הי לכולם !!!

שרוניק

New member
הי לכולם !!!

בתור הראש הגדול של השבוע, התחלתי בעבודתי כבר אתמול: ישבנו כמה חברים באיזה פאב מחניק, קשקשנו ודברנו (אה, ואפי: את צריכה לצעוק על מי ששם את התמונה של הבחורה הזאת בדף של תפוז, כי כמה מהחברות שלי, שקוראות את הפורום הזה, משוכנעות שאת בלונדינית !!!...). בקיצור, ואז חברה שלי (שלא גולשת) אמרה שיש לה בעיה אחת, שהיא רוצה שנדבר עליה פה. מיד התנדבתי לכתוב את הבעיה, והנה היא: החברה שלי, נקרא לה ורד, היא הבת האחרונה בבית, אחרי 3 אחים. זה בית נורא חם ונורא אחלה, אבל היא מרגישה שכל הזמן מציבים בפניה אתגרים בבית: שלושת האחים שלה נורא מוצלחים - אחד מנהל חברה, אחד עושה עסקים, אחד מרצה באוניברסיטה, והיא גם מצליחה מאוד (עובדת גם בתחום הפרסום) אבל תמיד נדמה לה שלא משנה מה היא תעשה, תמיד הם יגידו לה "אתה יכולה יותר, תראי אותנו, את חייבת לדחוף יותר". היא נורא אוהבת את האחים שלה, ובאמת מעריצה אותם, אבל כל פעם שיש לה סיפור מהעבודה או משהו להתגאות בו, היא גם מפחדת לספר (כי תמיד הם ימצאו משהו להגיד שאולי היתה צריכה לעשות אחרת) וגם לא רוצה שהם ימתחו ביקורת. וזה נורא מפריע לה. זהו. מה דעתכם?

אוי, לעמוד בציפיות של כולם...

ממה שנשמע לי, יש לה "חרדת השגיות" לחברה שלך. אני מנחשת שהיא כבר עשתה את התואר השני שלה (והיא בגילך, אני מניחה). אני מניחה שגם בבית הספר, אם היתה מוציאה פחות מ95, היא לא היתה ישנה בלילה שלאחר מכן... קודם כל, שתצא מהלחץ. דבר שני, שתסתכל בעין בלתי משוחדת על שלושת האחים שלה. אני בטוחה שהיא תמצא כמה וכמה סיבות לא להדמות אליהם (חולי עבודה, חולי כסף אולי, שלא נדבר על ביקורתיים, תחרותיים ולא-רגישים לסביבה). אם זה הבנאדם שהיא רוצה להיות - go for it. אם לא, שתציב לעצמה את המטרות שלה: להיות מאושרת ממה שהיא עושה, להיות מוערכת, להיות טובה בסטנדרטים שלה ושלה בלבד. קשה לשנות אדם בגיל הזה, אבל היא יכולה להתחיל בכך שתסביר לאחיה ולשאר משפחתה המורחבת שזוהי הדרך שלה לעשות דברים, שככה נוח לה, שהתקדמות בסולם הדרגות זה לאו דווקא שאיפת חייה, ושאולי יש לה חלומות אחרים, שלא תואמים את מה שהם תכננו לה. לא קל להיות בת (ועוד הקטנה) אחרי שלושה אחים סופר-מוצלחים. אבל שתסתכל מסביב, אם היא מוצאת שהיא "הצליחה" יחסית לסביבה, אז למה ששלושת אחיה יגידו אחרת???

De-Panther

New member
אצלי זה מצב דומה כי אח שלי הוא לא..

גאון דווקא ההפך מזה אבל פשוט שהוא למד כמו שצריך והצליח להשיג ציונים טובים אני מגיע לפני כל הבגרויות והכל במצב יותר טוב ממנו כי אני חכם יותר וגם ממבדקי איי קיו שעשיתי יצא שאני גאון קטן העניין הוא שההורים כל הזמן מזכירים את זה והם אומרים שאני יצליח יותר ממנו הרבה יותר ממנו אבל אני חושב שקשה להתחרות בבנאדם שהשיג ממוצע של 90 בבגרות אני כל הזמן חושב שאני לא יצליח בזה ואבא שלי לוחץ עליי עוד ללמוד ועוד ללמוד זה נוראי בעיקר עם נתונים כאלה ואני מפחד לאכזב את אבא שלי שכל כך מאמין בי ומשקיע בי מלא זמן כדי שאני ילמד ואצלי במשפחה כולם עוסקים בתחום המחשבים וגם בזה יש ציפיות ותמיד יש תחרות ביני לבין אח שלי המצב הזה מעיק ומעצבן אבל אם זה לא נוח לה היא יכולה לבקש מהם שיפסיקו עם זה אצלי העניין הוא שאני לא מוכן "להפסיד" לאח הגדול והמעצבן

שרוניק

New member
מקפיצה

אני רוצה עוד דעות לעניין.. ופנתר, בחייאת, תקצר את העמודים הריקים בחתימה שלך... מבאס שיש לך תשובות כאלה מצוינות, ואז העמוד הריק הזה שנפתח אחרי מה-זה מציק...

De-Panther

New member
אבל ממילא לא עונים לי על תשובות למה

לי לא לעשות חתימה שאני אוהב והיא גם קשורה למלחמה שלי עם מישהו אחד שלא מוכן לשנות תחתימה שלו ומעצבן אותי איתה בלי סוף כולם ביקשו ממני לשנות תחתימה הזו ובסוף שיניתי אותה לזה עם הבננה אבל עכשיו הבנאדם ההוא הגזים אז אני לא משנה את זה עד שהוא לא ישנה את שלו למרות שזה רק בגלל אייקון ולא ניראה שיש לי תשובות מצוינות כי אנשים לא עונים לי עליהן!! וגם לא על השאלות שלי

אושר מ

New member
אני מסכימה עם כל מי שאמר פה

שהיא צריכה להציב מטרות לעצמה. ולא להתייחס למשפחתה. עם כל הכבוד אלו הם החיים שלה. לא של האחים שלה. לא של ההורים שלה. לא של החברים שלה או של כל אחד אחר. אני חושבת שהמשפט "רוב האנשים רק נמצאים על העולם, לא חיים בו" מאוש מתאים לה כרגע. שתחשוב טוב טוב אם היא רוצה להמשיך ככה...

עמיתר

New member
אני דוקא מסתכל על זה אחרת

הבעיה היא אולי לא אצלה, אלא אצל המשפחה שלה, שאולי באמת רוצה שהיא תשיג את כל מה שהיא יכולה. מה שהם לא שמים לב זה, שבמקום ליצור אצלה תחושת השגיות ומוטיבציה, הם פוגעים בבטחון העצמי שלה, כי כל דבר שהיא עושה (כך את אומרת) לא זוכה למחמאות, אלא דוקא למשהו בסגנון של "זה הכל?". זה מתחיל מהפרגון או חוסר הפרגון בבית, ועד שהיא לא תסדר את שם בזירה ההיא, יהיה לה קשה להלחם גם איתם וגם עם עצמה.

ברק א.

New member
שרוניק..

לדעתי , הדרך הכי טובה שיכולה להיות בשבילה לצאת מזה , זה לעלות לשידור אצל ורדה רזיאל ז´קונט . אחרי "הטיפול" שהיא תקבל מהמפלצת בעלת שלושת הראשים ונחירי האש הזו , שום דבר לא יעמוד בדרכה להגשמה עצמית...

jahnon

New member
שלום שרוניק וברכות לרגל מינוייך

המוצדק ובאמת הגיע כבר הזמן. עד כאן ההתחנפות (יגיעו עוד התחנפויות בהמשך) ישנם מס´ פתרונים שיכולים לעזור לחברתך אובדת העצות. מכיוון שאני מכיר את הבעיה באופן אישי (מאחר שתמיד השוו אותי למשהו מעורפל מאחר ואין לי אחים גדולים), תמיד זה היה בסגנון, אתה יכול להגיע ליותר, אתה יכול להשיג יותר, גם שמה שהשגתי זה את הציון הכי טוב או שהעליתי את הרעיון הכי טוב. אז דבר אחד שעשיתי זה במקרה שהיה לי סיפור לספר הייתי מספר אותו עד לקטע שמגיע החלק שלי (כלומר לא אמרתי להם מה אני עשיתי) ואז כשהיו שואלים אותי מה עשית? הייתי אומר להם מה אתם הייתם עושים? ואז אומר להם את הרעיון שלי שהוא כמובן הרעיון הכי טוב ובא לציון גואל. אחרי מס´ פעמים כאלו נמאס להם להעיר לי. אפשרות אחרת היא להתחיל להעיר להם גם כן ואז אולי ירדו ממך. עוד אפשרות זה לשלוח את הבחורה אלינו אנחנו כבר נעודד אותה נגיד לה שהרעיונות שלה הם הכי טובים שהיא הבחורה הכי טובה/יפה/מוצלחת (אחרי שרוניק כמובן) וכמה שאנחנו שמחים שהיא חושבת שאנחנו ראויים לנוכחותה אני מניח שאז היא תבין כמה שהיא מוצלחת בזכות עצמה. ועוד נקודת מבט שראוי להעלות פה היא שחברתך צריכה להיות שמחה שחושבים שהיא מסוגלת ליותר כי זה אומר שמעריכים אותה מאוד אז שתקח את הכל בפרספקטיבה המתאימה. פשיווו זה היה קשה, אני לא רגיל להיות כל כך רציני לכל כך הרבה זמן. אפשרות אחרת

שרוניק

New member
רק שתדעו שהחברה שלי קראה אתמול

את כל מה שכתבתם, והיא החליטה להגיד למשפחה שלה שיפסיקו לטפס עליה. וזה די נכון שהיא כזאת שתמיד צריכה שהכל יהיה הכי טוב ולהיות הכי טובה. היא תמיד מרגישה כשלון אם מתחו עליה ביקורת או שנדמה לה שהתאכזבו ממנה. אני מקווה שזה עזר לה, ככה לפחות היא אמרה. תודה לכולם !!!

למעלה