הי לכולם וסתם שאלה שעלתה בראשי...

אמיר335

New member
אליעזר בן יהודה הוא בלונדית סודית

בזמנו הפנוי
?

ראשית,תודה רבה ../images/Emo140.gif

בדיוק באתי וראיתי ...אחרי שלא נרדמתי,בעלי לקח אותי לסופ"ש מעלף בגליל העליון באמירים (ממליצה מכל הלב). אז ככה,אמיר הנחמד,ראיתי את כל השירשור הזה,ואכן,כן ,אני מסכימה איתך לגביי זה שיש שינוי מחשבה עם היותך מתבגר, מה גם,שאתה "מתחשל" עם הזמן ולומד להבין שחירשות זו מגבלה כמו כל מגבלה אחרת,וזה ממש לא נורא כ"כ כמו שאתה ילד או נער מתבגר. טוב,אנחנו מסכימים אחד עם השני,מה צריך לפרט עוד?!? שיהיה לך אחלה שבוע מקסים . מעדי.

אמיר335

New member
מסכים עם חלב וניל

אכן יש הבדל. בכל זאת מתבגרים וידעים לקחת את הדברים בפרופציות. החיים היו נראים אחרת אם הייתי יכול לעבור את תקופת התיכון הצבא עם הניסיון של היום. בטח אגיד את זה גם בגיל 54 בראיה לאחור על גיל 34

M r s S m i t h

New member
אני מסכימה איתך

לאדם לקו"ש,חשוב מאד להכיר שתי עולמות, ולהיות רחב אופקים. זה רק יגרום לו להרגיש יותר בנוח עם עצמו. בתקופה שהייתי עם שומעים בלבד, הייתי נורא ביישנית..והייתי נהיית אדומה אם היו רואים אותי לצד חברים חירשים שמסמנים בשפת סימנים. רק אחרי שהתבגרתי, הבנתי שעליי להיות פתוחה יותר..מאז שהתחלתי לסמן ולצאת לבלות גם עם חירשים ושומעים. נהייתי יותר פתוחה וחופשייה. זה מאד חשוב להכיר את כל הצדדים שיש בך, במיוחד גם אלו שקשורים ללקוי שמיעה, כך אפשר לפתח יותר טוב את עצמנו.

היי ג'ינג'ית

טוב אז הנושא שאת מדברת עליו נמצא על פי השטח רוחש וגועש ולא מפסיק לבעבע במיוחד עם התחזקותה של קהילת החרשים העולמית וקהילות החירשים בכל העולם. השאלה שלך האם עדיף חינוך בגישה האוראלית או חינוך בגישה הדו לשונית דו תרבותית , אז נכון שההורים הם אלו אשר עושים את הבחירות וצריכיים לוודא כי עשו את הבחירה הטובה ביותר עבור ילדם הקט. אבל לדעתי וזו דעתי האישית בלבד אני מאוד בעד הקמת בתי ספר לחירשים שבהם יש להישתמש בגישה הדו לשונית דו תרבותית, אני גם מאמינה שיש צורך עז בחיזוק הזיהוי העצמי של החירש. הרי כבר כל מדינה וכל קהילה של חירשים מסביב לעולם הצליחה להוכיח כי שפת הסימנים היא אכן שפה, אז אם היא שפה חיה ונושמת אשר משרתת קהילות שלמות ברחבי תבל אין סיבה להתעלם ממנה. אך השאלה האמיתית היא מדוע ההורים של אותם זאטוטים חירשים לא לומדים שפת סימנים ( כמובן שאין אני מכלילה אני בטוחה שיש כאלו שכן אבל מעט יחסית). הרי כאשר אנו מגדירים שפת אם לאנשים חירשים הרי אנו מתיחסים רק לחירשים שנולדו להורים חירשים ומכיוון שהם האחוז הקטן יותר בקהילה יש לבדוק מהי האחריות של ההורה השומע כלפי ילדו החירש יש שיטענו כי הורה אשר מחליט שלא ללמוד שפת סימנים ייצור תיסכול עז אצל הילד אשר ההתבטאות בשפה מדוברת לא תהיה טבעית עבורו.

למעלה