הי שלום.. חג שמח..

רחלה1223

New member
הי שלום.. חג שמח..

יש לי שאלה שאולי לא קשורה לפורום ישירות אבל כן בעקיפין ... אני בת 22 עם (לדעתי ) הפרעות קשב.. היום במבט לאחור.. אני מבינה שזה מה שהיה\יש לי.. למשל בכיתה.. ההיתי חדורת אמביציות ללמוד ב10 דקות הראשונות של השעור.. וכעבור 10 דקות ההיתי מתחילה לבהות בחלל ..א"חכ במבחנים.. יומיים לפני המבחן ההיתי חורשת על החומר ומוציאה ציון סביר של בין 70 ל90.. ציון מעולה בהתחשב בעובדה שאת החומר ההיתי קוראת לראשונה כמה שעות לפני המבחן.. כשבגרתי..(סוף התיכון ) עם כל הבגריות והכל.. אז אספתי את עצמי בידיים.. ועבדתי מאוד קשה והצלחתי להתרכז בשיעורים.. אבל זה היה ממש מתיש ההיתי חוזרת היתה שפוכה כאילו הרמתי 10 טון... בצרוף לבעיה הזו אני גם תלשתי ותולשת גם היום שערות מהראש.. לא עד כדי התקרחות הראש.. אבל מספיק די שזה יפריע לי..ולסביבה..(בעלי..) אחרי הסיפור המיגע יש לי שאלות..: האם מה שתארתי כאן זו באמת בעית קשב וריכוז? האם עם קצת רגישות מצד ההורים והמורים היה אפשר לפטור את זה? והאם טלישת השיער הוא קשור לכל הנ"ל או שזה סתם עוד בעיה....?? ושאלה אחרונה.. למי אני צריכה לפנות?? לפסיכיאטר או פסיכולוג? המון המון המון.. תודה מראש.. רחל..

zivadina

New member
הפרעת קשב במבוגרים

שלום רב רחלה1223 וחג שמח! מה שאת מתארת עלול להיראות כהפרעת קשב בצרוף טריכולומניה (מריטת שערות). אינני מכירה אנשים עם הפרעת קשב וטריכולומניה, אבל זהו צרוף שייתכן, היות שהפרעת הקשב אוהבת לגרור אתה בעיות נפשיות, במיוחד כאשר בעל ההפרעה איננו מטופל ומפתח תיסכולים. בכל אופן, אצל מבוגרים, מומלץ לעבור אבחון אצל פסיכיאטר שמתמחה באבחון הפרעת קשב במבוגרים. פסיכיאטרים כאלה עובדים במכונים פרטיים, בדרך כלל. את יכולה לפנות דרך הקופה שלך ולברר עם אילו מכונים לאבחון הפרעת קשב היא עובדת. אם יש לך ביטוח משלים בקופה, תקבלי השתתפות של הקופה כמו עבור "ייעוץ רופא מומחה". היות שהפרעת קשב היא הפרעה אורגנית הקשורה למבנה ותפקוד המוח, כדאי לבדוק אותה בשלב הראשון אצל רופא פסיכיאטר, אשר גם מוסמך להמליץ לך על טיפול תרופתי שמאוד מיקל על ההפרעה. מצורפת ספרייה עם חומר קריאה, ובתוכה קישור לפורום "תמיכה למבוגרים ADHD", אשר בו נמצאים הרבה סטודנטים שכבר עברו אבחון של הפרעת קשב ורכוז. בהצלחה!

למעלה