הי, מבקשת עזרה ...

ofiri21

New member
הי, מבקשת עזרה ...

הי, אני אשה באמצע שנות ה30, נשואה עם ילדים, כבר שנים רבות שאני מנסה מאוד להרזות ( יש לי עודף משקל של 30 קילו ) וכמובן לא ממש מצליחה...שנים של שומרי משקל, הליכות וכו.. אני יודעת שהאוכל זו בעצם בריחה מכל דבר וגם נוחות מסויימת, אם אני פתאום ארזה, לאן אברח ? פתאום גם כולם יצפו ממני להתמיד.. ועכשיו לא מצפים ממני לכלום בנושא זה .. כבר התרגלו ממה אני בורחת ? אומרים לי שאני לוקחת הכל קשה מדי ועל עצמי, אני מרגישה שאני נכשלת כאמא בגלל שהילד שלי למשל שבן 5 עדיין מפספס לפעמים ולא הצליח להגמל לגמרי והילד שבן 3 לפעמים לא מקשיב לי בנישואים שלי שלפעמים מקרטעים בזה שאני מתעצבנת בקלות על הילדים בכל יום הייתי רוצה להיות רגועה יותר וכן הייתי רוצה להרזות סוף סוף ולא להתחבא מאחורי הקילוגרמים יש לכם התחלה בשבילי ?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
המודעות לבעיה זו התחלה

את מציינת מספר תחומי קושי * חוסר מוטיבציה לרזות * קושי עם הילדים * נישואים מקרטעים * עצבנות הנושאים האילו מהווים מכלול דברים הקשורים זה לזה ויש לטפל במכלול. הבריחה שלך היא לתוך האוכל, לתוך ההשמנה שמרחיקה אותך מהעולם. נשמע שמקום טוב להתחיל בו הוא בהתנהלות עם הילדים. את לא נכשלת כאמא, אנו לא מושלמות, והילדים לא יוצאים כפי שדימיינו, לעיתים לא קל עם טמפרמנט של ילד. עם ילדים עלייך להיות ברורה ועקבית בכללים שאת רוצה שיחולו בבית, ועם זאת לעודד, לחזק ולאפשר. בספר של מיכל דליות (הסופר נני...) יש הרבה סיפורי מקרה מלמדים ומועילים. הדרכה גם יכולה לסייע לך לגבש את עצמך ואת האמירה ההורית שלך. אם תהיי ברורה לעצמך ולילדים יתאפשר לך לפעול בפחות עצבנות. לגבי היחסים עם בעלך - חשבי על משהו אחד שאם היית עושה אותו הדברים היו טובים יותר. האם תוכלי לעשות אותו בלי לצפות לתמורה? עד כמה את מוכנה להשקיע ביחסים איתו כדי שישתפרו?

ofiri21

New member
תודה על התייחסותך

הי ענבל, תודה על שתובתך עם הילדים אני מרגישה שאני במרוץ כבר מספר שנים ולא מצליחה לטפל בבעיות אני לא מחפשת להיות מושלמת , אבל זה רחוק ממה שדימיינתי לעצמי וזה מאוד כואב לי עם בעלי, אני לא מחפשת תמורה, הוא בעל טוב ואבא מדהים. אבל כמו שאמרת כל הבעיות קשורות זו לזו ואני מוצאת את עצמי מתרחקת ממנו בגלל ההשמנה שלי, אני נבוכה מדי וחייבת לפתור את הבעיה אנ יודעת שאת זה אני חייבת לעשות כבר בשביל עצמי מה אני מוכנה לעשות ללא תמורה ? אולי לא להאשים אותו בזה ...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה את מוכנה לעשות בשביל עצמך?

יקירה, את מודעת לבעיות, והחלטת להתמודד איתן. הנושא רחב יותר ממה שעיצות בפורום יכולות באמת לסייע בו. מה את מוכנה לעשות כדי להתקדם עם הנושאים שמציקים לך?

התמודדות עם מה שיש לנו

זו הראיה שלי- יש לך בעל ומערכת זוגית, יש לך ילדים, שני בנים בגילים שונים שעושים דברים שמתאימים פחות או יותר לגילם (אני לא מומחת אך כאמא אני מרשה לעצמי להגיד זאת), ולהם יש אמא שחושבת אליהם, שאכפת לה אך היא ניראת, ואכפת לה מהילדים שלה ומחפשת דרכים לעזור למשפחה שלה. אז ארשי לי לומר לך זה נהדר שאת רואה את הדברים האלה ואת מחפשת דרכים לשנות אותם, ועוד לומר לך שזה בסדר שהדברים לא "מושלמים" היה לנו מאוד משעמם, איזה כנות ומודעות " להתחבא מאחורי הקילוגרמים" זו התחלה של דרך אחרת את רואה התנהגות שלך ורוצה להכניס משהו אחר. את מוזמנת להתקשר ולקבל עידוד ותמיכה מאחלת לך בהצלחה שבוע מקסים ונהדר

adih770

New member
אילו לא אכלת מה היית עושה? במה היית עוסקת?

שלום לך עופרי. את ערה למי שאת בעולם מול הילדים שלך מול הגוף שלך . זו התחלה מצוינת לעבודה על עצמך . שבסופה את תחיי את החיים שלך בדרך שאת אוהבת. כתבת שאת יודעת שהאכילה היא בריחה נסי להתבונן "מי היא זו שאוכלת?" מי אני כשאני עם עודף משקל? התבונני במציאות. מה קורה שם (רגע לפני) בזמן שאת אוכלת? אילו לא אכלת כעת מה היית עושה? במה התודעה שלך הייתה עסוקה? מה מאפשרת לך ההתנהגות שלך היום. במה את נאחזת? על מה אם תוותרי יאפשר לך לרזות? אילו היית רזה כפי שאת רוצה מה היה נוכח בחייך? בהצלחה

ofiri21

New member
תודה

תודה לכולכם על התשובות, קיבלתי כיוון וגם קצת סדר בראש פתאום מהצד כשקוראים את הדברים כפי שנכתבו פה, מקבלים קצת פרופורציות לא ידעתי מאיפה להתחל, הילדים, הבעל, הדיאטה, הכל נראה כל כך עמוס ברור שהכל קשור אני אקח אחריות ואטפל בנושא הילדים ואקח אחריות ואטפל בי ובדיאטה אני מבינה שאני לא כישלון אמיתי, אלא עוד אמא עם בעיות היומיום :) וזה מעודד !! ואנסה למצוא פתרונות לבריחה שלי לאוכל.. ברגעים של בריחה לאוכל אני מרגישה ממש רע ואני חייבת להפסיק עם זה תודה לכולם !

ordanco

New member
מודעות בלי....

יקירתי את בשלב מאתגר כיוון ש... מודעות ללא כלי מעשי = תסכול רבים אומרים שמודעות היא מבורכת אך לא אומרים שבמתנה אדירה הזאת יש מחיר גדול, ללא מודעות אין תסכול, עם מודעות לפני שיש כלים אז עולה תסכול מייאש כמו שאת חשה, לדעתי ירידה במשקל זו תוצאה נלוות לשינוי אישי שכולל העצמה, החלטיות, מנהיגות אישית והורית ועוד, אני ממליץ לפנות להעצמה שלך בכל דרך שתתאים לך (יש מגוון רחב של שיטות ומאמנים), ומשם שם הירידה במשקל יכולה להיות הרבה הרבה יותר קלה. בהצלחה יקרה! אורן

Yin

New member
../images/Emo45.gif ושאלה

נבדקת אצל רופא בשביל לוודא שכל המערכות פועלות באופן תקין?

ordanco

New member
מענין

אני אבלע את הפתיון - אחת ל.. כן, כולל בדיקות דם מה בעצם השאלה?

Yin

New member
אופס, התכוונתי לפותחת השרשור

המינימליזם לעיתים בעוכרי. רציתי לתת לך שאפו ולשאול אותה אם היא נבדקה.

Yin

New member
נבדקת אצל רופא

בשביל לוודא שכל המערכות פועלות באופן תקין?

חדשות טובות וחדשות רעות ../images/Emo13.gif

שלום לך, גם אני מברכת אותך על הצעד שעשית, ההחלטה להתחיל לשקול שינוי בחיים. לא פשוט להחליט שהגיע הזמן להעזר בעוד אדם נוסף, חוץ מעצמך ומהאנשים הקרובים אלייך. (אגב, רובנו המאמנים עושים זאת כל הזמן - נעזרים באימון ובטכניקות אחרות). החדשות הרעות לא חדשות לך במיוחד - אין פה קיצורי דרך. תחום ההרזיה כפי שברור לך - הוא רק קצה הקרחון. אני לא רואה הרבה טעם להתעסק ישירות בהרזיה, אם כי, כמובן שיש גם סיפורי הצלחה בדרך הזו - אני חושבת ששם התהליך הרגשי היה סמוי מן העין, אבל קיים. החדשות הטובות: כל הנושאים הללו שמטרידים אותך, קשורים זה לזה כנראה. ולכן לא מאוד חשוב באיזה כוון מתחילים לעבוד - זה יכול להשפיע על כל הכוונים יחד. לאט לאט, כמובן, אבל בצורה מורגשת. לפעמים אנשים מתאמנים (איתי או עם אחרים) ומספרים שהפיקו תועלת בתחומים שאפילו לא העלו בשיחות, ואפילו בתחומים שלא תכננו לעבוד עליהם. למשל אישה סיפרה לי לא מזמן שהפסיקה לאכול שוקולד, והיתה מכורה קודם לשוקולד (דווקא לא בעודף משקל - תתפלאי זה יכול להיות בעיה גם אם רזים...). והיא סיפרה שהפסיקה. כבר אין לה צורך בזה. לא ידעתי על השוקולד. לא דיברנו על השוקולד, אלא דווקא על נקודה אחת ספציפית כואבת מהילדות שלה. רק על זה דיברנו פגישה אחרי פגישה. והנה זה השפיע על כל מיני כוונים מפתיעים. התחלה בשבילך? בטח. סדנה (לא בנושא הרזיה אלא יותר רגשות, קשרים אישיים...) או עבודה אישית

../images/Emo13.gif

רק מקווה שאתה לא מרגיש צורך לכתוב את זה בגלל מה שאני כתבתי לך - כל מה שכתבתי היה מהלב

למעלה