הי חדשה בפורום

רונה02

New member
הי חדשה בפורום

שלום לכולכן. בחודשים האחרונים למדתי המון דרככן כמשתתפת פסיבית אבל עכשיו לאחר כ-7 חודשי נסיון אקטיווים ןמספר בדיקות מאחורינו רציתי להתייעץ עימכן במספר שאלות: 1. האם משהי מכירה/ממליצה על דר´ אילן כהן? 2. בפרופיל ההורמנלי שעשיתי ביום ה-3 למחזור יצאו מספר ערכים מבלבלים: LH 9.26 / FSH 5.56 ממה שהבנתי היחס בין שניהם אינו תקין. האם מישהי יכולה להסביר לי במה בדיוק מדובר? כמו"כ הפרולקטין יצא גבוה מדי ( התבקשתי לעשות בדיקה חוזרת) 792 ??? מנסיונכן, בגיל 35 האם יש לחכות שנה כדי לתת לסטאטיסטיקה לעשות את שלה או להתחיל טיפול (רופאים שונים... דעות שונות....) תודה מראש.

אפרת12

New member
ברוכה הבאה רונה../images/Emo24.gif

הלואי שתמצאי את דרכך לפורום השכן בקרוב... אני לא יודעת לגבי הערכים (גם אותי הם תמיד מבלבלים) מה שכן - בגיל 35, אחרי 7 חודשים - חבל על הזמן. לדעתי כדאי להתחיל לבדוק (גם בדיקת זרע! אף אחד לא פטור) ואם לא מוצאים שום דבר - ללחוץ על הרופא לעודד את הטבע. ודרך אגב - גם אני בת 35 ואני מקנאה ב-FSH שלך

ברוכה הבאה ../images/Emo50.gif

הערכים של FSH ו LH אומנם בטווח אבל ה- LH גבוה ביחס ל-FSH . LH גבוה עלול לגרום לביוץ מוקדם אם אינני טועה . את בדיקת הפרולקטין בקשו שתעשי שוב כיוון שהרבה דברים יכולים להשפיע על תוצאת הבדיקה ולתת תוצאה שגויה , למשל אם הבעל נוגע ב^^ יום יומיים לפני הבדיקה
, נדמה לי שגם צריך להיות ערים ופעילים לפחות שעתיים לפני הבדיקה אחרת זה גם יכול לתת תוצאה שגויה , והם כנראה רוצים לוודא אם באמת ישנה בעיה ופרולקטין גבוה (שעלול להפריע לביוץ) או שזה פשוט בגלל תוצאה שגויה . אני אישית לא חושבת שצריך לחכות שנה לפי הסטטיסטיקה באף גיל (אבל אני משוגעת
), לדעתי לאחר 7 חודשים של ניסיונות עם פרופיל הורמונלי מבלבל , כדאי לעשות ברורים , ואני סומכת על דר´ אילן כהן שידאג לך .

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

בגיל 35, אחרי 7 חודשים זה בדיוק הזמן לבקש עזרה רפואית. LH כמעט כפול מFSH יכול להעיד על שחלות פוליציסטיות. כלומר על מצב בו לא נוצר זקיק מוביל ואין ביוץ. או שיש ביוץ כאשר הזקיקים קונים מידי. האם הוסת שלך סדירה? לגבי הפרולקטין- אם לא היית ערה לפחות שעתיים לפני בדיקת הדם- אז הבדיקה לא משקפת כלום וצריך לחזור עליה. פרולקטין גבוה יכול להגרם מכל מיני סיבות. ונוכחותו גורמת לשיבושים בביוץ. תחזרי על הבדיקה, וסביר שהיא תצא סבירה. שיהיה בהצלחה, ונשמח מאוד להעביר אותך הלאה מכאן
נועם

רונה02

New member
הוספת פרטים

תודה רבה לכולכן על התגובות והעידוד. בעיקבות השאלות רציתי להוסיף מס´ פרטים. המחזור שלי בד"כ הוא 32-34 יום עם כאב בצד (כנראה ביוץ...) ביום ה-19. עשיתי יחד עם הפרופיל ההרמונלי גם US זקיקים. ניצפו זקיקים קטנים ואחד גדול בגודל 24 מ´מ.הבנתי מטכנאית שזהו ביוץ תקין. את בדיקת הפרולקטין אעשה שוב בעת המחזור הבא (למרות שכמו כולן, אני מקווה שלא יהיה מחזור הבא....) האם פרולקטין גבוה הוא בעייתי? האם לשחלות פוליצסטיות יש טיפול פשוט? שוב, תודה מראש.

נועם@בת

New member
פרולקטין יכול לגרום לשיבושים בביוץ

אבל לפי מה שאת מתארת המחזור שלך סדיר, וגם הביוץ כנראה תקין. כך שלא בטוח שענין השחלות הםולציסטיות רלוונטי לגבייך. לערכים האלה יש רוונטיות כשאשר אין ביוץ, או הביוץ משובש, ואז תולים את הסיבה בחוסר האיזון של ההורמונים. נקוה שלא תצטרכי לחזור על שום בדיקה
נועם

רומי 007

New member
בהצלחה

אין לי תשובה על השאלות הראשונות אך עושה רושם שאת בגיל שאפשר להתחיל וחבל לא להתחיל

אופה3

New member
היי רונה, אני מטופלת של אילן כהן

והוא רופא מעולה, הוא ממש מלאך, הייתי אצל רופא אחר, ומהרגע שהגעתי אליו, אני כל כך רגועה , ואני יודעת שאני בידיים בטוחות. לגבי הערכים, לדעתי יכול להיות שזה נובע מהבעיה שנקראת שחלות פוליצסטיות, שזאת בעיה מאוד קלה, וניתנת לפתרון במהרה, כמו אצל רובנו, לגבי הפרולקטין, האם הייתי ערה במשך שלוש שעות, ותבקשי לעשות אותה שוב ליתר בטחון. וכדאי להתחיל טיפול בגילך, כי הזמן חולף, מהר. בכל אופן שיהיה לך בהצלחה, וכל טוב ואם את צריכה עזרה גם לגבי הפרופ´ את יכולה לפנות אליי גם במסרים וגם בצ´ט אני נמצאת שם בשעות הערב. ביי האופה

רונה02

New member
לגבי דר כהן...

הי, אילן כהן מקבל במכבי בת"א ולפחות מפגישה ראשונה עושה רושם רגוע ונחמד.

anat21

New member
האם מדובר על פרופ´ אילן כהן?

הי, אני חדש בעניינים האלה. רק השבוע הייתי בביקור ראשון במרפאת פיריון בביה"ח מאיר בכפר-סבא. הרופא שבדק אותי היה פרופ´ אילן כהן, רציתי לדעת אם מדובר בפרופ´ הזה (כי קראתן לו דר´ גם). אגב, אני הגעתי אליו דרך קופ"ח כללית.

anat21

New member
עוסק בפוריון האישה כמובן

התכוונתי שאני חדשה (ולא חדש). מדובר ברופא לפוריות האישה ולא הגבר

רונה - ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

גם אצלי היה הפרולקטין גבוה, ובאמת היתה טעות, כנראה מאחד הדברים שכבר אמרו לך, ובאמת כשעשיתי את הבדיקה בפעם השניה זה הסתדר לטובה..... מקווה שיהיה לך המון בהצלחה!!!!

boni68

New member
גם אני חדשה

שלום רונה, נשמע שאנחנו במצב די דומה. גם אני הצטרפתי (גיל 34) ואצלי עדיין לא ידוע מה הבעיה.
לשתינו. בוני

למעלה