הי לכולם וסתם שאלה שעלתה בראשי...

הי לכולם וסתם שאלה שעלתה בראשי...

קודם כל בטח מלא מכם לא מכירים אותי. נו טוב זה מה שקורה שאין לי מחשב בכלל והוא מדי פעם מחליט למות לי... אז נעים מאוד. ג'ינג'ית
וסתם שאלה שבזמן האחרון אני מהרהרת עליה די הרבה מסיבות כאלה ואחרות. שמתי לב שההורים של רוב הלקוי שמיעה מתחלקים לכמה קטגוריות. כלומר יש הורים שמאמינים שמאחר והעולם האמיתי זה עולם השומעים אז יש לשלב את הילד בבית ספר רגיל לכל דבר, לא ללמד אותו שפת סימנים אלא רק דיבור ומימוש השמיעה ע"י המכשירי שמיעה. ומהצד השני הורים (שלפחות לפי דעתי) מוותרים בקלות ומחליטים לשים בבית ספר מיוחד, ללמד שפת סימנים, ואז הילד חי בעולם די סגור של החירשים בינם ולבין עצמם. או שיש הורים שעושים את שניהם :) בית ספר משולב, והכול משולב גם שפת סימנים גם דיבור. מה לפי דעתכם יותר עדיף? (למרות שבסופו של דבר ההורים הם אלו שעשו את ההחלטה אבל בדיעבד מה היה יותר עדיף לפי דעתכם?) לפי דעתי, צריך לשים את הילד בבית ספר רגיל לכל דבר. שיתרגל לכל הקשיים של העולם השומע. כי בסופו של דבר הוא יגיע לעולם הזה אחרי גיל 18, ללמד אותו דיבור ולשלוח אותו לקלניאיות תקשורת לעבוד על הדיבור, ומנגד כדי שלא ישאר יותר מדי בודד בעולם השומע, כי לפעמים זה ממש קשה, לשלוח ל"שמע" פעם בשבוע פעמיים בשבוע שיתחבר עם הלקו"ש ואז מבחינה חברתית המצב יהיה קצת יותר טוב ולא יהיה יותר מדי קשה. לפחות לפי דעתי:) מה אתם חושבים?

אמיר335

New member
לדעתי גם וגם

מצד אחד נכון צריך להשתלב בעולם השומעים ולא להסתגר בעולמם הסגור של החירשים. אבל מצד שני אם ילד לק"ש או חרש לומד בביהס רגיל הוא נתפס שם כחריג(כן אני יודע איזה תגובות אני הולך לקבל על זה
) ולא תמיד עולם הילדים הוא סובלני ומבין. והילד צריך לראות שיש עוד כמוהו והוא לא שונה מכולם. כך שלדעתי צריך לשלב בין השניים. אני למדתי בביהס של שומעים ומעולם לא הייתי בחברת לק"שים וחירשים. דווודא בגילי הקשיש
הפורום הזה זו התנסותי הראשונה בעולם החירשים והלקשים

אייני

New member
אני מסכים עם כל מילה

ותראה, זה ברור שהילד יתפס שם כחריג, אני בטוח שכולם מסכימים על זה, ילדים הם לא בדיוק החברה האידיאלית, עם כל הכבוד
יש מדיי פעם כיתות טובות שהילד מצליח ליצור קשרים חברתיים בקלות, ויש מדיי פעם חרא כיתות שהילד לא מצליח, אז זה תלוי לכאן ולכאן. בכל מקרה, אני חושב שאתה צודק. צריך להשתלב בעולם השומעים כדי להסתדר בחיים יותר בקלות, ומאידך, בשביל הפן החברתי והאישי, מומלץ גם להיות בעולם של החרשים - לראות שיש עוד כמוך, להתחבר יותר בקלות עם אנשים שמבינים אותך, וכד'...

marco star

New member
לגבי החריג, אני לא כל כך מסכים

כשאני למדתי בביה"ס היסודי, הייתה לי מורת שמע, שעזרה לי בלימודים, ובנוסף לזה - גם ערכה שיעור הסברה עם התלמידים בכיתה שלי על לקויי-שמיעה, חירשים וכל מה שביניהם... ככה הייתה להם מודעות לגבי הבעיה שלי, וככה זכיתי לא להרגיש חריג במיוחד - לפחות לא מצד חבריי לכיתה. אומנם עדיין הרגשתי בודד, אבל אני חושב שזה הושפע לא רק מהחירשות שלי, אלא גם מזה שאני אדם ביישן ובאותה תקופה גם הייתי חסר בטחון-עצמי. בכל מקרה, ההורים שלי דגלו בשיטת "שביל הזהב" - מצד אחד אני השתתפתי (ועדיין משתתף) בפעילויות של שמע, ומצד שני אני לומד בכיתה שומעת בבי"ס שכולם בו שומעים... ונכון לעכשיו, אני מסתדר מצוין עם שני העולמות.

גם לי הייתה מורת שמע

עד כיתה י' גם לי עשו כמה וכמה הסברות בבית ספר השונים שהייתי בהם עברתי 4 בתי ספר... הרביעי היה יהוד כי עברנו דירה 3 פעמים בכול אופן אני הרגשתי חריגה ובזמן ההסברות האלה גם הרגשתי מוזר ושונה

אני למדתי בבית ספר של שומעים

אבל ההורים שלי רצו להכיר לי אנשים שהם במצב שלי ולכן הלכתי לשמע עד כיתה ו' או ז' אני לא זוכרת... הייתי מסתובבת שם רק עם כבדי שמיעה ולא ידעתי מה זה שפת סימנים בכלל... בגלל זה כשהלכתי ללמוד בבית ספר מקיף יהוד הייתי בשוק... אבל וואלה רק טוב יצא לי מזה אף פעם לא הייתי לבד הכרתי חברים מקסימים ולמדתי שפת סימנים שמאוד עזרה לי להתקדם בלימודים כי המורות מסמנות וככה לא מפספסים אף מילה. בקיצור אני שמחה שעברתי את שני העולמות ואני חושבת שזה טוב לכולם... לדעתי ללמוד ביחד בכיתה עם עוד 2-3 אנשים עם לקות בשמיעה כמוני עשתה לי רק טוב... אם היה לי ילד עם בעית שמיעה הייתי רוצה שהוא יעבור גם את מה שעברתי זה מחזק ומחשל וכמובן כשאתה חרש בסביבה של שומעים אתה מדבר עם הפה ולא עם הידיים... וזה ממש חשוב!

lihi1

New member
לעומת זאת

לעומת זאת אני למשל בכתה א' למדתי בבית ספר רגיל אבל היו המון תלמידים בין 30 ל40 תלמידים וקשה היה לי לשמוע או להבין את המורה ושאתי מה אז היו אומרים לא חשוב או לא משנה ותמיד הייתי מתוסכלת ואני לא חרשת אני כבדת שמיעה ומעולם לא למדתי שפת סימנים אז בכתה ב' עד ח' למדתיבבית ספר מיוחד שהיו בו כיתות קטנות אבל לא היו עוד תלמידים לקוי שמיעה או חרשים בבית ספר אבל יכלתי לראות ולשמוע את המורה והיא יכלה לתת לי תשומת לב ולהיות סבלנית מה שהיה בלתי אפשרי בבית הספר הרגיל כי היא לא הקדישה לי תשומת לב אבל כשהגעתי לתיכון הלתי לתיכון רגיל והסתדרתי והבנתי את המורים מה שלא יכלתי אז להתמודד שהייתי בת 7-8

צלף

New member
הורי שמו אותי בבית ספר לשומעים

ואז זה היה יוצא דופן, ממש חלוצי, כי בדרך כלל שמו ילדים עם ירידה בשמיעה כמו לי עם החרשים בבית ספר ניב או משהו כזה, והם השקיעו הרבה מאמץ שאוכל ללמוד בבתי ספר עממי ותיכון עם כולם, מצד אחד במובן מסוים לא היתה לי ילדות כלל, כי היו לי מעט חברים שומעים, ומצד שני מבחינת השכלה והמקצוע הייתי מגיע להרבה פחות אם הייתי בחברה של חרשים ומדבר רק שפת סימנים. (אז לא היה דרך אמצע: היו רק שני מסלולים בלי שילוב: או להיות בחברה חירשת בלבד ולתקשר רק בשפת סימנים, או להיות לבד בתי ספר לבד יחד עם שומעים - כי שילוב לא היה. אם הייתי מתחיל מחדש אני הייתי ממליץ גם ללמד היום ילדים חרשים למשפחות שומעות גם שפת סימנים - כמו שנעשה בשמע היום, מכיון שלפחות בשפה זאת מבחנה תיקשורתית ופסיכולוגית החירש שוה לחביריו, אבל גם הייתי דואג לבטל כל חינוך נפרד לחרשים אחרי עממי ולשלב אותם בחינוך הרגיל כמו שנעשה היום על ידי המכון לקידום החירש, באופן כללי הייתי ממליץ על דרך אמצע - גם שפת סימנים וגם שילוב עם שומעים...

אמיר335

New member
שילוב עם שומעים כן

אבל אם כמו שאמרת היית בודד. לפחות היה נכון שיהיו איתך בכיתה עוד כמה ילדים לקשים חרשים. כדי שלא ירגישו חריגים/מבודדים. כך לפחות יש גם שילוב עם שומעים אבל לוודא שהילד החרש/הלקש לא יהיה בודד במערכת.

גם אני הייתי בודדה

אבל הייתה לי מין חבורה כזאת היינו 5 בנות חברות טובות וזה נמשך מכיתה ד' עד כיתה ט'... ויש לי מזל שהיה לי אותן עם שאר הילדים בכיתה לא ממש התחברתי היו ידידים פה ושם ותמיד הרגשתי שזה בגלל הבעית שמיעה שלי בכל זאת הייתי "חריגה" והייתה פעם אחת שהציעו לי לנסות את מכשיר הFM... והמורה הייתה מסתובבת עם זה עליה בכיתה וכל הילדים שאלו מה זה הדבר הזה והמורה הסבירה להם והרגשתי ממש נבוכה ושונה מכולם... זה אחת הסיבות שלא רציתי לקנות את המכשיר הזה הסיבה שהניה היא שפשוט לא שמעתי בו טוב והוא לא עזר לי אבל זה כבר סיפור אחר... בכול אופן, חירש תמיד יהיה יוצא דופן בחברה של השומעים אבל זה עיניין של אופי! כי אני מכירה הרבה כבדי שמיעה וחירשים שמסתדרים מעולה עם שומעים!

צלף

New member
אין חדש תחת השמש ../images/Emo35.gif האומנם ../images/Emo2.gif

גם לי היה סיפור כזה - בכיתה ט הביאו לי מכשיר FM גדול קצת ופרימטיבי לניסיון, הרגשתי אי נוחות עם זה כי זה היה בולט מידי (למרות שאז השתמשתי במכשיר שמיעה קופסתי עם חוטים שהשתלשלו מהחולצה לאוזניים). הוא גם לא היה טוב אז לא השתמשתי - לימים ללימודים ל- B.S.C במחשבים השתמשתי ב- FM של phonic קופסתי וגדול אבל שימש אותי באופן סביר...

אמיר335

New member
חירש תמיד יהיה יוצא דופן

חירש תמיד יהיה יוצא דופן בחברה של השומעים. אהבתי. במשך שנים טחנו לי את המוח שאני לא חריג. אבל בלב ידעתי שזה לא נכון
כל הכבוד נופו

M r s S m i t h

New member
לי יש טראומה מFM

בכיתה ו' כשנכנסתי לכיתה רגילה, הצטרפה אליי מורה חיילת חמודה וגם FM ששמנו על מורה. בזמן שהיא דיברה היא השמיעה צלילים כמו "פוו בלופ" וכאלה..או סתם משתעלת וזה מועבר כצלילים דיגיטליים ולכן השיעולים נשמעו צורמים וחורקים באוזניים רגישות שלי..לא משו נעים..וזה לא הכול.. המורה ניסתה לסדר משו במכשיר והוציאה אותו ואופס זה נפל לה חזק על הרצפה..מיותר לציין שכאבו לי האוזניים מהנפילה...וכל הכיתה פשוט נעצה בי מבטים..המורה יצאה נורא מפודחת מכל העניין... מאז פשוט לא נגעתי בFM. אני מסתדרת כרגע עם קלדניות...וקריאת שפתיים. הכי נוח עבורי... אני גם הסתובבתי עם חברות טובות וצמודות...ולא יכולתי לסבול אטימות וטיפשות של אנשים שלא מבינים בלקוי שמיעה שלי.. רק אנשים שבורכו בראש פתוח וכייפי שתמיד מוכן להכיר את החדש ולהרחיב אופקים...להכיר אנשים שונים , כאלו שמתלהבים בכייף ללמוד שפת סימנים, רק הם באמת יהיו חברים טובים של לקויי שמיעה..

צלף

New member
בבקשה לא לותר בקלות על FM

מניסיוני עם FM וגם מתמללות אני יכול להגיד שהמתמללות לא תמיד מדויקות - הרבה פעמים המרצה בורח - ואז צריך הם מדלגות על מילים - או לפעמים הן לא שולטות באוצר מילים מיקצועי ואז הן מורחות קצת... FM זמין - והיום ה- FM טובים יותר ממה שהיה בנעורי - ואם יש בעיות עם שיעולים אפשר לשלוט על ההגברה או לכוון את הטונים שהצלילים המפריעים לא ישמעו חזק - חוץ מזה הרבה פעמים יש בעיות להזמין מתמללות לכל מקום בעוד שאת ה- FM אפשר לקחת בקלות לכל מקום, זה הוסיף לי באוניברסיטה - ובמבט לאחור חבל שלא היה לי את זה גם בתיכון...

אבל כשיש לך מתמללת

כל החומר יהיה לך כתוב במחשב הנייד וכשתחזור הביתה תוכל ללמוד למבחן בכיף ובלי דאגות. זה יתרון פשוט ענק ואי אפשר להשוות אותו למכשיר הFM. על שיעולים לצעקות אפשר להבליג, אבל מה עם רמת הריכוז הגבוהה שמכשיר הFM דורש ממך בזמן הרצאה או שיעור? למי יש כוח להסתכל על המרצה כל השיעור ולקרוא את שפתיו ולנסות להבין אותו?

צלף

New member
כן נכון ../images/Emo127.gif שמיעה דורשת ריכוז

עם FM קל יותר להסתדר בשמיעה מאשר בלי, לי היה כח להסתכל כל הזמן על המרצה, אבל אני זוכר שכל יום הייתי מצלם הרבה מאוד מחברות של חברים שלי כדי שבסוף היום אצליח לפענח מה היה הסיפור של ההרצאה, והייתי בסוף הרוג בלילה
הבעיה שקלדניות צריך להזמין שבועיים מראש - אבל בהרצאות שהיה תמלול זה היה יותר קל

black_magic

New member
שאני אבין..

לא מספיק קומונת שקט, פורום לקוי שמיעה, גם פתחת עוד קומונה של לקוי שמיעה? ראבק כמה פורומים ללקוי שמיעה בתפוז?? ובל נזכיר שיש גם בפורטל המתחרה! וואלה!

צלף

New member
מי קדם למי ../images/Emo35.gif מי ../images/Emo35.gif ../images/Emo13.gif

אם אני זוכר נכון, אני זה שכתבתי בקומנה שלי שנוסדה קומנה חדשה - שקט שמה
טוב אני היה לי הכבוד לנהל פורמים לחרשים וכבדי שמיעה במרכז ותפוז, משנת 2002 עד לשנה האחרונה- את הקומנה האחרונה האוזן השלישית הקמתי עבור כל אלו שעוד מתענינים באינטרנט ולא היה מיסגרת דומה במקום אחר. קומנה בעקרון זה משהו פרטי שכל אחד יכול להקים - פורום זה משהו יותר מחייב ובעיקרון לא רק עבור גילאים מסוימים אלא עבור כולם - ומקווה שהפורום הזה יתפתח והרבה יגלשו בו... פורום בואלה זה לא בדיוק פורום - קודם כל הוא בלי מנהל ומשמש למעשה רק כלוח מודעות עבור פעילויות במועדני חרשים - חוץמזה קשה לכותבים חדשים לקבל הרשאת כתיבה שם בגלל תהליכי זיהוי ממושכים...

צלף

New member
ממה את המומה ../images/Emo35.gif

אם את מתענינת בהיסטורייה של הפורמים: פורום העתיק של החרשים באורט: הכי עתיק http://forums.ort.org.il/scripts/showm.asp?which_forum=166 פורום חרשים במרכז ישן http://www.jokes-center.net/phpBB2/viewforum.php?f=9&start=0 פורום חרשים וכבדי שמיעה הישן בתפוז http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=638&archive=1 פורום חרשים וכבדי שמיעה במרכז החדש שנסגר http://www.jokes-center.net/phpBBHeb/viewforum.php?f=7

למעלה