הי...

wild fairy

New member
הי... ../images/Emo13.gif

שלום לכולם. אני חדשה כאן, ומיכוון שהפורום נראה לי אחלה. אני נשארת!
תמונה

wild fairy

New member
שאלה על סוסים:

איך שופטים סוס לפי מראהו? כוונתי, איך ניתן לבחור סוס שנראה טוב? אתמול הייתי ב"תחרות יופי לסוסים". והשופט שדרג את הסוסים על פי יופים, דירג אותם הפוך ממה שאני חשבתי. אז רציתי לדעת, איך צריך להראות סוס כדי לזכות בתחרות יופי? איזה מבנה גוף צריך להיות לו? רגליים אחוריות ארוכות? צוואר עמוק? בטן שטוחה? מה? איך הוא צריך להראות? עכשיו אומר לכם מדוע אני שואלת
מכיוון שאני מאוד אוהבת לצייר סוסים, אבל אני לא אוהבת להעתיק אותם מתמונה אחרת, אני אוהבת לדמיין אותם ואז לציירם. ואני רוצה לצייר אחד שיראה טוב ונכון. תוכלו לעזור לי?

תראי...

לכל גזע של סוס יש את היופי והפורפורציות שלו. קחי סוס ערבי ותשווי אותו לקוואטר ואת תחשבי שהערבי יותר יפה מהקוואטר, ומישהו אחר יחשוב אחרת... כל אחד בוחר לעצמו את הגזע שהוא חושב הכי יפה, אבל לגבי תחרויות יופי אני לא כל כך מבינה... מאי

wild fairy

New member
אמממ...

לקוואטר בדיוק התכוונתי! רק שכחתי את שם הגזע. בכל אופן, למישהו יש אתר טוב של סוסים ששם אוכל ללמוד עליהם טוב יותר?

abup

New member
../images/Emo41.gifעל טעם ועל ריח אין להתווכח../images/Emo41.gif

גם אני הייתי אתמול בתחרות אמנם כל סוס שנדלקתי עליו זכה מקום ראשון או שני. אבל כמובן כל אחד והטעם שלו... עכשיו אתמול זו היתה תחרות רק של קואטרים שזה סוסים בינונים עם ראש בינוני עד קטן תחת גדול גבוה ומוצק כתפיים גם כן ורגלים קצרות... וכמובן לכל שופט יש את הפרמטרים שלו לפי איך שהוא בודק.. אל תשכחי שגם השופט לא מסתכל רק על פי כל הפרמטרים שנקבעו לגבי גזע הסוס אלא שגם לו יש טעם אם את זוכרת ושמת לב אתמול השופט שהיה אהב את הקוואטרים הגבוהים והרחבים... ולהם הוא נתן את המקומות הראשונים לעומת זאת ששנה שעברה השופט שהיה אהב את הנמוכים ורחבים (אני קורא להם קרנפים) אבל כל אחד והטעם שלו.. וגם לשופט יש טעם אבל כמובן יש לו גם דברים שונים לבדוק בסוס לפני שהוא נותן את ההחלטה שלו.. אה וכמובן גם צבע זה מאוד חשוב... וגם בחלק מהתחרויות גם אופי מאוד חשוב כי בד"כ במקצא של סטאליונים בוגרים שנועדו להרבעה בודקים אופי כי אומרים שהסייחים נולדים עם האופי של ההורים שלהם!! אז גם זה מאוד חשוב הרי כל התחרויות האלה לבסוף מתבצעות בשביל לדרג איזה סוס יהיה בסוף הכי יקר להרבעה.....

wild fairy

New member
אני הייתי בתל-מונד

אני הייתי בתחרות בתל-מונד. לפי מה שתיארת גם שם השופט (הוא היה איטלקי) אהב את הגבוהים. טוב, אולי קצת הגזמתי, כן נבחרו סוסים יפים שאהבתי למקום ראשון. אבל היו גם כאלה שמאוד אהבתי והם נבחרו למקום אחרון או אחד לפני האחרון. אז היית בתל-מונד גם, לא?

taz512

New member
בנוגע לקווטארים

זה הגזע האוהב אלי אז אני סוכר עדיין מספר דברים בקשר לשיפוט ופרמטרים. השופט בודק פחות או יותר את הדברים הבאים: מרחב רגליים- הרגליים של הסוס צריכות לרדת בקו ישר מהכתף ועד לריצפה, ככה שהרווח למעלה ולמטה שווה. גב ישר- אצל קוטאריים צריך להיות גב ישר עם פס שקוע לאורך העמוד שידרה. רוב השופטים גם אוהבים ומעדיפים שהפס יהיה בצבע יותר קהה. צוואר- הצוואר צריך להיות פרופרציונלי לגוף, רחב ושרירי. הראש, הסוס צריך להיות בעל ראש ולחיים פרופרציונליות. תחת- בקווטארים חייב להיות אגן רחב וחזק. מקביל בשני הצדדים, הרגליים האחוריות חיבות להיות ישרות גם כן. פרסות- הפרסות חייבות להיות בצורת "בוקס"(קופסא) טוב אז זה מה שאני זוכר מהספר חוקים. עוד דבר ששוכחים בתחרויות "הולטר" (תצוגות יופי) זה המוביל, כמה שהוא לא נראה חשוב. ברמות הגבוהות מוביל טוב יכול לנצח תחרות. מוביל טוב יכול בעזרת זה שהוא יודע איך להעמיד את הסוס נכון, להעלים את הדברים הפחות טובים בסוס, ולהבליט את הדברים היותר טובים. בקיצור מוביל טוב שווה הרבה כסף. סתם מידע כללי
טאז השד והמידע

למעלה