הי יא קופים!

Talia E

New member
הי יא קופים!

מי נעלב/זועזע ממה שכתבתי בכותרת?? טוב, אז, תדעו לכם, שבסה"כ ציינתי עובדה... מבחינת זן, אנו קופים! השונה בין קבוצת הקופים המכנה עצמה "בני אדם" לבין יתר הקופים (שתוכלו לשרשר לכאן אם תרצו) הוא מועט בהרבה מהדומה! זוהי ההודעה הראשונה של פינה חדשה, מי ינחש בנוגע למה?? אנא שרשרו לכאן דברים שלדעתכם דומים ושונים בין קופי "בני האדם" ליתר הקופים...

deep ocean

New member
חהחהחה

היתה לי הבעה של-מהה? מה קרה? אז ככה-בתור מישהי שלמדה אנתרופולוגיה, וקראה את הספר בני מיננו 100 פעם...וכו´ וכו´- כמה עובדות- המוצא שלנו מהקופים זה כולם יודעים. המטען הגנטי שלנו זהה ב-97%!!!!!!! (זה רוב האנשים לא יודעים). פינה חדשה? למה לא צריך להתנשא-כי כולנו הולכים למות?! וכולנו בעצם קופים?? פינה חדשה אחרת שנראית לי יותר הגיונית-פינה שתעסוק בקשר של בני אדם ובעלי חיים. תדבר על התעללות בבעלי חיים ועל דרכים לעזור להם. תנסה להראות לנו שבעצם אנו מאד קרובים לבעלי חיים, ולפיכך יש לכבד אותם. טוב לא יודעת i gave my 2 best shots אוהבת מיכל

Talia E

New member
אני חושבת שנתחיל בלהראות שאנחנו

בעלי חיים ולא רק "מאד קרובים לבעלי חיים"...

הי, קופיפה

מסכים איתך לחלוטין. א-ני קוף, את קופה, כולנו קופים. אין לנו שום נעלוּת על פני זנים אחרים של קופים. באהבה בן (הקוף)

Kiru

New member
אנחנו בני אדם.

מה שלא הופך אותנו לטובים ממשהו, כמובן, אם יש בכלל משמעות להגדרה הזו.

בוודאי שאנחנו בני-אדם.

אך מה זה בני-אדם? בני-אדם זה סוג של קוף, כמו שמפנזים, גורילות וכדומה. סוג של בעל-חיים, של חיה. באהבה בן

Kiru

New member
בן אדם הוא בעל

חיים, אבל אינו קוף אל אדם. נאמר כאן ש-97% מהצופן הגנטי של האדם זהה לשל הקוף. זה נכון, אבל מה זה אומר? הצופן הגנטי של הזבוב זהה לזה של האדם בכ-90%. האם זה אומר שאדם דומה לזבוב ב-90%? (אני חושב שלא) כל בעל חיים הוא בעל זכות לחיים ולכבוד, אבל לא בגלל שהן שווים לבני אדם, כי הם לא; ממש כשם שבני האדם אינם שווים להם.

Kiru

New member
קראתי את ההודעה שוב והנקודה

אינה ברורה. מה שהתכוונתי לומר הוא שאין צורך לשאוף ל so-called שוויון גנטי כדי להוכיח את זכותם של בעלי החיים לחיים ולכבוד - כשם שברור לנו שלכל בני האדם הזכות לחיות בכבוד, למרות שאינם זהים.

שתי שאלות הבהרה

1. מה הקשר לגנטיקה??? בעלי החיים אינם זהים זה לזה מבחינה גנטית. סוסים אינם כחמורים, בני-אדם אינם כחתולים, זבובים אינם כדגים - וכולי. לא הבנתי את הקשר... 2. זכות??? זכות מטעם מי???

Kiru

New member
בחלק מההודעות בשרשור הזה

1. ראיתי (או חשבתי שראיתי) את המבנה הלוגי הבא: בני אדם הם גם בע"ח => הם דומים לשאר בעה"ח => אם בני אדם ראויים לכבוד, גם בעלי החיים ראויים לכבוד. המבנה הזה לדעתי הוא מיותר כי אין קשר בין השוני (או הדמיון) של האדם לשאר בעלי החיים לבין הזכות שלהם (שלנו...) לכבוד. 2. לא הבנתי.

"יש להם זכות ל..." "ראויים לכבוד"

מה ששאלתי זה מה-זה ה"זכות" הזאת... מי נותן להם אותה? לא הבנתי את העניין של "יש להם זכות ל..." מטעם מי הזכות הזאת?

Kiru

New member
מטעם מי יש לבעל החיים המכונה

"אדם" את הזכות לחיות?

Kiru

New member
אני מניח שכן ../images/Emo3.gif

כניראה שאני לא ממש מאופס כרגע...

בעיני (ויכול להיות שאני טועה לגמרי)

הוצאת בני-האדם מהסיווג של "בעלי-חיים" הוא מגוחך, במיוחד כשהוא נעשה על-ידי בני-אדם. זה כמו שהחזירים יוציאו את החזירים מהסיווג של "בעלי-חיים". הגנטיקה איננה קשורה כלל לעניין. מה הקשר? בעלי-חיים אינם בעלי זכות לכלום. הם נמצאים ביקום כדי לחיות כראות עיניהם. כמובן, כשכתבתי "בעלי-חיים", התכוונתי לסוסים, חתולים, בני-אדם, זבובים וכל שאר בעלי-החיים. אני לא מבין למה מכל בעלי-החיים דווקא בני-האדם הם בעיניך לא בעלי-חיים. יש להם ידיים, יש להם רגליים, עיניים, חיים, רגשות... למה אתה מוציא את בני-אדם מכלל בעלי-החיים?

Kiru

New member
אבל אני הרי מסכים איתך,

וזה בדיוק מה שכתבתי - שבני האדם הם בעלי חיים. יכול להיות שלא קראת נכון את ההודעה?...

Talia E

New member
האם יצא לך לשים ../images/Emo23.gif

ל- מי קבע את כל החלוקות האלה?

Kiru

New member
כמובן שאנחנו. הרי אלה רק

חלוקות שכל מטרתן להקל עלינו את ההתבטאות ואת הדיון.

למעלה