הי לכולם,

jazzistco

New member
הי לכולם,

רציתי לברר, אומרים שויסנטה אמיגו ידוע כמקדם הפלמנקו בכוון הפיוז'ן, אילו קטעים שלו אני יכול לשמוע שאפשר ממש ממש להבחין בהם בשילוב הזה ?

מי אומר?

ויסנטה מנגן פלמנקו עם נגיעות מסוימות בג'אז ואף במוסיקה קלאסית כפי שפאקו עושה וכפי ששאר בני דורו עושים. אולי יש לו הקלטות שממש משלבות בין תרבויות וסגנונות שונים פה ושם אבל זה עדיין לא הופך אותו לנגן פיוז'ן.

falseta

New member
הכל קישקוש חוץ משוש

עזוב אותך מהגדרות. תקשיב ותהנה (או שלא) וד"א - לא נראה לי שהוא שליח מסוג כלשהו. הוא פשוט עושה את מה שהוא רוצה לעשות (אני מניח) ויודע לעשות (אני בטוח) 2 הדיסקים האחרונים של ויסנטה Un momento en el sonido ו Ciudad de las ideas הם פחות או יותר באותו כיוון - פלמנקו עם נגיעות גאז, ושילוב של כלים מפה ומשם (מפוחית, אקורדאון,קצת סינטים), Vivencias imaginadas הוא עוד דיסק נחמד (בלי כלים ותוספות של הדיסקים המאוחרים יותר) יש לו 2 דיסקים עם זמרים ,שהוא על תקן של מלווה - ולכן הם יותר "פשוטים". יש את היצירה "Poeta" שמשלבת תזמורת (כינורות וכו'), יש את עוד דיסק מוקדם שהוא יותר בוסרי ו"קר" (במיוחד ההפקה). ויש DVD של הופעה שהיא די נאמנה לדיסקים.

חוץ מזה

מה זה פיוז'ן? ג'ון מקלאפלין ניגן עם תזמורת סימפונית יצירה שלו לפי מתכונת קלאסית של קונצ'רטו: שלושה פרקים: מהיר-איטי-מהיר. זה פיוז'ן? להקה בשם אמלגמה משלבת בתוכה גם זמרת הודית. זה פיוז'ן אולי אפילו חזרה למקורות המוקדמים ביותר של מה שהפך אח"כ לפלמנקו? ויש עוד אין ספור דוגמאות. כשחושבים על זה, (וזה כמובן נושא לדיון בפני עצמו) הרי אף אחד כיום לא יוצר באמת משהו חדש שנקי לחלוטין ממה שקדם לו. גם המחדשים הגדולים דוגמת פאקו בעצם נשענים על מה שקדם להם. החידוש במוסיקה ואולי אפילו באומנות בכלל מתבצע הודות לאותם שילובים של סגנונות שונים או כלים מודרנים וישנים יותר. הפיוז'ן אם כן, מצוי סביבנו כמעט בכל אספקט בחיים ולא רק במוסיקה והוא כל כך שכיח ויומיומי עד שנדמה שכבר אי אפשר להעמיד אותו כסגנון בפני עצמו.

jazzistco

New member
נ.ב,

שמתי לב שאצל ויסנטה מופק צליל ממש טוב..., הוא משתמש גם במפרט לפעמים ? אם לא , אז איך הוא מגיע להפקת צליל כל כך נקייה וחדה ? אם אני רוצה להגיע להפקת צליל טובה הערכה של טיפוח הציפורניים יכולה לעזור לי ? עוד לא ניסיתי אותה ...

יש קשר הדוק

בין הציפורן לצליל כמובן. ויסנטה לא משתמש במפרט. כמו בכל דבר, גם כאן יש אסכולות שונות ומשונות: יש נגני פלמנקו עם ציפורניים מאוד ארוכות, מכוסות בטונה של סופר-גלו ונייר, ישנם כאלה שמגדלים ממש קצת ומקסימום מורחים עוד לק לחיזוק. הם גורסים שהצליל הפלמנקי מופק דווקא ממגע של הכרית ולא רק של הציפורן. ישנם קלסיקאים (אסכולה גרמנית) שנשארת נאמנה לטכניקת הפריטה בלאוטה, שם לא גידלו ציפורניים בכלל ויש את אלו שמנגנים רק בפריטה חופשית וכמעט ולא משתמשים בפריטה נשענת (אפויאנדו). אז מה הנכון? כפי הנראה אין נכון ולא נכון, יש טעם ותחושה וחיבור לצליל אותו אתה אישית מחפש. בגדול, כשאתה מגדל את הציפורניים, המדד לאורך שלהן צריך להיות כזה, שכאשר אתה מביט על פנים כף היד, אתה רואה את הציפורן עוברת קצת את הכרית. (כמה קצת? שוב, לטעמך האישי. יש פה בפירוש עניין של נסיון וטעיה עד אשר אתה חש מה בדיוק מתאים למנח היד הספציפי שלך). את הציפורן יש לעגל במקצת אבל לשמור על הפינות ולא להוריד אותן לחלוטין (במיוחד לא את הפינה השמאלית, שכן לרוב אנו פורטים איתה בגלל הנטיה הטבעית של היד.) לבסוף, חשוב ביותר להחליק את הציפורן. ההחלקה לא רק יוצרת צליל חלק ונקי אלא בעצם שומרת על שלמות הציפורן. כאשר אתה משייף בעזרת פצירה גסה, למראית עין זה יכול להיראות חלק, אבל נוצרים זיזים מיקרוסקופיים, שממש לא ניתן להרגיש בהם ולעיתים אף לא לראותם. כאשר אתה פורט, אתה גורם להם להתפצל ולגדול עד שמופיע ממש סדק בציפורן. אני אישית מנגן גם קלאסי וגם פלמנקו ואני לא זקוק אפילו למחזק ולא בגלל שיש לי ציפורניים נורא חזקות. הן בסדר מהבחינה הזאת, אבל אני דואג להחליק אותן יומיום. כדי לבדוק ממש אם הציפורן חלקה, אל תסתפק בלהעביר את כרית האצבע על הציפורן. תעביר את קצה הציפורן של היד השניה לאורך הציפורן המוחלקת ואז תרגיש הרבה יותר טוב את כל הזיזים הכי קטנים שעוד נותרו. אבל שוב, בסיכומו של דבר, חוץ מההחלקה הסופית, אתה צריך פשוט לנסות ולטעות עד אשר תגיע לצורה ולאורך שמתאימים לך. פן אחר לחלוטין בקשר לצליל נקי ומלא הוא הסאונד. אל תשכח שבאולפן וגם בהופעה חיה, חוץ מזה שויסנטה בהחלט יודע איך להפיק צליל, נותנים לו reverb בכמויות נדיבות וזה בהחלט משביח מידית את הצליל.

falseta

New member
בפלמנקו - מפרט ../images/Emo128.gif ציפורניים ../images/Emo127.gif

לדעתי אין ממש אפשרות לנגן פלמנקו* עם מפרט גם אם מתעקשים, מהסיבות הבאות: מפרט נותן גוון צליל אחיד ושטוח , גם שינוי העוצמה לא משנה אותו. בפלמנקו משתמשים בסוגי פריטות שונים שחלקם מערבים את הציפורן וחלקם רק עם ה"כרית".
כל הפריטות ה"מעגליות" למינהן - Rasgueo - לא ניתן עם מפרט
טכניקות כגון Alzapúa ו Trémolo דורשות שימוש בכמה אצבעות. בקיצור בפלמנקו - מפרט
ציפורניים
וד"א הסיבות שVA נשמע כ"כ טוב (לפי סדר חשיבות) - כישרון וטכניקה , הפקה , גיטרה. (נראה אותו מנגן עם גיטרה של 300 שח
) * מלבד רומבה, שאמנם קיימת לצד הפלמנקו, אך לא ממש חלק ממנו.

jazzistco

New member
לגבי ה- reverb,

כמויות...?! זה לא הורס את האיכות ? לפעמים מרוב ששמים ריברב לא שומעים טוב ומדוייק ... יש אפקט שאתה מכיר ששמים במיוחד לגיטרות פלמנקו שמאפשר גם שמיעה מדוייקת ? אגב, גיטרות פלמנקו מגבירים בעזרת מגבר לגיטרה או שמגבירים עם משהו אחר ?

אני סומך

לחלוטין על ויסנטה ועל אנשי ההגברה שלו שיודעים בדיוק עם איזה ציוד לעבוד איפה וכמה reverb ו midi לשים לו. בהופעה שלו לפני כמה שנים בארץ, הסאונד שלו היה פשוט מדהים. הצליל נשמע כאילו הגיטרה ממשיכה "לשרוק" את המנגינה לאחר שהוא הפסיק את הפריטה והצליל פשוט מילא את האולם לגמרי. איך בדיוק מגיעים לצליל כזה? לאנשי המקצוע הפתרונים...

אין לי מושג.

יש כפתור כזה בקונסולת ההגברה וגם במגברים אישיים. אני לא יודע בדיוק מה זה עושה, אבל זה עושה משהו וגם זה טוב.

falseta

New member
התכוונת כנראה ל Mid

MIDI = Musical Instrument Digital Interface זה משהו אחר לגמרי

jazzistco

New member
יש את זה

בקונדה הרמונס Classic Concert Guitars € EUROS (1) € EUROS (2) Mod. AC22 5.467 4.713 Mod. AC23 7.151 6.165 Mod. AC23/R 8.706 7.505 Mod. Felipe V 17.464 15.055 Classic Guitars Mod. EC1 2.072 1.786 Mod. EC2 2.781 2.397 Mod. EC3 3.845 3.315 Flamenco Concert Guitars Mod. AF24 5.467 4.713 Mod. AF25 7.151 6.165 Mod. AF25/R 8.706 7.505 Mod. Felipe V 17.464 15.055 Mod. A26 7.151 6.165 Mod. A27 4.277 3.687 Mod. A28 3.430 2.957 Flamenco Guitars Mod. EF4 2.072 1.786 Mod. EF5 2.337 2.015 Mod. EF5/N 2.726 2.350 MOD. DOMINGO ESTESO REED Cypress / Indian Rosewood INQUIRE INQUIRE Caviuna / Maple INQUIRE INQUIRE (1) Only in the EU countries. VAT inclusif. (2) Only for non-EU countries or outside Europe. VAT not included * All the models can be made with the top from cedar wood * All the Flamenco Guitar models can be made with wooden pegs * Any piece included in this list can be made with cutaway and Fishman Preamps * The Flamenco First class pieces (A-26, AF-25, AF-25/R) can be built Midi. Increase on price is 800.00 euros

jazzistco

New member
אגב, שאלה

יש דגמים שעשויים מאותם עצים, ונבדלים בפער גדול בין המחירים ביניהם, למה זה ככה ? ( למשל... ה- A26 וה- A27 הם אותם עצים בדיוק ובכל זאת יש פער בין המחירים ביניהם ... )

gizmonti

New member
תשמע

אני ממליץ לך ללכת לספרד וללמוד מבוני הגיטרות על בניית גיטרה, החומרים וכו' יש גם מספר סדנאות מאוד טובות של טובי הבונים בספרד אם זה כל כך מעניין אותך גיטרה שבנו מעץ שנשאר לייבוש 20 שנה יקרה יותר מגיטרה שעשוייה מעץ שייבשו אותו במשך 5 שנים (אתה בטח יודע שיש גיטרות שמתייקרות עם השנים) יש בטח מלא סיבות תשאל דרך האתר הם יענו לך

יותר פשוט!!!../images/Emo3.gif

למה שלא נעשה מגבית ונקנה לו סגונדה של האחים קונדה???

למעלה