטה ודיכאונית, שכל הזמן צריכה שבני-המשפחה שלה יבדרו אותה. הבאנו לה פיליפינית, היא הייתה בבית אבות בכפר-סבא וחזרה הביתה, ואז הבאנו לה עוד פיליפינית ושוב היא לא הייתה מרוצה, ועכשיו היא בבית אבות ברעננה והעניינים קצת נרגעו אבל היא התחילה לבוא אלינו כל יום שישי ואני פשוט קורא לה המלכה. אני יודע שהיא בת 80 וכל החיים שלה דאגה לנו כספית ורגשית, אבל היא פשוט מבקשת דברים כל הזמן וכ"כ רוצה תשומת-לב ותמיד יש לה הערות כלפיי (אולי לא מתוך כוונה רעה אלא מזיקנה, היא מרגישה שהיא יכולה להגיד כל מה שהיא רוצה) והיא פשוט נמאסה. היא גם חיה המון שנים (80) שנה ומתפקדת מצוין פיזית.. גם נפשית היא די בסדר, חוץ מכל הקטע של הדיכאון המתמשך, הטענות הרבות שיש לה כלפי אימי שעושה בשבילה כמעט הכל וכו´.

גרא.

New member
רגשותיך מובנים,אבל קשה מאד לקבלם

ולהסכים למסר המרכזי במכתבך.סבתא,אמא של אמך,אינה מטרד או טירחה..אולי שמעת על המצווה הידועה "כבד את אביך ואת אימך...למען" זו אינה מליצה. הסבתא שלך,זקוקה להתחשבות ולהבנה,בדיוק כפי שאתה מצפה להבנה ואמפתיה מצידינו.תאר לך את עצמך ישיש בן שמונים,שנכדך,ירגיש כלפיך אותו דבר.הרי גם אתה עשוי אי פעם להגיע לאותו מצב..ואיך תרגיש אז? נסה להעמיד את עצמך במקומה של סבתך..איזה ברירה יש לה..כדבריך,הפכה מנחמדה,אדיבה נסבלת דואגת,לאשה בוטה ודכאונית...אין מה לעשות..זו התנהגות אופיינית ללא מעט ישישים..ועליך ללמוד להיות יותר סובלני ומקבל..אם אתה מרגיש שזה מעל לכוחותיך..זה הזמן להחליט ללכת לייעוץ פסיכולוגי.

m_katzmann

New member
אסף תתבגר!

הי אסף, נסה להכנס לנעליה של סבתך. בת 80 אמנם עוד מתפקדת פיזית , אבל הדמות המרכזית בחייה - נטש אותה. היא נשארה לבד. היא נאחזת בכל מי שרק אפשר. היא במצוקה נוראית. בני משפחה אי אפשר להחליף בבני משפחה יותר מרתקים . היא נמאסה כי נמאס לה. נמאס לה מהרבה דברים. נמאס לה להרגיש לבד. נמאס לה להיות בבית אבות. נמאס לה שהיא תלויה באחרים,נמאס לה שלא מקשיבים לה. נמאס לה להרגיש שהיא פשוט נמאסה. אני לא רוצה להשמע בוטה מידי, אבל אני באמת לא מאחלת לך שכאשר תהיה בן 80 יהיה לך נכד שכמוך. סלח לסבתא על התנהגותה, זכור לה ימים טובים יותר. היא מתנהגת כך, כי קשה לה. וקשה לשפוט אדם במצבה. מאיה

למעלה