המלצות
המלצה חמה כדי לצאת מהמצב העצבני שלך: כדי לחיות בהרמוניה בחוץ, את צריכה הרמוניה בפנים, קודם טפלי קודם בעצמך, השיבי לעצמך את שלוות הנפש אם הייתה לך כזו, ואם לא, תנסי לתת לעצמך מתנה קסומה: שלוות נפש. קודם כל כדאי שתשבי עם עצמך, ותנסי להבין מאיפה העצבנות נובעת, (אם זה במקרים שאת חווית וגרמו לך לסערת רגשות, או כל דבר אחר שפשוט לא עולה לי כרגע בראש) אם את לא מסוגלת לעשות את זה לבד, תנסי 2-3 פגישות עם פסיכולוג, זה לא בושה ולעיתים עוזר, אולם לא פותר. את הדרך להשיג הרמוניה בינך לבין עצמך את צריכה למצוא ולטפח, זה תהליך שלוקח זמן (כל אחד בקצב שלו). כמה שאלות יסוד שכדאי שתשאלי את עצמך לפני הכל (תעני לעצמך, ואם את רוצה תגובה תשאירי לי הודעה): (עיצה: תרשמי את התשובות, ואם יש שינויים בתשובות, אל תמחקי את מה שכתבת, פשוט תוספי בהמשך התשובה) 1. האם אי פעם הייתה לך שלוות נפש, היית רגועה? (מתי זה היה, איך הרגשת אז, איזה חוויות עברו עליך אז, מה היו היחסים שלך עם הסובבים אותך, אם יש לך עוד רעיונות שאת יכולה לחשוב עליהם תרשמי) 2. מתי הפסקת להרגיש כך? (האם זה בעקבות אירוע טרגי, או מעבר למקום חדש, או חוסר הצלחה במשהו שאת מעוניינת להצליח בו) 3. אם את לא זוכרת מתי היית שלווה והרמוניה עם עצמך: איך את רואה את החיים שלך בעוד חמש שנים אם לא תעשי שינוי כלשהו? 4. מה את מוכנה לעשות/להשקיע כדי להגיע לשלוות הנפש וההרמוניה שאת רוצה שתחזיר אותך למוטב (טיפ: להתכתב באתר זה לא מספיק, את תצטרכי לעשות עבודה, ואפילו עבודה קשה ואם תצליחי זה יהיה מתנה נפלאה שלך לעצמך) כמה שאלות נוסופת על החיים שלך עכשיו: 1. כשאת קמה בבוקר, איך את מרגישה? (רוצה לריב עם כל העולם, חושבת על שלום ושלווה, רצה מהר לאכול ארוחת בוקר כדי לפספס הסעה/עבודה ואין לך זמן להקדיש לעניין, לא חושבת על כלום, רוצה שהיום הזה יגמר וכו'). 2. כשאת נמצאת בבית שלך (או של הורייך) איך את מרגישה עם הסביבה הפיזית (לא האנושית) שאת נמצאת בו? (המקום כולו נקי ומצוחצח שזה בית מרקחת, המקום נראה נחמד ונעים, המקום קודר ולא מסודר וכו') 3. כשאת הולכת לישון בלילה, על מה את חושבת? (האם המחשבות שלך נודדות כמו הציפורים ואת לא יכולה לעקוב אחריהם, את חושבת כמה רע לך, או שסתם את חושבת על זה שאת רוצה לישון) *** לכל שאלה ששאלתי ונתתי דוגמאות, את יכולה להוסיף משלך ואפילו רצוי שתוסיפי, כי אז את נותנת לעצמך את הכר לבדוק את עצמך יותר טוב ולדעת מדוע את מרגישה ככה. זוהי רק ההתחלה. הלוואה שההתחלות היו קלות, בדרך כלל הם קשות, את צריכה להתמודד עם עצמך, ויש הרבה אנשים שהיו מוכנים להתמודד עם חיות מסוכנות מאוד ולא להתמודד עם הנפש שלהם. אני מאחלת בהצלחה עם התשובות. אם תרצי המשך שיחה תשאירי הודעה ואני יענה.