הי =]

הי =]

היי אני עדן מפורום רוכבים צעירים |על סוסים| אממ ובחוות סוסים שלנו יש כלבת שמירה מסוג קאנה קורסו. עכשיו הכלבה הורבעה לפני כ4 חודשיםף הייתה לה בעיה להמליט לבד אז עשו לה ניתוח קיסרי, חמישה גורים נולדו ואחד מת במהלך היום. עכשיו לאחר כחודש אחרי ההמלטה הכלבה הרגה 2 גורים |!!!| למרות שהיא כלבת שמירה עדיין יש בה "אינסטינקט אימהי", אבל היא הרגה את גורייה. עכשיו לשאלתי, מה היה יכול להיות הגורם למעשייה של טוני? {הכלבה} טוני מדהימה באופייה למי שמכיר אותה- רק מי שנמצא איתה והיא כבר מזהה אותו ולא מנסה לתקוף.הרי היא כלבת שמירה. אנחנו חשבנו אולי כי הרבה אנשים ראו את הגורים מבחוץ-הכלבה והגורים היו במשרד |בלי אפחד| ודי הרבה אנשים עברו והסתכלו ליד החלון. חוץ ממני ומבעל החווה אפחד לא נכנס, אני נכנסתי להוציא אותה לטיולים למלא לה מים, לתת אוכל וסתם לבדוק שהכל בסדר, והכלבה סומכת עלי באלף אחוזים, אני לא מבינה מה יכול היה לגרום לה להרוג שני גורים.. אני נואשת בבקשה תעזרו לי. תודה עדן [:

עצוב ../images/Emo7.gif

גם כלבת שמירה... גם מרביעים אותה... וחלק מהגורים שלה מתו... איזה חיים יש לה, מסכנונת

תראי סה''כ החיים שלה מעולים D:

היא "גרה" רוב היום במשרד ריק עם מזגן, ובערב היא משוחררת מכיוון שהחווה מגודרת. אני כ''כ אוהבת את הכלבה הזו אני דואגת לה כמו מטורפת כל היום ממלא מים היא יוצאת לפחות 4-5 פעמים ביום היא אוהבת לרוץ היא כ''כ יפה! אני יביא תמונות מחר.

goolo123

New member
מה שהכי חשוב,אם אכפת לך ממנה...זה לדאוג

לעיקור ודחוף.

תראי הלוואי והייתי יכולה לעשות משו היא לא-

שלי.. היא של בעל החווה והיא כלבה מאוד מיוחסת, יש לה תעודות והיא בת לאלופים לא נראה לי שיעלה בכל בדעתו של הבעלים לעקר אותה, אני במקומות כן הייתי מעקרת.

ferrarious

New member
מאוד עצוב אבל הכי חשוב להירגע

ולהמשיך לטפל בשאר הגורים. קודם כל יכולות להיות המון סיבות שגרמו לתוצאה הסופית ולא בהכרח זאת שמה של מישהו בקרבת הכלבה. לפעמים הכלבה חשה שלגורים יש בעיה בריאותית כזו או אחרת אשר תמנע מהם לשרוד והאינסטינקטים שלה גורמים לה להרוג את גוריה כיוון שאולי הם מסכנים אותה ואת שאר הגורים. אולי זה קרה בלי כוונה מצידה? הרבה פעמים בכלבים מגזעים גדולים הכלבה בטעות רומסת את גוריה ולכן בהתחלה משגיחים עליה הרבה פעמים 24 שעות ביממה ומשתמשים בארגז המלטה מיוחד שנבנה לרוב לבד ובנוי כך שמונע מהכלבה לרמוס את גוריה.

אז זהו ש--

קנו לה ארגז מיוחד להמלטות, כדי שהיא לא תרמוס את הגורים, הבעלים גר ליד המשרד, באמצע הלילה הוא שמע צווחות איומות הוא הגיע וראה אותה מטלטלת את הגורים, אחד מת במקום (כתוצאה משבירה של המפרקת), והשנייה נלקחה לווטרינר ושם הרדימו אותה עקב שבר במפרקת.{אנילא יודעעת איך היא שרדה בכלל}. שני הגורים הנוספים נמכרו, אחד לבעל הכלב ואחד נמכר.כל גור היה שווה 1000$ עזבו תכסף הבריאות הנפשית והבריאותית של הכלבים היו הרבה יותר חשובים לי אני ישבתי ובכיתי, לא כעסתי עליה [על הכלבה] הייתיי איתה ההיא הייתה מדוכאת נורא ועבר לה היא חזרה לעצמה.

yaelhar

New member
צריך יותר פרטים

כמו איך היא הרגה אותם? זה לא רגיל שכלבה הורגת גורים בני חודש - זה קורה עם גורים בני יומם - שהאם דוחה גור או ממש הורגת אותו וההסבר הוא שהגור פגום ולא ישרוד - ובטבע האם יכולה להיות בסכנה בגלל גור פגום. אולי היא מעכה אותם? זה כן קורה ומסה של קאנה קורסו...

AllRed

New member
ראיתי איך כלבה דוחה את גוריה אחד אחרי

השני (6 במספר) כחודש וחצי אחרי ההמלטה. תקפה אותם ללא הבחנה. הגורים לא שרדו ומתו מפגם מוחי לבסוף. לא מחייב שהגור חושף את הפגם בגיל יום, זה קורה גם יותר מאוחר.

ואו.. יש לי שאלה כנסי-

איך כלבים קולטים את הפגם?! זה מדהים אבל איך? מאוד מעניין.

למעלה