הי, מה העניינים?

Rubil

New member
הי, מה העניינים?

מעניין, נכנסתי לפורום הזה כי נמשכתי לשם, שצלצל לי ממקומות רחוקים, ובאמת מצאתי כל מיני דברים לא מוכרים... יש דברים בהודעת המנהל שנשמעו לי כמו סינית מצוייה... מה זה מעברים קסומים? אמנות היכולת? שמבאלה - זה מסין, הודו, מקום אחר, או סתם שם?? שיהיה לכם יום טוב! רובי

Rubil

New member
ואם תמיכה באמנות הלמידה,

אז למישהו יש טיפים ללימודים למבחן? אני בד"כ חורשת וחורשת ודי מצליחה, אבל בטוח יש דרך יעילה יותר ללמוד, נכון? אשמח להצעות, רובי

כמה טיפים

הי, Rubil וברוכה הבאה לפורום.
אם תהיי ספציפית יותר (מה יש לך ללמוד, איך את לומדת בדרך כלל וכולי), אוכל להיות ספציפי יותר. בינתיים, הנה כמה טיפים כלליים, שאולי את חלקם את כבר מיישמת:
בחירת סביבת העבודה: בכל סביבת עבודה אפשר ללמוד, אבל כל סביבת עבודה מושכת אותנו במידה אחרת (וע"י כך משפיעה על המשמעת העצמית שלנו ביחס לכמות הלימודים) ותומכת בלמידתנו בצורה אחרת (וע"י כך גורמת לכך שיהיה לנו קל יותר או קל פחות ללמוד לעומק ובמהירות). דוגמאות לסביבות עבודה: - בחדר שלי - בסאלון - בבית קפה - אצל חברים - לבד - עם חברים נוספים שלומדים אותו הדבר - בקבוצת לימוד - בספריה - בכיתה עצמה (אחרי הלימודים
) - על מכונת הריצה...
סדר הלימוד: יש כל מיני סדרי לימוד ולכל אחד הסדרים המועדפים עליו, שאיתם הוא מצליח להתרכז הכי הרבה זמן וללמוד בצורה הכי מהירה ומעמיקה ולאורך זמן. דוגמאות לסדרי לימוד: - מההתחלה לכיוון הסוף - אקראי - מהסוף להתחלה - סריקה כללית (שטחית) מההתחלה לכיוון הסוף ולאחר מכן התעמקות נושא אחר נושא, החל מהנושא הקל ביותר והמשך לנושא הקשה ביותר - כנ"ל, רק שההתעמקות היא מהנושא הקשה ביותר אל הקל ביותר
הנחות הלימוד: אני יכול להניח שבמבחן ישאלו אותי שאלות מסוג X, על נושא Y - ואני יכול להניח דברים שונים לגמרי. כדאי להציץ בהנחות שלי, לגבי מה שאני חושב שיהיה במבחן ובכלל.
כיוון הזרימה של המידע: במהלך הלימוד אני מעביר מידע מבחוץ אל תוכי, מתוכי אל החוץ ומתוכי אל תוכי. דוגמאות: כאשר אני משנן טקסט מבלי להוריד את העיניים ממנו, המידע עובר מבחוץ אל תוכי. כאשר אני מנסה לשחזר טקסט ששיננתי, המידע עובר מתוכי אל החוץ. כאשר אני חושב על טקסט ששיננתי ומנסה להבינו יותר לעומק, המידע עובר מתוכי אל תוכי. רוב התלמידים שוגים בכך שאינם מנצלים את זרימת כיווני המידע מהסוג השני והשלישי, שהינם יעילים יותר (ברוב המקרים) לצורך שינון והבנה כאחד, מאשר זרימת המידע מהסוג הראשון, שהיא הכרחית להתחלה אבל עקומת ההשתפרות שהיא מניבה בהמשך הינה שטוחה יחסית.
מטרות הלימוד: זה דומה ל"הנחות הלימוד": מה אני בדיוק רוצה להשיג, בתום הישיבה הנוכחית? בתום תקופת הלימודים הנוכחית? לדעת את X ואת Y בעל-פה? להבין את X טוב יותר (דבר שיגרום, אוטומטית, לכך, שאדע אותו כמעט בעל-פה)? לזכור בערך מה על מדובר בפרקים X, Y ו-Z? הבנה של המטרות ויותר מכך - בחירה שלהן - מעצימה בדרך כלל את קלות, מהירות ועומק הלימוד, שלא לומר את הרלוונטיות שלו.
תבנית הלימוד: כולנו עושים הפסקות במהלך הלימודים, השאלה היא איך ואיזה. יש את השיטה של ללמוד "כל היום", כאשר בעצם הכל הפסקה אחת גדולה. זוהי שיטה יעילה, אבל לא לכולם - ויתכן שיש שיטות יעילות ממנה עבורי. יש את השיטה של זמן מדוד, מוקצב, כגון "50 דקות לימודים, 10 דקות הפסקה". ההפסקה מטמיעה את החומר הנלמד וגם גורמת לכך שיהיו יותר "התחלות וסופים" ליחידות הלמידה שלי ביני לבין עצמי, דבר שמקל על המערכת שלנו לנהל את המידע ולזכור הכל ביתר קלות. יש אינספור צורות וסוגים של תבניות לימוד - וכדאי לנו לשחק איתן, עד שנמצא את התבניות הכי מוצלחות עבורנו. בהצלחה!

Rubil

New member
וואו, תודה!

מאד שמחתי על ההתייחסות! (אני מתכוונת גם ליתר ההודעות) נורא חבל לי שאין לי דרך לגלוש באינטרנט בבית (אני מתעלקת על מחשבים של חברים...), אבל אני מקוה שזה ישתנה בקרוב... אני חייבת להודות שמבחינת סדר לימוד - בד"כ הלכתי לפי הסדר שכתוב בספרים... מצא חן בעיני הרעיון של להתחיל בדבר הכי קל ולהמשיך לקשה (אולי יהיה לי ככה יותר קל להתחיל בכלל...) מבחינת הנחות לימוד, קצת קשה לי לדעת, בעיקרון הם נותנים לנו טונות של חומר, ויכולים לשאול אותנו על כל דבר בחומר (אגב, שאלת מה אני לומדת - אני פשוט בכיתה י...). בדרך כלל, כשאני לומדת, אני בעיקר מסכמת את החומר בכתיבה, ומרגישה שככה החומר יותר נכנס לי. אחר-כך אני עוברת שוב על הסיכומים שלי (זה בעצם הדרך הראשונה שאמרת). רק אם אני ממש צריכה לשנן משהו, אני חוזרת עליו שוב בראש, ולהבין יורת לעומק מעולם לא ניסיתי, זה פשוט לא כל-כך מענין... מטרת הלימוד? מעל 90 במבחנים (מה לעשות - אני פרפקציוניסטית, זאת מחלה...) בענין הפסקות - רק ש"מגיעים מים עד נפש" אני בורחת מהלימודים לקצת טלוויזיה ואז חוזרת. אני אנסה את הצעתך להקצבת זמן לימודים וזמן הפסקות מראש ונראה איך זה עובד בשבילי... טוב, שוב תודה, אני לא יודעת מתי הפעם הבאה שאכתוב ו/או אראה את התשובה שלך... אז, ביי בינתיים

ברוכה הבאה לפורום rubil!!!../images/Emo9.gif

ברוכה הבאה לפורום שלנו.... לפי ההודעה שלך אני חושב שאת לא תלמידת קונג פו שמבאלה?? האם אני צודק?? דרך אגב, תוכלי למצוא מה זה מעברים קסומים, ומדיטציה וכו´... בקישור הזה. או שפשוט תלכי למעלה לקישורים, וזה בעצם קישרוי הפורום שלנו. מה זה בעצם שמבאלה?? תשובה:מקום מיוחד מאוד, שאולי הוא קיים במציאות ואולי רק באגדות. הן מספרות שזוהי עיר טיבטית שלמה שנעלמה מעל פני האדמה לאחר שתושביה התמירו עצמם למימד אחר. היא ממשיכה להתקיים ביקום מקביל ולסייע לכדור הארץ ולתושביו בצורה אנרגטית רבת עוצמה. מטרתם המקורית והעילאית של אמני קונג-פו, לפחות חלק מהם, לפחות פעם, היא להתמיר עצמם למימד אחר, לרמת קיום מפותחת יותר. (מה זה שמבאלה-כל הזכויות שמורות למנהל הפורום) שלכם באהבה, עידודו הלוחם

תשובות

מטרת הפורום הזה היא כפולה: - לספק תמיכה בענייני קונג-פו, קרי: בריאות, נשימה, מדיטציה, אמנות ההדרכה, אמנות הלמידה (כמו שאכן שמת לב), מעברים קסומים, הגנה עצמית וכדומה. - לשמש את תלמידי שמבאלה באשר הם מה זה שמבאלה??? לפחות שני דברים: 1. העיר המסתורית והקסומה שנמוגה אל יקום מקביל 2. מכלול האמנויות העוסקות בהתמרה אישית מה זה מעברים קסומים? אם תגלי סדרת תנועות שביצועה החוזר והנשנה משנה משהו מהותי בחייך, או בבריאותך, או במצבך הפנימי, גילית מעבר קסום. "מעברים קסומים" הוא המדע והאמנות של גילוי וחקירת סדרות כאלה של תנועות. מהי אמנות היכולת? מכלול הידע האנושי העוסק ביכולות שלנו, הכשרונות שלנו, אמנויות הלמידה וההתפתחות - וכדומה. שלך בן

בן לפי תשובתך ........

מעברים קסומים זה בעצם אומנות התנועה????כן, לא, אולי....????. שלך באהבה, עידודו הלוחם

אמנות התנועה לעומת מעברים קסומים

לא, זה לא אותו הדבר. "מעברים קסומים" זה בעצם "תבניות שמחוללות שינוי". אמנות התנועה, במובן הכי רחב שלה, יכולה אולי לכלול בתוכה גם "מעברים קסומים", אבל בדרך כלל אין זו הכוונה. בשביל מה אנחנו נעים? בשביל להגיע ממקום למקום בשביל לשנות את עצמנו בשביל להגן על עצמנו (להישאר הרמוניים) "מעברים קסומים" עוסקים יותר בסיבה האמצעית; "אמנות התנועה" עוסקת יותר בסיבה הראשונה. שלך באהבה בן

למעלה