יש שאלה , קיבלתי היום שאלון של גננת לקריאה , היא רשמה שלאללי היו לפעמים בריכות פיפי במשך יום , אבל עכשיו אין לה ואני חוששת שבגל ל לא יתנו לנו כיתה תקשורת בתוך בית ספר ביתי איך הם מסתכלים על זה בועדה ובבית ספר
כי זאת כיתה תקשורת בתוך בית ספר רגיל שיכולים לא לקבל אותהשם ובאחד ביתי ספר שהיתי ואני רוצה אותו דווקא שאלה האים ישלה הרטבה אמרתי שאין ופיתאום בשאלון היא תראה שכן ,דרך הגב השאלון לאן הוא הולך לאחר ועדת השמה הוא גם הולך לודת שיבוץ איך הולך?
אם התופעה לעיתים קרובות יש איזו תקנה בנושא, ילד לא גמול בגיל בית הספר לא יכול להיות בכיתה תקשורתית אלא בבית ספר לחינוך מיוחד שם הם ערוכים למצב,
בבית ספר רגיל הם לא ערוכים לזה.
אם התופעה לעיתים רחוקות אז אין סיבה לדאגה את אומרת את זה בוועדת ההשמה ומציינת זאת במפורש..
אבל אני פשוט מאוד רוצה בית הספר הזה ודואגת שזה לא יהי מיוחר,ואני לא רוצה שיראו את זה בבית הספר בגלל זה שאלתי לאן הול שאלון הזה אחר כך האים דורשים גם בזמן השיבוץ , שולחים אותו שח"פ של בית הספר לאן?
).
בכל מקרה ועדת ההשמה קובעת רק את הזכאות לחינוך מיוחד ולסוג חינוך מיוחד.
אחרי שבהחלטה שלהם יהיה כתוב 'זכאי לכיתת חינוך מיוחד בבית ספר רגיל' רק אז תהיה ועדת שיבוץ.
ז"א אכן קיימת סכנה שלא ילך לפי מה שתרצי (ואולי תצטרכי להילחם) אבל חייבים להתחיל מועדת ההשמה.
גם לבת שלי כשנכנסה לכיתה א' בזמנו היו עוד בריחות פיפי, וזה לא מנע כניסה לא' תקשורתית, ואפילו עוד בכיתה ב',
פשוט דאגתי שבילקוט יהיו תמיד בגדים רזרביים וזהו.
למטרה הזו כיתות תקשורת נוצרו.
אם מישהו מאנשי מקצוע מנסה להפחיד אותך ולהגיד משהו אחר, זו רק נסיון להתשמש בשיטת 'מצליח'.
את ההורה ולך יש את המילה הקובעת לגבי המסגרת החינוכית.
יש עוד שאלה אני ראיתי באינטרנט מאמר של איזה פסיכולוג משירות פסחכולוגי חינוכי שסיפר על בשלות של ילדים לבית הספר אבל הבנתי שזה מדובר על ילדים נורמטיבים מה עם ילדים שלנו , אבל קשה לפעמים להם לשמור על קשב במשך 45 דקות , יש ילדים שקה להם להתארגן ממשחק לשיעורים אז איך זה בא לידי ביטיוי עם ילדים שלנו?
להחזיק מעמד 45 דקות , רק שזה נחשב 'מקובל'.
ובכיתת תקשורת אמור להיות צוות עם התמחות ב PDD שיודע מה לעשות במצבים כאלה.
לדעתי אין שום סיבה להכריח ילד א"ס (או כל ילד שהוא) לשבת רצוף 45 דקות (אבל זו לא דעתו של משרד החינוך