הי. מתמטיקה

דובשJית

New member
הי. מתמטיקה ../images/Emo122.gif

מה עושים עם ילד חמוד ביותר בן 12 ששונא מתמטיקה? בעלי ישב איתו היום שעות על כמה תרגילים ועצבים ולחץ והילד צועק- "אני שונא מתמטיקה" קשה לשמוע את זה...הלב נשבר... הוא נכשל במבחן והוא חייב לעבור שוב. חייבת לציין שהוא קיבל תעודה מצויינת, ציונים מאד גבוהים גם במקצועות חול וגם בקודש. אשמח לשמוע את דעתכן.

Kalla

New member
לפעמים עם הורים זה קשה.

אולי לקחת לו מורה פרטי, אחד נחמד שיידע לעניין ולא להלחיץ.

פלגיה

New member
והוא לא צודק? ../images/Emo8.gif

מיליוני אנשים בכל העולם שונאים מתמטיקה. זה עצוב מבחינתי, אבל אין הרבה מה לעשות בקשר לזה. לפעמים התחלפות המורה עוזרת, לפעמים ההרגשה שאין ברירה, וצריך ללמוד ולעבור את המבחנים, ולפעמים לומדים ליהנות רק בדיעבד, בסוף השנה, אחרי שכל מה שלומדים מצטבר לתמונה שלמה. אני מסכימה שיכול להיות שאדם אחר שיעזור לו, ולא אבא, יוכל להקל על הלחץ, ורק מוסיפה שדווקא לילד חכם עם ציונים גבוהים, מותר שיהיה מקצוע אחד עם ציונים בינוניים בלבד. זה לא נורא.

דובשJית

New member
ללא ספק הוא צודק, רחמונס.

זה מאד מאד כבד עליו. הוא טוען שהוא לא צריך את זה שזה מיותר כי בין כה הוא רוצה ללכת לישיבה של מקצועות קודש
אבל אין לו ברירה, הוא חייב לעבור את ה-6 אם לא הוא לא עולה כיתה. השאלה מתי יהיה לו זמן למורה פרטית... הוא חוזר כל יום ב-5 עייף נורא ה' יעזור!

פלגיה

New member
יש לו טענות מחוכמות

ולא ממש נכונות. אם הגאון מווילנה שהקדיש את כל זמנו לתורה ולגמרא, נפנה ופרסם ספר במתמטיקה ("איל משולש") כנראה שיש כאן משהו...

דובשJית

New member
מתמטיקה זה חשוב ולא משנה באיזה מקצוע הוא יבחר

בעתיד זה ירדוף אחריו. הוא רוצה להיות וטרינר לפי דעתו ווטרינר לא צריך לדעת חשבון מקסימום יש מחשב

tonti

New member
מה שבעיקר מתסכל אותי מהודעתך

זה שברור ששיטת הלימוד לא מתאימה לו. לדעתי אין דבר כזה לשנוא מתמטיקה. זה רק משנה איך לומדים אותה.

פלגיה

New member
זה לא מדוייק

במתמטיקה צריכה להיות בגרות מסויימת לדחיית סיפוקים ולהבנה שמה שנלמד עכשיו יסתדר היטב עם מה שיילמד בעוד חודש. סביר שזה מעצבן בני 12.

tonti

New member
צודקת. ולכן בדיוק

השיטה לפיה יש שיעורים קבועים שלא תלויים ברצון של הילד או ביכולת שלו להתקדם, לא מועילה לאהבת מתמטיקה.

דובשJית

New member
סתם רציתי לשתף אתכם...

היום הילד ישב מעצמו ופתר תרגילים בכיף...זימר לעצמו.. והתכונן למבחן מחר. פשוט תענוג. הלוואי שתמיד יהיה ככה.

פלגיה

New member
מה קרה פתאום?

משהו השתנה? הגישה של המורה? הוא הבין פתאום את החומר? או שהקיטורים שלו היו ביום שהוא היה מעוצבן ממילא? בכל אופן, כך או כך - שימשיך כמה שיותר ללמוד בכיף.

דובשJית

New member
" כי אני לא אוהב ללמוד ביום ראשון,

יום ראשון זה חופש" זה מה שהבחור ענה כששאלתי אותו מה קרה אתמול שהוא למד בכיף.. יכול להיות שאתמול הוא היה פחות עייף...היה לו יותר מצב רוח. שישמשיך ככה!

למעלה