הי לכם יש לי שאלה !

r i p l y

New member
הי לכם יש לי שאלה !

יש לי כאב גב כבר שבוע בערך בגב התחתון כנראה, ממה זה נובע? מישיבה לא נכונה או מתנוחה לא טובה בזמן השינה? אני ממש לא יכולה (בקושי) להתכופף ולשבת בצורה לא נעימה כי זה על הפנים... ללכת לרופא? יש טעם? פעם ראשונה שנדמה לי שיש לי דבר כזה. איך אפשר לטפל אודה לכם מראש. לילה טוב!!

כאב גב

לא ניתן לדעת ממה נובע כאב הגב ללא ראיון ובדיקה מקיפה. אני יכולה לנסות להעלות כמה השערות: תנועה שנעשתה בצורה לא טובה, חזרה על פעולה מסוימת מספר רב של פעמים וגרמה לעומס יתר, פעילות גופנית מוגזמת בשעת "חולשה" ועוד. אם הכאב הוא מאד חריף אני לא מעריכה שזה נגרם רק בגלל יציבה לא נכונה. אם הכאב מפריע לפעילות היומית שלך כמו שתיארת והוא גם לא במגמת שיפור מיום ליום אז מומלץ להיבדק. הטיפול הוא בהתאם לממצאי הבדיקה. שנה טובה

כאבי גב../images/Emo42.gif

למרות שזהו פורום של פיזיוטרפיה, אולי אפשר להציע טיפול כירופרקטי כיון שהרופא הכירופרקט הוא לעמוד השדרה כמו רופא השיניים- לשיניים. הרופא הכירופרקט יוכל לאבחן את מקור הבעיה, ולהמליץ על טיפול נאות. תוכלי לפנות לאתר הכירופרקטורים הישראלים. לבריאות

r i p l y

New member
כנראה נתפס השריר...

שמתי משחה ובטח יעבור עוד כמה ימים. קצת השתפר אבל האיזור תפוס. שנה טובה לכולם. יעל.

באג4

New member
כירופרקט או רופא שעוסק בכירופרקטיקה

דר. אורן, גב' נכבדה, האם הפיזיותרפיסט שלי, שסיים דוקטורט, הוא רופא לפיזיותרפיה? האם המרפאה בעיסוק ,בעלת תואר דוקטור, היא רופאה לריפוי בעיסוק? האם התזונאית שעבדה קשה עבור הדוקטורט שלה, היא רופאה לתזונה? כמובן שלא. הם גם לא מתיימרים להיות,למרות שלמדו יותר שנים לקבלת התואר מכירופרקט. רופא הוא מי שסיים לימודי רפואה והתמחה ברפואה.מעבר לסמנטיקה, מי שמציג את הדברים אחרת,טועה ,או חמור מכך, מטעה.כירופרקטים לומדים בבתי ספר לכירופרקטיקה לא בחוג לרפואה במסגרת אוניברסיטה . למה להתהדר בתארים שנויים במחלוקת ,כירופרקטיקה מקצוע מכובד גם בלי זה. דרך אגב, טיפולי כירופרקטיקה כלולים בסל הבריאות?

קישקוש

New member
לא ממש מדויק.

עד כמה שידוע לי, כירופרקט אמיתי צריך להיות גם עם תואר של רופא... כירופרקטיקה לא לומדים באיזה "קורס". אלו לימודים רציניים של מס' שנים. ולכן כשהולכים לכירופרקט חייבים לוודא שיש לו את התואר ה"נכון"... שנה טובה!

דווקא מדוייק

דוקטור לכירופרקטיקה - DC - אינו רופא MD . בארה"ב היום רוב הפיזיותרפיסטים לומדים ל- DPT ,כלומר דוקטור בפיזיותרפיה. התוכניות האלו מכונות "דוקטורט קליני".יש תוכניות דומות באוסטאופטיה - DO- ושמעתי גם שיתחילו בקרוב בריפוי בעיסוק - DOT . לא כל דוקטור הוא רופא ואסור לטשטש את ההבדלים.ההיפך צריך להדגיש אותם כדי למנוע בלבול מהחולים. לגבי מס השנים - כל הדוקטורטים הקליניים נמשכים 6 שנים לפי מיטב ידעתי. בארץ תואר ראשון בפיזיותרפיה הוא 4 שנים, תואר שני 2-3 ודוקטורט 3-4 כמקובל. את צודקת במאה אחוז שצריך לבדוק שלכירופרקט יש את התואר "הנכון". גם לגבי מקצועות אחרים זה גישה מוצדקת בהתחשב בכמות השרלטנים המסתובבים בשטח. לגבי ההשוואה בין כירופרקט לרופא שיניים גם היא אינה מדוייקת לדעתי. רק רופאי שיניים מטפלים בשיניים .בסיס הידע שלהם הוא היחיד שקיים והטיפול שהם מציעים גם הוא ייחודי. כירופרקטיקה היא שיטה ספציפית לטיפול עם פילוסופיה מסויימת (בעייתית במידה רבה) וישום ספציפי. פיזיותרפיסטים מטפלים בבעיות גב, אורטופדים, רופאים מומחים בכאב, ראומטולוגים ובטח שכחתי מישהו.לכל אחד בסיס ידע רלוונטי, גישות,שיטות ואמצעים ליישום. שנת בריאות טובה ושנה טובה לכולם.

וידאו על כירופרקטיקה

לגמרי במקרה ,מיד אחרי שכתבתי את ההודעה, נכנסתי לדיון ,בהשתתפות כירופרקטים ופיזיותרפיסטים. מישהו נתן כתובת של אתר של התוכנית Scientific American Frontiers של רשת הטלויזיה הציבורית האמריקאית. אפשר לצפות בקטע הדן בכירופרקטיקה - יש את הבעד והנגד. להקליק על "Adjusting the Joints". יש שם עוד נושאים מעניינים.

AMI-101

New member
Here too

גם פה ישנם כירופרקטים עם אותם תכונות רופא זה שבע שנים לימודים בבית ספר לרפואה באוניבריטה ואז רק סטג' והתמחות לא שלוש שנים בב"ס פרטי עבדתי עם אדם שהיה ד'ר ל-acupuncture גם הוא נהג ללכת עם כתונת לבנה של רופאים ולהציג עצמו בתור ד"ר העובדה שקיבל ד"ר לפני תואר ראשון לא הפריעה לו והתנגשנו בנושא רבות זה לא אומר שאין מקום ל-acupuncurists אלא לא להטעות ולהוליך שולל אחרים שרלטנים יש בכל מקום וצריך להזהר למי נותנים רשות לטפל בך ביי עמי

amika

New member
ADJUSTING THE JOINTS

אני ממש לא מתכוונת לקחת צדדים פה מאחר ואין בידי שום כלי למבחן הדברים , אבל צפיתי בוידאו שהוא כתבה נחמדה על כירופרקטיקה ומעלליה, כזאת שהייתי מכניסה לחדשות של שבת בערב. חוץ מזה כלום, זו לא הייתה כתבה מעמיקה , קל וחומר לא מחקר, הדברים הוצגו בצורה פופוליסטית, חד צדדית ושיטחית . מה גם ששם הוצגה השיטה כמציעת פתרון לכלל בעיות בריאותיות וגופניות ואילו כאן דיברו על בעיות של כאבי גב צוואר וכדומה. קשה לי להביע עמדה בנושא הכירופרקטיקה אך גם קשה לי לפסול אותה על הסף תוך התעלמות מכל העדויות בשטח, רופאים קונבנציונאלים כבר מזמן איבדו אצלי את האמינות וכשנתפס לי הגב רק כירופרקט יכול לשחרר אותו בחצי שעה. בברכת תיחזוק המכונה והרגשה טובה, מאיה.

באג4

New member
אם במחקרים וכתבות מעמיקות חשקת

PBS היא רשת ציבורית שלא ניתן לחשוד בה במגמתיות כזו או אחרת. באותו עמוד גיליתי כתבה על אקופונקטורה. כשיש הוכחות התוכנית הציגה והדגישה אותם. מחקרים: רשימת מאמרים אפשר למצוא באתר.מאמרים בעיתונים רפואיים, מחקרים וכדומה : http://www.chirobase.org/02Research/journals.html מה דעתך עכשיו? אתרים שונים רק כדי להראות לך מה חושבים המתנגדים , לא העיתונאים בPBS :http://canoe.ca/ChiroYork/ http://www.chirobase.org/ http://www.skepdic.com/chiro.html http://www.canoe.com/ChiroYork/ http://www.chirowatch.com/cw-main.html

amika

New member
הפניה למחקרים

ראשית אני חוששת שהצלחתי להרגיז אותך ובכן אפשר להרגע. לתומי הבעתי את דעתי על הכתבה המצולמת(
), אין לי חצי מושג ירקרק באקופונטורה, אולי אפילו לא באיות המילה, וגם לא גלשתי בשום חלק אחר באתר, מה שאני כן יודעת הוא שלהציג התנגדות לשיטה בכתבה ואת התומכים לצרף ברשימת הפניות נלווה היא חד צדדיות מחופשת, בצורה מתוחכמת אמנם, אבל מחופשת. לא צריך שיעורים בחוג לתקשורת כדי להבין מה היתה דעת הכתב, שזה גם בסדר, מה שלא בסדר הוא להציג את הכתבה כדיון בנושא או כמסמך המספק חומר להסקת מסקנות. יום טוב ורגוע.

הפניה למחקרים

יש כתובת עם רשימת מאמרים מכתבי עת מקצועיים. את אלו בנושא המניפולציה אני מכירה מזה זמן.יש גם אחרים לגבי האפקטיביות של מניפולציות באופן כללי, לא רק של כירופרקטים. האחרים חדשים לי. בכל מקרה, קשה הרבה יותר להאשים חוקרים במגמתיות. בעולם הרפואה היום יש גישה שנקראת evidence based practice . הכוונה לעשייה קלינית שמבוססת על יותר על מחקרים ופחות על מסורת, אנקדוטות אישיות, וכו. בתחום זה לכירופרקטיקה יש שתי בעיות : הראשונה היא התאוריה על סבלוקסציות , החזרת חוליה למקום ועוד. היא משוללת כל יסוד. הרבה כירופרקטים יודעים זאת וחלק מבתי הספר מלמדים את זה יותר כהיסטוריה.הם צרכים למצוא הסבר יותר טוב לשיטה ורובם יודעים זאת ויש להם תיאוריות הרבה יותר רלוונטיות. הבעייה השניה, והיא בעיה של כל מי שמשתמש במניפולציות - כירו' , פיזיו ,אוסטאופטים - היא מידת היעילות שלהם. עדיין אין ראיות מחקריות טובות מספיק על תועלת לטווח קצר, אם כי הוכח שמפחית כאב בטווח המיידי, ויותר מכך לטווח ארוך. מחקרים שבדקו תוצאות טיפול לטווח ארוך לא הראו כל יעילות. עוד מילה לגבי מניפולציות - המקצועות שהוזכרו הם היחידים שלומדים לבצע מניפולציות בצורה מסודרת. למניפולציות סיכונים מסויימים חלקם לא קלים.לכן אם מקבלים טיפול שכולל מניפולציות חייבים לברר את ההכשרה של המטפל.

AMI-101

New member
עם במניפולציות דנים כבר...

ראה מאמר "Manipulations of the Cervical Spine: Risks and benefits" Physical Therapy Volume 79 number 1 January 1999 by: Richard P Di Fabio המאמר דן בסיכונים לטווח הבינוני של spasm לעורקים שעוברים דרך הצוור למח ועל כמות הנפגעים ע"י מניפולציות בידי רופאים פיזיוטרפיסתים וכירופרקטים שנה נעימה עמי

ריכוז מחקרים - evidence based

אוניברסיטת קווינסלנד העלתה לאינטרנט טיוטא של קוים מנחים לטיפול בכאב אקוטי. לפי אזורים. בין המומחים בנושא הצוואר,למשל,Nikolai Bogduk ו -Gwen Jull .יש שם ריכוז של החומר האיכותי יותר לגבי יעילות. לגבי הסיכון יש ויכוח לוהט עכשיו בגלל מימצאים בקנדה על שכיחות ארועים מוחיים אחרי מניפולציות צוואריות. קריאה מהנה.

למעלה