הי יו יה, אני שואל?!

Reshef 914

New member
הי יו יה, אני שואל?!

טוב... לאלה שזוכר ולאלה שלו... יולי 07' אוטוטו מתקרב... וזה אומר שאני בתכנון לעשות קורס, ביולי\אוגוסט... כמו שאמרתי כמה וכמה פעמים... יולי מגיע, כסף יש ובנתיים הקרחונים לא נמסו והציפו את חוף הבונים... בזמן האחרון אני תוהה, האם אני באמת רואה את עצמי נכנס לתחום הזה של צניחה, האם באמת אני הולך להגיע מדיי שבת פה ושם לצנוח? להשקיע? למרות שאר שיגרת החיים? למרות "יוקרת" הספורט? התשובה היא... נראה לי שכן... עכשיו אשתף אותכם דקה במשהו פסיכולוגי... אחרי השלוש שנים האלה בצבא, אין ספק שההרגשה הפנימית היא של בזבוז, בזבוז זמן, הצבא עשה אותי יותר כבד, פחות ספונטני, ויותר שלילי לגבי כל מיני שבירות שיגרה אי אלו ואחרות. נמאס לי מהכבדות הזאת, כבר יותר משנה שאני מדבר על לעשות את הצניחה, ובזמן האחרון אני חושב לעצמי ואומר, ניחא, נגיד ולא התמדתי ו"עזבתי" את הספורט, וואלה, לפחות משהו בשם הספונטניות, גם אם זה גורר כמה אלפי שקלים. זה שווה את זה לדעתי, מה גם ההרגשה המטורפת בעת הצניחה. נצא מהפסיכולוגיה... אני בבסיסי חובב אקסטרים, סנפלינג וטיפוס הרים עשיתי 4 שנים, דאון היל התחלתי גם לא מזמן להיכנס לזה, צלילה, גלישה וכו' וכו'. אני לא איזה קמיקזה, ולא גיבור שמראה לעולם שהוא קופץ מהגג, פשוט מחפש הנאה. גם בצבא עשיתי שירות מיוחד וייחודי בחיל הים, שהיה תענוג ואתגר מטורף, אני פשוט מחפש את זה ונהנה מזה ובעקבות ההכרות שלי עם הצניחה חשבתי על לפנות לכיוון. טנדם עשיתי? משך אותי? לגמריי. הסרטים שאתם מעלים ויש ב SKYDIVINGMOVIES מטורפים ורק גורמים לי עוד ועוד לקינאה. ובנוסף, יצא לי להיות הן בסקיי כיף והן בפרדייב כמה וכמה פעמים, ואין ספק, שמהמעט והחלק שהכרתי, יש שמה אנשים ממש ממש נחמדים, גם עם העובדה שלא הייתי קשור לספורט (בנתיים), שבאתי בתור נספח, מקסימום לטנדם ולצפות אנשים היו נחמדים ואדיבים ועם חלקם אני בקשר עד היום... הטנדם הייתה לפני שנתיים אם אינני טועה... ובאמת באמת באמת, תענוג של אנשים. אני לא אמנה עכשיו שמות כי זה הרבה אבל באמת פלאברה מטורפת ואנשים שאפשר להעביר איתם שיחות שעות. עכשיו, אני לא אומר לכם "היי חבר'ה בואו תדרבנו אותי לצנוח ותשכנעו אותי". אני יציב בדעתי שאני הולך להגיע לפרדייב בחודש חודשיים הקרובים ולראות את הנוף מלמעלה. אני סתם רוצה לדעת כמה שיותר לאן אני נכנס... למטוס מהצד לא דרך המדחף?
אתם זוכרים משהו מהקורס שלכם? איך היה? איך הרגשתם? ערערתם? מה כדאי לא לעשות? או כן לעשות? שיקולים? משהו? סתם אם אתם זוכרים איך היה לכם את מוזמנים לשתף, בתקווה שנתראה אי-שם בשמיים... (במובן החיובי כן?)

noamk

New member
דבר אחד בלבד אני זוכר מהקורס.

יום שבת בבוקר. יעף ראשון. המטוס חוזר מאילת לשיזפון אחרי שפינה פצוע ביום שלפני. רוי עומד לפני הסככה במועדון ומודיע שתיכף ינחת אחד מהמדריכים (שליווה את הפצוע לבה"ח). לא עוברות שתי דקות, ואחד המדריכים מגיע בסערה מהשמיים. מבצע נחיתה................. עם כיוון הרוח. ומתרסק כאילו אין מחר. לפני כ-ו-ל-ם במועדון. זהו. זה כל מה שאני זוכר מהקורס שלי.

Reshef 914

New member
אמממ מעודד משהו...

טוב נו, Shit happens, זה מסוג הדברים שאתה צריך לקחת בחשבון שאתה נכנס לכזה ספורט =\ הוא חי לפחות?

nudnikim

New member
אכן מרגש

כל כך מרגש שמחיתי דמעה לנוכח ההשתפכות וכמעט שכחתי לרגע שאתה הבנאדם הכי מעודכן בפורום במשך חודשים יש לך דעה על הכל ועל כולם עד כדי כך שלעיתים חשבנו שאתה לא איזה מביט מהצד אלא שתול .... אז חוץ מההכרזה "הנה אני בא" (OK הפנמנו, נהיה בכוננות ספיגה) מממההה? קורס נעים

Reshef 914

New member
חמוד ../images/Emo13.gif

אני מת על ציניקנים... לא, אין צורך בכוננות ספיגה, חבל סתם, לא? דעה על הכל וכולם? יפה להמציא דברים
סך הכל סתם רציתי לשמוע זיכרונות שלכם, איך היה ואיך הרגשתם. כאילו מה? כולם פה ככה או שבאמת קשה להיות נחמדים? :-S סתם שאלה, למה אתה מדבר ברבים? :-O פיצול אישיות?

adietkin

New member
וואו זה היה מזמן ...

עוד בימים שלמורדי (ולי) היה הרבה שיער על הראש......... ככה זה נראה בימים של SKY CLUB עם מטוס הצארלי צארלי קויבק וחורשת האקליפטוסים לצד פסי הרכבת הצניחה החופשית הראשונה שלי : http://www.youtube.com/watch?v=fXpRBQawIAk

Reshef 914

New member
פאק 94...

לא ידעתי שפרדייב קיים כ"כ הרבה זמן וששמו הקודם היה SKY CLUB... עדי אטקין? אמממ נראה לי אני מכיר אותך... יש כמה אנשים שאני זוכר מהמועדון והשם שלך ממש ממש מוכר. מוזר, הצניחה עצמה בקושי מצולמת, רק ההכנות על הקרקע והנחיתה. הצניחות שאתה עושה במהלך הקורס מצולמות? שתוכל לראות בקרקע "איך היית"?

miss loulou

New member
מה שאני זוכרת...

זה לא כל כך מזמן,שנה ככה... אבל משהו משונה קצת נשאר לי עד היום כל פעם שאני יוצאת לדלת
בזמן הקורס היה משהו שהפחיד אותי נורא וזה היה הרעש של המנוע בדלת...לך תבין. אז החלטתי לטפל בזה ולעשות טרפיה עצמית,כי אין סיכוי לוותר על דבר כזה! עליתי סרטים למחשב והייתי מקשיבה לרעש של המנוע ברקע בלי לראות את התמונה שוב ושוב עד שהמוח שלי התרגל.. (נשמע פסיכי?!...אולי,מי אמר שאני נורמאלית...) זה מצחיק אבל רציני מאוד וזה עבד יופי! אגב היום אותו הרעש הפך להיות הצליל האהוב עלי

Reshef 914

New member
את הקורס שלך אני זוכר ../images/Emo9.gif

שזרקו אותך למים בסיום, הייתי שמה
שמעי, כל אחד והטרפייה שלו, לבריאות... אני פשוט אדע להיזהר ושאם את מסתובבת במועדון עם סכין... אדע שזה כנראה תקין
סיגל כפרע עלייך שתהיה לך שבת מקסימה!

iec

New member
חשבתי שהרעש מנוע של הג'סטי דפק לך ת'ראש ../images/Emo6.gif

elraviv

New member
רצית סיפור על הקורס ../images/Emo13.gif

רצית סיפור אז הנה הסיפור שלי - עשיתי את הקורס לפני כמעט שנתיים. עשיתי טנדם ונורא התלהבתי לכן הלכתי לעשות את הקורס. אחרי יומיים של תאוריה עולים (אני חושב שזה היה היעף האחרון) ל"פאק 1" שהוא בעצם טנדם, אבל הפעם אתה לא סתם נוסע אלא צריך גם להגיב... יצאנו מהמטוס ואני בבלאק אאוט - אייל מסמן לי אין לי מושג מה הוא רוצה, אני רק רוצה שכל הרעש הזה יגמר.. אחרי איזה 20 שניות אני מתחיל להגיב , שם לב לגובה וכשצריך מסמן שצריך לפתוח - ופותח. חזרתי בהלם מוחלט - כמה שנהנתי מהטנדם ככה לא נהנתי מ"פאק 1". המום לגמרי כל מה שידעתי זה שאני חזרה על הקרקע, ומחשיך - אייל היה מרוצה כי בסופו של דבר יצאתי מההלם ועשיתי את מה שצריך לעשות. החלטתי שאני לא חוזר - למחרת חזרתי, "פאק 2". מגיעה הפתיחה: נמתח, תופס, מושך, צ'אק... ככה לא עושים צ'אק - ראש קדימה מדי , אני חוטף את הריזר בפרצוף מעקם לי את המשקפיים ודרך כל הבלאגן אני רואה שיש לי פיתולים...
. במקום להלחץ אני בעיקר מעוצבן שזה מעולה כדי לפתוח פיתולים
זהו מאז היו עוד כמה פיתולים, נחיתות רכות יותר או פחות, אבל 2 הצניחות האלה הוכיחו לי שאפילו כשלא נראה לי - אני יכול לצנוח
בקשר להתמדה, מדי פעם אני מחליט שזהו, מיציתי. אבל אחרי חודש אני חוזר, מתגעגע לרוח לחופש, נכון יוצא שאני לא צונח הרבה, ויכולתי להגיע לביצועים יותר טובים, אבל אני נהנה זה העיקר לא?

Reshef 914

New member
בהחלט העיקר.

ת'אמת, נהנתי לקרוא את ההודעה, גם אם היא מתומצתת... לרגע הייתה לי מחשבה בראש שאין סיבה שאהיה בשוק שקופת לבד ואין סיבה שיהיו פיתולים כי זה קורס ואלה אמורים להיות המצנחים הכי מוקדפים... ביעף ה-1 שהוא טנדם אתה מגיב? חשבתי שזה טנדם רגיל לכל דבר מדריך פותח וכו'. זה קשה למשוך את הידית של החופה החוצה\לפרוש את המצנח? מצריך מאמץ? תודה על ההודעה... שוק שוק, מקסימום Cypress

גם אני זוכר משהו

אני זוכר את עצמי מגיע לסקיכף אחרי שזכיתי דרך הרדיו בקורס IAD. לא מבין בכלל מה אני עושה במקום הזה... תוך כדי הקורס קרקע החלטתי לא זוכר למה לשדרג ל AFF בתוספת כספית קטנה. אמרתי לעצמי "טוב נעשה 7 צניחות של הקורס ונסגור את העסק". אחרי הצניחה השניה כבר היה ברור שאין ממש דרך חזרה. ומה שבאמת אני זוכר הכי מהקורס זה את הצניחה השישית. שלאחר נסיון סיבוב המשכתי להסתובב די מהר ואני רק רואה את הפרצוף של טאף מולי צוחק עד שהצלחתי לעצור. ורק שתדע, פיתולים זה לא רק עקב קיפול לא נכון. אבל את זה כבר יסבירו לך בקורס בהצלחה ותעשה חיים

Reshef 914

New member
טנקס...

מקווה שכל העסק והדברים ללמוד לא מסובכים וקשים מדיי
טאף? יאפ
זוכר אותו, תמיד צוחק

Reshef 914

New member
../images/Emo13.gif

אבוא בליווי אמא ואבא
אל תשכחי מי עזר לרוויטל בחיפושים אחר בתך, אחרי שסבלתי מחום רב, עקיצות יתושים, זחילה בביצות ענקיות והליכה בערבות הנגב מצאנו אותה
תראי כמה הקרבתי למענך
סתם, היא בכלל הייתה על המתקנים המתנפחים

Reshef 914

New member
תמות...

אני בספק אם זה יירגש מישהו. לאור השרשורים המרתקים שיש פה

בילטונג

New member
גם אני מחכה לסוף הסמסטר

להתחיל את הקורס, אחרי צניחת הטנדם ידעתי שהיית צריך להתחיל מזמן. אחלה שירשור.

iec

New member
בלה בלה בלה...או יותר נכון ../images/Emo26.gif

קוואק קוואק קוואק...

למעלה