הי

נסי 10

New member
הי

אני בחיפוש לאחר שלווה ,השלמה עם עצמי,ואולי במקרה היגעתי למקום הנכון, הסיפור הוא-כ 8 שנים אני גרושה+ בת חיילת ,עברתי משבר קשה ביותר,פניתי לכל מי שיכל לעזור לי לא לשקוע,,באותו זמן אני וגרושי הלכנו לטיפול זוגי אצל ,פסיכולוג,ששם גם נחשף,הרומן שלו-לא בנוכוחותי, ההצעה של הפסיכולוג כמובן הייתה שהגרוש יספר לי ומיד,ומשם הכל היתגלגל בדרך כואבת וטראומתית עד הגירושין .כיום אין לי קשר איתו לאחר 22 שנות נישואין,המשכתי ללכת לאותו פסיכולוג 8 שנים, בניתי את עצמי מחדש ,אבל יחד עם הבנייה מחדש,מערכות יחסים עם קרובים, והסובבים אותי נהרסו,אני לא מדברת עם 2 חברות ,עם אח שלי ,עוד יותר התרחקתי מאימי,עם בת דודה שלי לא הצלחתי להשלים,אנחנו לא מדברות .קשר שהיה לי עם חבר הסתיים לא יפה לאחר 4 שנים.וכל זה בזמן שאני מטופלת ומונחת עלידי פסיכולוג,אינני סולחת לעצמי ,וגם לקרוביי שהיתרחקו,וחיה במין מרירות ,תקועה באמצע החיים. איך אפשר להיבנות מחדש ,לתת לעבר לא לגעת בי יותר להמשיך הלאה. אשמח לכל עזרה תודה מראש

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
נושאים לעבודה

יקירה, גירושים אחרי כל כך הרבה שנים ביחד הם חויה לא פשוטה (מניסיון
). ובכל זאת עברו 8 שנים ואת מרגישה תקועה. כל הנושאים שאת מעלה הם נושאים מצויינים לטיפול, ונשמע ש-8 שנים בטיפול הן זמן שיכול היה לסייע לפתור את הקשיים האילו. מה קורה בטיפול שלך? מדוע נהרסו מערכות היחסים עם הקרובים, עם החברות? האם את מוכנה להתחיל בתהליך של קבלה של עצמך ושל הסובבים אותך, כפי שאת וכפי שהם? האנשים מסביבנו לא תמיד מושלמים. כאשר נמצאים בקושי לפעמים מצפים מהם לדברים שהם לא מסוגלים לתת. אפילו אם נדמה שהם יכולים לתת, העובדה היא שהם לא - כי הם לא פנויים, כי אין להם זמן, כי הם לא רגישים מספיק. זה לא אומר שהם לא יכולים לתת כלום. הם יכולים לתת המון, רק לא בדיוק את מה שאנו מצפים. הדרך היחידה לחיות עם המצב בשלום הוא לקבל מכל אחד בדיוק את מה שהוא מסוגל לתת - לא יותר. וזה ממש לא מעט.

יודה ב

New member
לנסי 10

את מעלה כאן מסכת קשהשנמשכת זמן רב. האם תוכלי לנסח מטרה יותר ספציפית ומוגדרת מהמטרה הכללית של "להיבנות מחדש". מה ספציפית את מבקשת להשיג. לדוגמה: לבנות מערכות יחסים עם כל אלה שאין לי קשר איתם? יכול להיות, בניית מערכות יחסים חדשות? כשאת אומרת "לתת לעבר לא לגעת בי", מה את מתכוונת.איך זה יבוא לידי ביטוי בחייך?

תלתלית3

New member
את מתארת פה המון כעסים

ואינך מוצאת מקום לסליחה לעצמך ולסביבתך ובעיקר לאנשים הקרובים לך. הכעס הטמון בך תוקע אותך, הרי הם ממשיכים להתנהל בחייהם כרגיל. אפשר לשחרר כעסים, אפשר לשחרר אנשים, אפשר לעבוד ולחזק אותך מול הקשיים שלך ולהבין מה קורה לך. למרות שהיית בטיפול את עדיין מחזיקה דברים בבטן. במה זה משרת אותך ? מה נותן לך שימור המצב שאינו נעים לך ? מה מונע ממך לעשות את השינוי ? אם תעשי את השינוי מה יקרה, מה יהיה שם, מה יופיע בחייך ? האם גישת הקורבן משרתת אותך ? איך כדאי לצאת משם ? מה הם המשאבים שיכולים לסייע לך להתמודד ולקרב אליך אנשים ? מה מונע ממך לסלוח לעצמך ? הרי עשית הכי טוב שידעת נכון לאז. את העבר אי אפשר לשנות, לעתיד אפשר ליחחל ואת ההוה אנחנו רק חיים. אנחנו יכולים לשנות את דרכנו, לעולם לא נדע מראש את התוצאות. בחרת בדרך שהתאימה לך ואולי טעית, אז זה הזמן לשנות אותה. לא קרה דבר. מותר לנו לטעות. חייך ובריאותך ואושרך הכי חשובים לך ואל תתני אותם. באהבה והצלחה טליה

sarin42

New member
תשובה

טליה שלום לך היום הארוע של אחי ביתי הלכה בלבד לא הוזמנתי בהשראת אימי היא נתנה פקודה עם אני אבוא היא לא תבוא זועזעתי שכולם פוחדים ממנה וחוששים ממנה לא מדברת עם אף אחד מהם הפסקתי לאכול את הלב אני לא מוכנה להיות קורבן והפסקתי יצאתי משם פשוט נגרם לי עוול כבד בעבר הרחוק ניתקתי כל מגע האמת לא חסרים כלל וכלל מה שמקומם אותי ההוראה שהעבירה האמא הנכבדה לפעול נגדי וכולם מקשיבים לה כמו חיילים לכן החלטתי לפרוש שלוות הנפש והגוף

bridges

New member
בד"כ כלל אני לא נוקט בעמדה כזאת...

...אבל גם לי זה נשמע שיש כאן איזשהי בעייתיות בטיפול. אני חושב שאת יודעת את הפתרון (כתבת את זה): סליחה, לעצמך דבר ראשון ואח"כ לקרובייך ולחברייך ובסופו של דבר גם לבקש סליחה. השאלה היא: מה חוסם אותך מלסלוח ולבקש סליחה? רונן

נסי 10

New member
שלום לכם אשתדל להסביר את עצמי

אני לא מצליחה או לא יודעת איך לסלוח אין לי כלים, למרות טיפול שעברתי אצל פסיכולוג,כעת אני לא בטיפולו,אבל הבנתי שהיה משהו לקוי בטיפול,למרות שהיו תקופות שהייתי מרוצה, הוא מכיר אותי ואת הכוחות הפועלים,לצערי אני כועסת גם עליו,שלא הצליח לאחר כל כך הרבה שנים להביא אותי למקום שבו ארגיש סוף סוף השלמה עם המצב, או אולי לכוון אותי איך כן היה אפשר לנהל מערכות יחסים בריאות יותר. אני מרגישה בודדה ,חוסר אימון כלפי גברים, ותקועה,למרות שחיי מתנהלים באופן יציב אבל חסרי גוון -עבודה ,בית וחוזר חלילה.תודה על תשומת לב

bridges

New member
הדברים הפשוטים הם הכי קשים לעשייה

היי נסי, תודה על השיתוף מעמקי הלב שלך ועל האותנטיות. עקרונית סליחה זה דבר כל כך קל אבל זה מפליא עד כמה זה קשה לנו לסלוח, אפילו כשאנחנו יודעים שזה יהיה לטובתנו. את רוצה לעשות עבודה לזיהוי האמונות שלך ולזהות את האמונות שעוצרות אותך מלסלוח ולהתקדם בחיים שלך ולנקות אותן. אני עובד עם המתאמנים על זה באמצעות טכניקת התטא הילינג שכוללת כלי מאוד עצמתי ויעיל של ניקוי אמונות. השאלה הבאה תעזור לך למצוא אמונה מגבילה: מהו הרווח שיש לך מלהמנע מלסלוח? באיזו דרך אי הסליחה מועילה לך בחיים? דרך אחרת להסתכל על אותה שאלה: מה את פוחדת שיקרה אם תסלחי ותחזרי לתת אמון בגברים ואנשים בכלל? רונן

למעלה