הי כולם,

הי כולם,

לי יש טוראט מגיל קטן, האמת שלא חשבתי שזה כזה נפוץ... היוא לי תיקים, עכשיו זה יותר, כמו שאומרים compulsive behavior. וגם בהתחלה לא זיהוא את זה אצלי, נתנו לי אבחנה שגויה וזה היה כשה להלחם בזה. בכל מקרה, מה שעוזר זה מדיטציות וכאלה.

תגובה לזמן מחצית חיים../images/Emo24.gif

ראשית, שלום לך ותודה שנכנסת לפורום שלנו. מה היתה האבחנה הראשונה? ממתי אתה יודע שזה "טוראט" ואיך טופלת? אתה לא חייב לענות, שאלותי נובעות מתוך רצון להגביר מודעות בקרב כל אותם אנשים שנותנים להם אבחנה שגויה.

זה התחיל כשהיתי עוד בן כמה

חודשים, אמרו להורים שלי שבגלל שזה רק כשאני ער, זה לא טוראט. היוא לי טיקים בפנים, חיפשו אצלי משהוא פיזי... אחרי זה זה היה הופך להיתנהגות קומפולסית, כמו חשק לפגוע בעצמי, או באחרים, כמו פעם נגיד, ישבתי בכיתה והיה לי חשק אז לתקועה את העט שלי לילדה שישבה מקדימה, בגב. וכאלה, זה לא היה ככה תמיד לפעמים זה היה יותר חזק לפעמים כמעט נעלם. יותר חזק בזמן חופשים כשהביתי פחות עסוק או מותרד...

זמן מחצית החיים../images/Emo41.gifהיי.

קודם כל ברוך הבא לפורום. גם אני עם טוראט מגיל קטן .כיום אני בת 26(וחצי) נכון שזה לא ממש נעים אבל צריך לדעת להתמודד עם זה . אז אתה מטופל תרופתית היום? איזה מן טיקים יש לך היום? האם התרופות במידה ואתה נוטל עוזרות? מה לקחת בעבר איזה סוג של תרופות? האם ניסית שיטות טיפול אחרות ? גמנסיוני - מדיטציות עוזרות מאוד מאוד, אבל לא קבוע רק לשעות הקרובות מן תשישות כזאת שזה כייף. כמו "היי " כזה. נ.ב- אתה לא חייב להגיב לי על השאלות רק אם אתה רוצה זה מקום פתוח וכל אחד כותב רק את מה שהוא רוצה, כלום לא נעשה בכפייה חלילה. המשך ערב נעים תשאר איתנו כאן .

היתה על תרופות

והלכתי כל היום מסטול, אני לא זוכר בדיוק מה זה היה. עכשיו זה כבר לא כזה חזק אצלי, מדיטציה עוזרת. עכשיו גם קראתי, אגב, מאמר שניקוטין וגראס עוזר לחולי טוראט

בשום אופן לא../images/Emo8.gif

ואני אסביר למה: סכיזופרניה הינה מחלת נפש שהיא שייכת בטיפול וברפואה לפסיכיאטריה וגטוראט הינה הפרעה נוירולוגית שהיא שייכת רק לנוירולוגיה. עכשיו ככה: יכול להיות מצב שיהיה אדם שבמיקרה יש לו טוראט ובנוסף סכיזופרניה. אבל זה מיקרי ביותר. ההשלכות שטוראט יכולה להביא הם: בעיות חברתיות,קשיי למידה וריכוז, היפרקטיביות , הפרעת ADHA וכאלו. אבל בשום אופן לא יכולה להביא אליה מחלת נפש. אני יודעת שיש אנשים שיש להם טוראט ודכאון ביחד. אבל זה כבר גנטי משהו אחר לגמריי. מטוראט לא יכולים להגיע לסכיזופרניה, אם מזה אתה דואג אתה יכול להיות רגוע מאוד. בקשר לניקוטין וגראס----גם אני שמעתי שניקוטין וקנאביס(גראס) יכולים לשפר יותר ולהפחית את הטיקים, בתור אחת שמעשנת סיגריות ובקצב מהיר,,, זה לא מה שמרגיע לי את הטיקים אני פשוט רגילה ואוהבת לעשן. אבל גראס לא. לא בשבילי. זה סמים אחריי הכל. לא כדאי לנסות גראס בתור תרופה. אני מכירה מישהו שעישן גראס בפעם אחר פעם וחשב שזה יפחית לו את הטיקים וזה רק החמיר לו את הטיקים והעוצמה היתה חזקה יותר, הבן אדם הגיע בגלל הגראס לבית חולים עם לחץ דם גבוה מאוד וטיקים בלתי נשלטים פי עשרה ממה שיש לו ביומיום. מקווה שסיפקתי מידע כמו שרצית אם יש לך עוד שאלות ואני יודעת ויכולה לענות ולעזור אני אשמח מאוד. בברכת ערב/ לילה טוב.....

למעלה