הי רותי מקסימה

סוזי10

New member
הי רותי מקסימה

גם אם לא משתתפת פעילה כל יום אצלך בבית, את מקסימה בעיני, עכשו לשאלה. מה קורה עם נשמות של בעלי חיים כשהם מתים? הם מתגלגלים או מה קורה איתם בכלל.

רותי 11

New member
היי מתוקה- נשמות בעלי חיים

הן לא נשמות מתגלגות, הן נשמה קולקטיבית שיעורים שלהם הם למען הכלל, הכוונה למשל שיעור של חתול הוא שיעור של כל החתולים

Curious

New member
רותי יקרה

זה חוזר ומעסיק גם אותי לא פעם... קשה לי להבין את רעיון הנשמה הקולקטיבית, האם את יכולה להבהיר? מה זה אומר? מה הנפקות של זה? האם זה מצדיק פגיעה בבע"ח? מה קורה בעצם לאותה הנשמה הקולקטיבית, כשפוגעים בבעל חיים אחד או מצילים בעל חיים? מדוע בכל זאת, כשמתבוננים בעיניים ובהתנהגות של בעלי חיים, אנחנו זוכים לתחושה, שיש שם סוג של אינדיבידואל ברמת התפתחות מסוימת? האם דולפינים, שהנם בגדר אינטלגנציה מאוד גבוהה, האם גם הם חלק מאותה הנשמה הקולקטיבית? מה באו ללמד אותנו? איך ניתן להסביר את אותו היצר האנושי לפגוע בבעלי חיים, מה זה בא ללמד אותנו?

רותי 11

New member
Curious יקרה

נשמה קולקטיבית זאת נשמה אחת גדולה שכל פעם יורדים חלקים אחרים שלה לחוויה הן לא נשמה מתגלגלת כמונו שאם אני לא הבנתי את השיעור שלי אני ארד שוב לאותה חוויה כדי ללמוד - הם אחד למען כולם וכולם למען אחד, למשל חתול אחד חווה בשביל כולם, הם לא אינדבדואל כמונו. ולא זה לא מצדיק את האכזריות כלפיהם הם נשמות בכל מקרה. רמת ההתפתחות שלהם שונה משלנו, נכון שבתחילת העידן היו חיות שהסכימו לשמש לנו מזון כמו הפרה ובעצם כמו שכתוב בתורה שיש חיות כשרות הכוונה היא באמת לכך שאותן חיות התנדבו לשמש לנו כמזון. נשמע מוזר ואכזרי אבל ככה זה. הקשר שלנו לבעלי החיים הוא חזק מאוד כי למעשה רובם באו ללמד אותנו דברים בחיים בעיקר הכלבים למשל. לגבי דולפינים ולוויתנים, הם נשמות מתגלגלות כמונו, ברמת הנשמה הם לא שייכים לנשמות בעלי החיים הם נשמות מאוד גבוהות שיש להן מידע מאוד מאוד גבוה לגבינו והם באו לעזור לנו הם מעין אוצרי מידע. תשימי לב למשל לקשר שיש לנו בני האדם לדולפינים.

תארתי לעצמי - אבל...

מעבר לתפקידם לשרת אותנו לצרכי רפואה, חמצן, מזון ועוד - האם הם נשמות או קבוצות נשמה?מה ידוע על סוג השיעורים שהם באו לחוות?

danmordechay

New member
שאלה בנושא...

מה הכוונה נשמה אחת גדולה? האם יכול להיות שאנו כנשמה גם חווינו את ההתנסות של להיות נשמה קולקטיבית של כלבים? ונשמה אחרת היתה נשמה קולקטיבית של ג'ירפות? האם אין הפרדה גאוגרפית? כלומר כלבים באיזור אחד או משהו... אולי בתור נשמות צעירות קודם באנו לחוות צמחים/בעלי חיים ורק אח"כ בני אדם?

רותי 11

New member
danmordechay ../images/Emo24.gif

כחלק מההתנסויות שלנו והחוויות אנחנ ובהחלט באנו גם לצורך חוויה של חי, צומח, דומם. עכשיו לגבי חלוקה גיאוגראפית בין סוגי בעלי החיים על זה באמת שאני לא יכולה לענות למרות שמרגיש לי שהם אכן מחולקים למשפחות של סוגי בעלי החיים. כלבים לחוד, חתולים לחוד וכן הלאה.

למעלה