הי לכולם, לחוצה..

halach

New member
הי לכולם, לחוצה..

הי לכולם, כבר חמישה חודשים שסובלת מנימול בכמה מקומות. בפנים, בחלק מהיד, ברגלים. הנימולים באים והולכים. בדקו אותי הרבה נוירולוגים, הבדיקות בקחיניקה תקינות. המליצו ליתר ביטחון לעשות אמ.אר.איי אבל הבדיקה הזאת מאד מלחיצה אותי.
נימלים שנמשכים תקופה כזאת ארוכה והם באים והולכים (לפעמים אפילו בהפרש של שעה) מאפיינים טרשת?
אני בחרדה גדולה.
אודה לכם על כל אמירה מרגיעה

רינה 777

New member
לחוצה

לפי מיטב ידיעתי,יש הרבה תופעות [כמו נימול] שמופיעות בכמה מחלות,וזו אחת הסיבות שלוקח זמן לאבחן אם זה טרשת או לא,
גם אם זה טרשת,יש תופעות שלומדים לחיות איתן,ולא רצוי להיות בלחץ לפני שאובחנת,סוג התופעות ועוצמתן,שונה מאדם לאדם,
נדמה לי שבדיקת אם אר אי היא אחת הבדיקות החשובות לאבחון הטרשת
בכל מקרה ,לפי נסיוני , הבדיקה עצמה לא קשה,אולי קצת מעצבנת-כי צריך לשכב בלי לזוז

שתקבלי בשורות טובות

bali

New member
מנהל
בגדול מסכימה עם רינה

נימול היא תופעה שקיימת גם בטרשת נפוצה אבל לא רק.
MRI הוא הכלי הכי חשוב ומדוייק לאבחון של טרשת נפוצה ולכן אם הנוירולוג מציע לעשות את הבדיקה הזו, כדאי לעשות אותה.
זו בדיקה לא הכי נעימה, כי צריך לשכב בלי לזוז חצי שעה בערך, וכי יש תקתוקים ורעשים, אבל זו לא בדיקה פולשנית וכואבת, כך שזה לא נורא כמו שנדמה.
אני מבינה את הלחץ שלך, אבל כדי להרגיע אותו חשוב לעשות את הבדיקות ולהגיע לאבחנה. זה יכול לקחת זמן, כי אמנם נימולים זו תופעה שקיימת בטרשת, אבל היא לא סימפטום מובהק לטרשת, כך שרק בהסתמך על נימולים, קשה לדעתי לאבחן שזה זה.
חשוב לי להדגיש שזה רק מהנסיון שלי, ושמי שבאמת מבינים בזה הם הרופאים.

בהצלחה ותרגישי טוב

למעלה