הי! (חדשה בפורום) קראתי 5 ספרים של

Tayrane

New member
הי! (חדשה בפורום) קראתי 5 ספרים של

טולקין..3 ``שר הטבעות`` (אחוות הטבעת, שני הצריחים,ושיבת המלך) +ההוביט! וכמובן ספר האלפים...הוא פשוט גאון...סתם ככה אני ממליצה למי שלא מכיר ואוהב פנטזיה ובמיוחד סגנון מלחמתי.. *כמו בשני הצריחים עם החומה..את הספר ``ארמדין-חרב אלף הראמות`` מדהים..

Y. Welis

New member
ברוכה הבאה

'ספר האלפים' אני מניח הוא ה'סילמאריליון'. אבל הייתי מבדיל בין טולקין ל'ארמאדין' - האחרון הוא ספר נוסחתי. טולקין אולי 'המציא' את הנוסחה, אבל הספרים שלו ממש לא נוסחתיים.

Y. Welis

New member
נוסחתיים במובן בנויים באופן שבלוני

גזע בני תמותה וגזע בני אלמוות שצריכים לשתף פעולה; גיבור עם חרב קסמים/אבזר קסום, אל או שד רשע שמזיק לשני הגזעים, חייליו המעוותים והמרושעים, וכן הלאה. החל מתחילת שנות השבעים (בעיקר עם 'שאנארה' של ברוקס) הנוסחה הזו החלה להופיע בסדרות פנטסיה שונות, עד שנעשתה לסטנדרט בפני עצמו (ולצורך העניין גם ספריו של אדינגס נכללים בקטגוריה הזו, למרות שהם לעיתים מקוריים יותר).

Elyon

New member
טוב..לא הצלחתי למצוא שום סופר שלא

כותב בסגנון הזה בפנטזיה שקראתי..חוץ מניל גיימן. יש לך משהו להמליץ?

Y. Welis

New member
יש לא מעט - דונאלדסון למשל

שכותב ואריאציה משלו על הנוסחה, גאי גייבריאל קיי, ג. ר. ר. מארטין (ר' פורום שיר של אש וקרח) ועוד. גיימן כותב בסגנון מודרניסטי יותר.

כרוני

New member
מאוד אהבתי את שיר של אש ושל קרח

מאת G.R.R MARTIN... ( מה יש להם עם כל השמות הנוספים הללו) אבל חד משמעית הסאגה של J.R.R TOLKIEN זה פשוט עולם אחר......

maglor

New member
ובל נשכח את מחבר סדרת "מחזור

כישור הזמן", ששמו אינו זכור לי.

Y. Welis

New member
ג'ורדן (רוברט). אבל הוא נוסחתי

והכרך הראשון שלו דומה בצורה מטרידה למחצית הראשונה של 'חבורת הטבעת' (כולל ביקור של יצור-רפאים בפונדק, שם יושבים הנערים עם הקוסם שהם פגשו).

O l o r i n

New member
נראה לי ש...

טרי גודקינד, לפחות בספרים הראשונים בסדרת "חרב האמת" ובעיקר ב- Wizard's First Rule הצליח קצת לשבור את הנוסחא. אני זוכר שכשקראתי את ספריו הראשונים הרגשתי שיש פה משהו שונה ומרענן (מה שממש לא הרגשתי עם ג'ורדן, ברוקס ושות'...) כמובן שמאז הוא התקלקל ואני עדיין בדילמות אם לקרוא את השניים האחרונים בסדרה או להתרפק על הגאונות של הכרכים הראשונים...

למעלה