הי ערב טוב

טטיאנה1

New member
הי ערב טוב

יש שאלה , קיבלתי היום שאלון של גננת לקריאה , היא רשמה שלאללי היו לפעמים בריכות פיפי במשך יום , אבל עכשיו אין לה ואני חוששת שבגל ל לא יתנו לנו כיתה תקשורת בתוך בית ספר ביתי איך הם מסתכלים על זה בועדה ובבית ספר

את חוששת שבגלל בריחות פיפי לא יתנו

לה כתת תקשורת?
אין דבר כזה.
או שהתכוונת שבגלל שנפסק אז לא יתנו כתת תקשורת?
גם אין דבר כזה.

טטיאנה1

New member
התכוונתי שבגלל עצם התופעה בכלל

כי זאת כיתה תקשורת בתוך בית ספר רגיל שיכולים לא לקבל אותהשם ובאחד ביתי ספר שהיתי ואני רוצה אותו דווקא שאלה האים ישלה הרטבה אמרתי שאין ופיתאום בשאלון היא תראה שכן ,דרך הגב השאלון לאן הוא הולך לאחר ועדת השמה הוא גם הולך לודת שיבוץ איך הולך?

שלומות0

New member
החשש שלך מוצדק

אם התופעה לעיתים קרובות יש איזו תקנה בנושא, ילד לא גמול בגיל בית הספר לא יכול להיות בכיתה תקשורתית אלא בבית ספר לחינוך מיוחד שם הם ערוכים למצב,
בבית ספר רגיל הם לא ערוכים לזה.
אם התופעה לעיתים רחוקות אז אין סיבה לדאגה את אומרת את זה בוועדת ההשמה ומציינת זאת במפורש..

dina199

New member
קודם כל אל תפחדי.

אסור להיות משותק בגלל פחד.
תדרשי מה שמגיע לך , ואז תפעלי לפי התגובות.

טטיאנה1

New member
תודה

אבל אני פשוט מאוד רוצה בית הספר הזה ודואגת שזה לא יהי מיוחר,ואני לא רוצה שיראו את זה בבית הספר בגלל זה שאלתי לאן הול שאלון הזה אחר כך האים דורשים גם בזמן השיבוץ , שולחים אותו שח"פ של בית הספר לאן?

dina199

New member
הדבר העיקרי תמיד זה לא להראות פחד

ולשדר ביטחון עצמי (גם אם בפנים את משקשת
).
בכל מקרה ועדת ההשמה קובעת רק את הזכאות לחינוך מיוחד ולסוג חינוך מיוחד.
אחרי שבהחלטה שלהם יהיה כתוב 'זכאי לכיתת חינוך מיוחד בבית ספר רגיל' רק אז תהיה ועדת שיבוץ.
ז"א אכן קיימת סכנה שלא ילך לפי מה שתרצי (ואולי תצטרכי להילחם) אבל חייבים להתחיל מועדת ההשמה.

טטיאנה1

New member
אפילו שאיה רשמה שאללי יכולה ללמוד בתוך קבוצה

עם ילדים בתפקוד גבוה , מה יש איזה קריטריון שלפיו מכנסים או לא מכנסים לכיתת תקשורת , וגם באבחון של פסיחולוג פרטי הומלץ לשלב את אללי לכיתת תקשורת

עזרה

טטיאנה

גם לבת שלי כשנכנסה לכיתה א' בזמנו היו עוד בריחות פיפי, וזה לא מנע כניסה לא' תקשורתית, ואפילו עוד בכיתה ב',
פשוט דאגתי שבילקוט יהיו תמיד בגדים רזרביים וזהו.

dina199

New member
כשיש איבחון PDD רשמי יש זכאות לכיתת תקשורת.

למטרה הזו כיתות תקשורת נוצרו.
אם מישהו מאנשי מקצוע מנסה להפחיד אותך ולהגיד משהו אחר, זו רק נסיון להתשמש בשיטת 'מצליח'.
את ההורה ולך יש את המילה הקובעת לגבי המסגרת החינוכית.

טטיאנה1

New member
תודה

יש עוד שאלה אני ראיתי באינטרנט מאמר של איזה פסיכולוג משירות פסחכולוגי חינוכי שסיפר על בשלות של ילדים לבית הספר אבל הבנתי שזה מדובר על ילדים נורמטיבים מה עם ילדים שלנו , אבל קשה לפעמים להם לשמור על קשב במשך 45 דקות , יש ילדים שקה להם להתארגן ממשחק לשיעורים אז איך זה בא לידי ביטיוי עם ילדים שלנו?

dina199

New member
גם לילדים רגילים בני 6 קשה

להחזיק מעמד 45 דקות , רק שזה נחשב 'מקובל'.
ובכיתת תקשורת אמור להיות צוות עם התמחות ב PDD שיודע מה לעשות במצבים כאלה.
לדעתי אין שום סיבה להכריח ילד א"ס (או כל ילד שהוא) לשבת רצוף 45 דקות (אבל זו לא דעתו של משרד החינוך
).

TikvaBonneh

New member
יש לי בן בכיתת תקשורת עם טווח קשב של 10 דקות

הכיתה קטנה והצוות גדול והוא מצליח בכל זאת ללמוד.

למעלה