הי לכולן

3שרון

New member
הי לכולן

הי בנות, אני חדשה כאן, אבל נהנית לראות את העידוד והעזרה שלכן אחת לשניה. אני אשתדל לספר בקיצור מה עובר עלי, בתקווה שתוכלו לעזור. אני מנסה להכנס להריון למלעלה משנה, וכמובן שזה לא הלך, ולכן התחלנו ללכת לטיפול. עשינו בדיקות והתוצאות היו בסדר אצל שנינו. מה שלא בסדר, זה שאצלי המחזור מגיע פעם בחודש וחצי חודשיים. חוץ מזה כשהיינו אצל הרופא בפעם הראשונה, הוא עשה לי איזו בדיקה, שלפיה הוא אומר שיכול להיות שיש מצב שהגוף שלי דוחה את הזרע כאשר הוא עובר בצוואר הרחם, ואם זה כך, אז יש צורך לעשות הפריה כדי שהזרע לא יגיע לשם, אלא ישירות לרחם. כדי לקבוע את זה סופית הוא צריך לעשות עוד בדיקה. בינתיים הוא אמר שהוא רוצה שאני אקח ארגסט ואיקולמין כדי להסדיר את המחזור. השאלה שלי היא, קודם כל לגבי הכדורים. מה יכולות להיות תופעות הלוואי שלהם, והאם מישהי יודעת אם המטרה שלהם היא רק להסדיר את המחזור, או גם לפתור איזושהי בעיה, משום שלמרות שהוא לא סדיר הצלחתי לדעת מתי הביוץ בעזרת בדיקות הביוץ הביתיות, ואם זה רק עניין של הסדרת המחזור, אני מעדיפה שייקח לי עוד קצת זמן להכנס להריון, אבל לא להכניס את הכימיקלים האלו לגוף שלי. השאלה השניה היא, האם מישהי נתקלה בבעיה שתיארתי של דחיית הזרע, ויודעת לתת לי קצת פרטים על זה. אני ממש מצפה לתגובות שלכן, כי מאז שהיינו אצל הרופא אני ממש חוששת.....
תודה, תודה, תודה.......

אלה 2

New member
ברוכה הבאה ! ../images/Emo24.gifהמומחיות בדרך..

אני רק מקפיצה

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

איקקלומין זה כדור שאכן מסדיר את הביוץ יותר נכון מתזמן אותו. לכאורה יותר קל לשער מתי יהיה הביוץ עם הכדורים האלו. אבל... הוא גם יוצר יותר זקיקים (סכנה להריון רב עוברי) הוא גם פוגע ברירית הרחם (לכן הוא נתן לך גם ארגסט) והוא גם עושה כל מיני תופעות לוואי. (תבחרי איזו תופעה שבא לך, זה יהיה אפשרי) לכן מה שנראה לי - אם את לא לחוצה (כמו שזה נשמע) תתחילי בלאתר את הביוץ על בסיס מחזור טבעי, ללא כדורים. תעשי מעקב זקיקים וכשיהיה זקיק גדול מספיק - תעשו מה שצריך לעשות. בין אם זה יחסי מין ובין אם זו תהיה הזרעה אם אכן יש בעייה של דחיית הזרע על ידי הגוף שלך) אבל לפני כן באמת אפשר לעשות את הבדיקה של דחיית הזרע על ידי הגוף שלך, אם אני לא יודעת על סמך מה הוא אמר לך שזו יכולה להיות בעייה. זו בדיקה שלא עושים בדרך כלל מיד על ההתחלה. ואי אפשר לשער אותה ללא בדיקה. (הבדיקה היא של לקחית דוגמית מצוואר הרחם מעט מאד זמן אחרי יחסי מין, על מנת לראות איך הזרעים הגיבו) כך שקצת מוזר לי שהוא ישר העלה את העניין הזה. האם הרופא שלך הוא מומחה לפוריות? (נראה לי שיצא מבולבל משהו
)

3שרון

New member
../images/Emo6.gifתודה על התגובות.......

הרופא שלי הוא מומחה לפוריות ושמעתי שהוא ממש טוב (הגעתי אליו על סמך מישהי שיש לה בזכותו תאומים אחרי כמה שנים של ריצות מרופא לרופא), רק שכשהיינו שם, אני הייתי קצת בשוק מכל החישובים שהוא אמר לי לעשות בשביל לקחת את הכדורים, ומזה שאני בכלל צריכה לקחת אותם, ורק אחרי שיצאנו משם התחילו לעלות כל מיני שאלות..... לגבי הבדיקה, הוא עשה לי אותה בפעם הראשונה שהיינו שם, כי הוא בדק אותי, וראה שהייתי קצת לפני ביוץ, ומכיוון שיום לפני כן קיימנו יחסי מין הוא לקח את הדוגמית, וראה שאין שם זרע, ולכן הוא רוצה לעשות אותה שוב בפעם הבאה שאני אהיה לפני ביוץ ואז לקבוע אם באמת יש בעיה..... לגבי הכדורים זה מה שגם אני חושבת....אני ממש לא מתלהבת לכל הכימיקלים האלו, אלא אם באמת יש בהם צורך..... מכיוון שאני די חדשה בעניין, מה זה אומר מעקב זקיקים ואיך עושים את זה?

בולה101

New member
מידע כללי שלי

אכן שמעתי שיש מצב כזה שבו החומר שמופרש מצואר הרחם ואמור לעזור לזרע להתקדם למעלה אל הרחם, דוחה את הזרע וגורם לו לא להצליח להגיע ולטפס למעלה. וכך נמנעת הגעה אל הביצית והפריה. ידוע לי שלוקחים דגימה משם ובודקים. בכל מקרה מצב כזה לדעתי אפשר לפתור ע"י הזרעה שבה הזרע מוזרק ישירות לרחם ולא אמור לטפס לו במעלה התעלה לרחם. שווה לך לבדוק- הפריה זה לא פקניק

בולה101

New member
רק יודעת???? מזה הפריה??

סתאם. האמת שאני לא מספיק ותיקה בנושא - הפריה אחת שנכשלה. אבל זה מספיק כדי לצבור ידע של אחת שכאילו עברה 10 הפריות (חס וחלילה) ממליצה לך להכנס לסרגל למעלה ולמצוא קישורים והסברים בנושא. בגדול בהפרייה מנסים לייצר כמה שיותר בייציות (במקום אחת טבעית) וזאת בעזרת הזרקת הומונים עד לביוץ תפקיד ההורמונים הוא לגרות את השחלות להפריש כמות של זקיקים.במשך הזמן הזה עוקבים אחרי כמות וגדילת הזקיקים ע"י בדיקות דם ו US עד ליום הבשלתם. כשמחליטים שהם הבשילו מספיק יזריקו לך כוריגון שיגרום תוך 32-36 שעות לביוץ. אז תגיעי לשאיבה בהרדמה מלאה. ישאבו את הביציות החוצה, יפרו אותם עם הזרע, יתנו להם יומיים שלושה לגדול ואז יחזירו אותם אל הרחם. זה בגדול התהליך. לא ממש גן עדן. בדרך כמובן יש השפעות מוזרות של ההורמונים ועוד. מקווה שעזרתי

3שרון

New member
בטח שעזרת......

לפחות עכשיו אני יודעת פחות או יותר על מה מדובר, וזה באמת לא נשמע תענוג גדול........אבל מה לעשות אם צריך אז צריך (ומקווה שלא) קיבלת גם טיפול בארגסט או אקקלומין? איזה השפעות יש להורמונים? בכל מקרה..מקווה שבהפריה הבאה זה יצליח לך.......

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. אם הוסת מגיעה פעם בחודש וחצי חודשים, יש ספק אם הביוץ תקין. האם הוסת הגיע אצלך שבועיים אחרי שזיהית ביוץ? המצב שהרופא העלה הוא לא ממש דחיית זרע. לקראת הביוץ מופרש מצוואר הרחם ריר שמאפשר לתאי הזרע להתקדם בקלות ולהגיע לרחם. אלה ההפרשות שאנחנו מרגישות לקראת הביוץ. במידה והריר לא מופרש, או שהוא צמיג מידי, תאי הזרע לא יכולים לשרוד בצוואר הרחם והם מתים. הזרעה (החזרת הזרע לרחם)ולא הפריה חוץ גופית יכולה לפתור את הבעיה. אבל בשביל להחליט שאכן יש בעיה, את צריכה לעשות את הבדיקה (הנקראת PCT) ממש לקראת ביוץ, בזמן שיש לך הפרשות ביוציות. אחרת אין שמעות לתוצאת הבדיקה. ארגסט ואיקקלומין הם לא בדיוק כימיקלים
אבל גם לא משהו שכדאי לקחת אם לא חייבים. ארגסט הוא פרוגסטרון שיגרום לרירית להתנהג כאילו היה ביוץ וכשמפסיקים לקחת אותו מגיעה הוסת. אם את אומרת שאת לפני ביוץ, לא ברור למה ארגסט. איקקלומין גורם להיפופיזה להפריש הורמוני ביוץ ומביא לביוץ. שוב, אם את מבייצת באופן טבעי, אין סיבה לקחת אותו. לפעמים רופאים "גדולים וחשובים" שוכחים שיש פתרונות קלים ואיטיים. אם לטענתך את מבייצת, בקשי מהרופא שלך מעקב זקיקים. שזה מעקב באולטרסאונד אחרי התפתחות הזקיקים. בצורה כזאת אפשר יהיה לאתר את הביוץ הטבעי שלך מבלי להזדקק לביוץ מלאכותי (שיש בו סיכון להריון רב עוברי). על הזרעות תוכלי לקרוא במאמרי הפורום ובשאלות הנפוצות (בסרגל הכחול למעלה). בהצלחה נועם

למעלה