הי...
שוב אני כאן...מרגישה הכי בתחתית שאפשר. עברו החגים בהם בחרתי לא לחגוג עם בני המשפחה (הורים ואחים) - מדובר באבא שהיה אלים פיזית ומילולית, וכל האחרים עדיין "מעריצים"/מפחדים ממנו. מאד התחזקתי לפניראש השנה והייתי שלמה עם ההחלטה לחגוג עם המשפחה הגרעינית שיצרתי לעצמי. כמעט שלא היו נקיפות מצפון. ידעתי שאני עושה את מה שנכון לי ולא על מנת לפגוע בהם, ואם הם בוחרים להיפגע ולהיעלב- זו הבחירה שלהם. אני לא פועלת נגדם. גם החלטתי לא להחליט בנוגע לניתוק - כן או לא. פשוט לזרום ולהחליט כל פעם מחדש עד שיהיה לי ברור. והימים עברו והגענו ליום כיפור, והרגשתי מאד רעה - בגלל איך שאני מתנהגת אליהם. רציתי לבקש סליחה, אבל לבקש באופן ישיר - כמובן שלא יכולתי. מרגישה כ"כ זקוקה לסליחה שלהם שזה קורע אותי, פשוט מייסר. ומשהו בתוך יום כיפור קרה, והרגשתי נפלא, ממש התמסרתי לאהבה שיש לי בקן המשפחתי שיצרתי לעצמי והרגשתי טוב, כ"כ טוב עם עצמי. עד אתמול, כשאמא שלי שאלה אותי אם אני באה בסוכות - ושוב הכל התפוצץ. יותר ויותר אני יודעת שטוב לי לא להיות איתם בקשר, שאני מרגישה יותר שמחה, יותר נקייה, יותר אני וכל אינטאקציה איתם עושה לי לא טוב. באמת לא טוב. אבל המצפון ורגשות האשם חונקים אותי לחלוטין. אני מפחדת לאבד את הפנטזיה של משפחה נהדרת וחמה, אני מפחדת להודות באמת במה שאני רוצה , אני מפחדת לשלם את המחיד של לא להיות איתם בקשר. אני מייחלת לגורם חיצוני וקיצוני שיכריח אותי להגיע להחלטה... ברגעים האלו אני מרגישה כ"כ לא כנה עם עצמי, כ"כ לא נאמנה לעצמי, כ"כ לא אוהבתאת עצמי, כ"כ אדם רע ומאכזב את ההורים שלי, שפשוט לא בא לי להתמודד, לא בא לי לחיות. אני לא יודעת איך לפתור את זה, שוב ושוב אני מסתובבת סביב עצמי ופשוט לא יודעת מה להחליט. ללכת ולהרגיש רע ולסיים עם זה כדי להרוויח שקט- אז למה אני מרגישה כאילו שאני בוגדת בעצמי? וגם אני יודעת שהכעס על זה שלא הייתי הרבה זמן כבר נמצא שם ולכן הפרצופים והאמירות שאני עשוייה לפגוש לא קלות לי. ומצד שני- לא ללכת? ולהסתכן בכך שאני יותר ויותר מרגיזה אותם ושעשוי להיות איזשהו פיצוץ יותר קשה (וזה באמת על סמך נסיון העבר), ואחרי פיצוץ שכזה יש סיכוי שלא יהיה קשר יותר- וזה טוב? לי? לילדים? להורים שלי? אני כ"כ מסובכת עם זה שבא לי פשו טלהתנתק ולא להיות