הי נועם והבנות המקסימות!!!!|סופגניה

הי נועם והבנות המקסימות!!!!|סופגניה

אני חדשה כאן, קוראת לעצמי חדשה למרות שאני פה כבר שבועיים, בהתחלה זה היה חצי שעה ביום, עכשיו זה עלה לשעתיים. בקיצור, נהנית למרות שאתן גורמות לי לבכות לפעמים. אבל כנראה זה חלק מהתרפיה. בקיצור יש לי בקשה שתעזור אני חושבת, גם לחדשות אחרות פה ----- מילון מונחים!!!!! אתן מדברות על דקות ובטות (שבטא אני יודעת מה זה) וכל מיני שמות של זריקות שהבנתי שכרוגן (זה הזריקה שלפני) - בקיצור, אם לא איכפת לכן, משהו קצר, שאולי אח"כ אוכל להדפיס....ולשאול את הרופא שלי, שלא נותן לי זריקות, עם בעיית זרע!! תודה על הסבלנות!!!! בייבילולו שמאד רוצה להגמל מהחיתולים

s h i r a 3 0

New member
ובכן, הנה קישור לאתר נפלא

שיכול לעזור בהרבה שאלות. לא כל התרופות נמצאות בו אבל רובן. וגם מושגים רבים יש בו. מקווה שיהיה לעזר.

s h i r a 3 0

New member
המידע על התרופות נמצא משום מה

תחת הכותרת "הפרעות בפוריות אצל נשים" בחלון"לטיפול ב..."

שירה תודה תודה תודה ../images/Emo24.gif

באמת קישור נפלא, רצה לחפש....... יום נפלא ושוב תודה

לי מ ו ר

New member
מילון מונחים...

בטא- קיצור של בטא hcg שזוהי בדיקת ההריון. דקא- קיצור של דקפפטיל. יש דקאפפטיל ארוך, שנותנים אותו בד"כ ביום ה-21 של מחזור, ויש דקאפפטיל קצר, שזוהי זריקה יומית. שניהם מדכאים לפני ivf- הפרייה חוץ גופית. כוריגון- זוהי הזריקה שמתזמנת את הביוץ שלך. היא ניתנת 36 שעות לפני מועד הביוץ הרצוי. רירית הרחם- רצוי שתיהי יותר מ-7 מ"מ, אולם בפורום יש כבר את עמית שמחזיקה את תמר המקסימה שלה שהתשתרשה ברירית 5.5. ככה שזה ממש לא סופי. איקקלומין- כדור שמשפיע על המוח בהפרשת יותר הורמונים. מקובל לקבל אותו בהתחלה, אולם לא יותר משלושה עד שישה מחזורי טיפול כי הוא עלול לפגוע ברירית הרחם סוגי הזריקות מנוגון- עשוי משתן של נשים בגיל הבלות, והוא מכיל 75 יחידות של fsh ו75 יחידות lh. גונל f עשוי בהנדסה גנטית, כלומר לא משתן של נשים. והוא מכיל 75 יחידות של fsh בלבד. פיוריגון, מכיל את אותו חומר כמו הגונל, אולם בא בכמויות שונותץ מטרודין- עשוי משתן של נשים, והוא מכיל כמו הגונל רק fsh. צטרוטייד- זריקה לדיכוי לקראת הפרייה בד"כ. ישנם גם משאפים לדיכוי. ובטוח שכחתי משהו. אם יש לך שאלות נוספות את בהחלט מוזמנת

אפרסקה

New member
את רואה את השורה הכחולה מעל הפורום?

יש שם "שאלות נפוצות". אם תציצי שם, תמצאי הרבה מידע מעניין וגם הרבה מונחים. אני מקווה שאת רובם לא תצטרכי לדעת!!
בהצלחה!

נוטשי

New member
ללימור תודה על המידע../images/Emo39.gif../images/Emo137.gif

הי לימור גם אני חדשה בפורום ולא כל כך הבנתי על מה אתם מדברות אני לקראת טיפול ראשון בהפרייה ועזרת לי מאוד תודה שבת שלום וחג שמח!!! בהצלחה לכולנו!!!

לימור תודה - קחי ../images/Emo137.gif

חג שמח ותודה רבה על ההסבר המפורט. רק שאלה קטנה - אז דקא מדכא כאשר יש היפר של זקיקים. (אני משחקת אותה מבינה עכשיו...חחחח)

לי מ ו ר

New member
הדבר היחיד שהוא מדכא

זה את הביוץ. הוא מונע ביוץ טבעי. לגבי היפר לשמחתי אני לא ממש מבינה, אבל אם יש הרבה זקיקים והם לא מבייצים אז הם יהפכו לציסטות. מה שכמובן לא ממש רצוי. בכל מקרה מתחילים תמיד עם מינון נמוך של הורמונים, על מנת שלא יוצר היפר. אם יש חשש להיפר, נוהגים לא לתת כוריגון. אם עושים שילוב של צטרוטייד עם דקא קצר, אז הדקא גורם לביוץ (מוזר, לא?). אבל אני כבר יותר מידי מסבכת. מה שחשוב זה שתעברי במהרה לפורום השכן לפני שתביני כל כך הרבה.

מחדשה לחדשה../images/Emo163.gif

קודם כל, כמו שכבר ענו לך - צריך רק להקליק (ממש לא התכוונתי שייצא חרוז...) כל המידע נמצא ממש כאן.
שנית, ממליצה בחום להפעיל מנועי חיפוש שונים (רצוי באנגלית) עם שמות הבעיות הספציפיות לך - כך תקבלי הרבה מידע, אך לא "תטבעי" בכל המידע האפשרי הקיים בבעיות פוריות.
ולבסוף - ההמלצה הכי חמה היא פשוט להתעדכן בספרות המקצועית. (אפילו ביקור בספריה, לצורך העניין). בהצלחה! החיפושית.

נרי כ

New member
תקני את הספר של בר-חוה ושינקמן

"פוריות מאל"ף עד טף". זה אמנם קצת יקר, והוא מלחיץ בעובי שלו, אבל הוא מאוד ברור, ישר ואופטימי, והיה חוסך לי הרבה חיפושי שווא באינטרנט (פרט, כמובן לתשובות בפורום הזה).

תודה חיפושית ונרי

באינטרנט חורשת, ספר עוד לא קניתי, אבל לומר לכן את האמת, רק מכאן אני מתחילה ללמוד, כי יש את השאלות הקטנות האלה, שלפעמים, לומר את האמת, אני מתפדחת לשאול את הרופאים. גם ככה אני אחת כזו שגם שאנחנו בדלת, יש לי שאלה אחרונה לרופא. בכל אופן, תודה וחג שמח ואל תדאגנה, אני עוד אשגע אתכן בשאלות...סתתתם

פינקי33

New member
דרך אגב, גם אני חדשה פה, שבועיים

והרבה דברים לא הבנתי אבל לאט לאט כן מבינה, ועכשיו כשהייתי אצל הרופא הפרטי לראשונה ומקווה לאחרונה לצורך יעוץ הבנתי כמעט כל מה שאמר...

נועם@בת

New member
הכל נמצא בסרגל העליון

בראש העמוד יש סרגל כחול. משם יש הפניה למאמרים, לקישורים, לשאלות הנפוצות. אגב בקישורים יש מאות קישורים- לא רק פורומים. בצד שמאל יש רשימה ארוכה של קטגוריות. רק המלצה קטנה. אל תבלעי הכל בבת אחת. תלעסי, תעכלי וצתירקי מה שלא צריך. איכשהו יש לי חשד קטן שיש לך נטיה לראות את כל הדברים המפחידים, את כל הסכנות ותופעות הלואי
, אז לאט לאט יקירתי
. נועם ~שכבר מחכה לשכוח את כל מה שהיא ידועת
~

נועם את מה זה צודקת ../images/Emo45.gif

נכון, אני תמיד מגדילה את הבעיה, קלעת בול, את גדולה. אבל זה בא ממקום של לדעת הכל על הכל, ולהיות מוכנה לפני הרופא. וקרו לי מקרים ש"תיקנתי" או "הייתי צריכה להזכיר" לרופא כל מיני דברים. אז עדיף להיות עם היד על העליונה. אבל צדקת והצחקת אותי...

למעלה