הי חבר'ס..

הי חבר'ס..

בחורה בשם אביטל, ממועצת התלמידים והנוער הראצית, פנתה לפורום מתגייסים לשמוע אם יש להם "תלונות" בנוגע להליכים לקראת הגיוס. היא שאלה את זה כי המועצה עומדת להיפגש עם ראש מנהל הגיוס. בחור עם כינוי talspi, מהפורום, אבל אני לא בטוחה מה שמו (טל??), העלה את סוגיית המתנדבים אני הוספתי לדבריו ואף דיברתי עם אביטל בטלפון. אבל, יש בחור עם כינוי "ברונדבי", שמתעקש לפסול ולשלול את כל מה שאני העליתי. יכול להיות שהוא בחור מצוין, וחס וחלילה לא רוצה לתקוף אותו אבל זה לא במקום לדעתי לפסול את מה שאני אומרת מניסיון ולטעון שהוא מבין ב"אכ"א". אשמח אם תקפצו לפורום ותגידו את דעתכם. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=164&msgid=49147193 יום טוב חברה

talspi

New member
כן...אני! טל

כן...אני העלתי שם את הבעיה שלנו כמתנדבים שמושכים אותנו כמה שיותר זמן, במקום לעודד את המוטיבציה שלנו... בכל מקרה...תקפצו לפורום השכן, ותעזרו לנו במאבק, אוליי נוכל לשנות טיפלה, ונגרום לשינויי (אפילו קטנטן) חח וכמו ששמת לב...אני טל

talspi

New member
דרך אגב

כשתקפצו לפורום השכן...שימו לב שההודעה על זה כבר נדחפה לדף השני (ואליי אפילו לשלישי...תלויי מתיי תכנסו) הכותרת של אותה הודעה היא "בעיות בהתנדבות-חשוב!!" וכמו שאמרו לפניי...כותב ההודעה הוא a v i t A תביעו גם אתם דיעה...אוליי נוכל לעשות משהו...ראיתם מזה? אפילו אומנות השרשרור נגדנו :)

Dizen

New member
קבל ח"ח שהעלת את זה שם ../images/Emo45.gif

באמת, כל הכבוד
אני בהצתה מאוחרת, לא אוכל כבר לתרום לשרשור הזה...

p o i s o n e d

New member
זה בעיה להגיד מי צודק פה

תמיד יהיה בצבא מישהו שקרה לו אחרת לדוגמא הבחור ההוא שהתווכח ביום שישי בערב איתי ועם דורון ולכן יהיו חילוקי דעות בין אנשים שמדברים על צה"ל. בנושא של צה"ל שיגרום לאנשים להתגייס יש לו באמת אינטרס אבל לא בגלל זה הוא נותן הקלות לאנשים-הבן אדם צר עין אם הוא חושב ככה. מי כמוני וכמוך יודע שלפטור משמירות ותורניות יש סיבה מאוד טובה. בנושא תפקיד למתנדב- אם לא תזיזי את עצמך ותחכי לישועה מן הסתם ישימו אותך באיזה מקום וזהו הרי את לא אמרת מה את רוצה ולצב יש צורך באנשים במקום מסויים. ההוא "מבין באכ"א"-אני חושב שאין בן אדם בצבא שמבין באכ"א חוץ מעומד בראש או אנשים שהם מתעסקים ישירות עם אכ"א לדוגמא ראש ענף חובה בחיל האוויר. בנושא של לעשות את המוות למתנדבים-מתנדב זה מקרה מיוחד ומה לעשות, לא יפתחו מיונים וקורס בשביל מתנדב או שניים או מקסימום שלושה לתפקיד ספציפי. בנושא מוטיבציה- זה פשוט איך תקבלי את העניין. אפשר להתבכיין חודשים למה אני לא קרבי (אני בחודשיים הראשונים) ואחרי זה להגיד לעצמך שאין מה לעשות ואתה נמצא במקום אחר ואתה צריך לתת ממך מקסימום כי לא התגייסת בשביל לבכות שאתה לא קרבי אלא לתרום ואז מחפשים את הדרך הנכונה לצה"ל ולך. ואם את רוצה להרגיש קרבית - תשני על מיטת שדה, תלכי עם דיסקית בחוץ ועל מדי ב' ועם תחבושת וח"ע ותשקיעי יותר שעות בתפקיד אבל לא יותר מדי שלא יסווגו אותך כ"חמור" כמו שאני עשיתי שישנתי 6 שעות בלילה והשאר נתתי לתפקיד. ואם מפריעה לך המוטיבציה שיש על קרבי ולא על ג'ובניק אז אני אסביר לך למה. הצבא צריך עכשיו לוחמים עם רצון ומי שמתנדנד ירצה להילחם בסוף, ומי שרוצה להילחם יאכל את המוטיבציה ויעשה הכל להגיע לסיירת. לכן מה שאני מציע אם את רוצה תפקיד שדורש מיונים זה להרים טלפון לתא מתנדבים ולהגיד שאת רוצה תפקיד מסויים ואת מבקשת שיקבעו לך מיונים לתפקיד או לתת עדיפויות. אם הוא בחיל האוויר זה סיפור אחר. קודם את צריכה להגיד שאת רוצה להיות בחיל האוויר. לאחר מכן שהתגייסת את מחכה ביחידה למיון, להיבחן מיונים או שאת מקבלת צו לתפקיד שאת רוצה-אם התפקיד לא דורש מיונים. בנושא קורס-לפעמים גם מחכים בזמן אחרי שהתגייסת לקורס ומיונים בסיפוחים כדומה. זה רק תלוי עד כמה את רוצה את התפקיד ואם את מתאימה. אני לדוגמא התגייסתי בספטמבר וחיכיתי לקורס בסיפוחים ליחידת מיון לחיל אוויר שבוע וחצי ולאחר מכן חיכיתי בסיפוחים לתפקיד בבסיס נבטים. תאמיני שלהרבה עושים את המוות והם לא מתנדבים ויש כאלה שהם עוד יותר פגועים ממך שהם ביקשו משהו במנילה שלהם והם מאיזה סיבה לא קיבלו את התפקיד ומחלקים אותם משהו בסגנון של ימינה לקורס כזה ושמאלה לקורס כזה. זה פחות עדיף בעיני...

תראה,

זה לא שאני מחכה למשיח, אני מתיימנת למודיעין לשלושה תפקידים מש שווים (אחד מהם זה חמ"ן שחקים.) אבל רציתי גם להתמיין לתפקידים בחיל חינוך, והם לא הסכימו למיין אותו כל עוד אין לי אישור התנדבות. וגם אירית (מי אילוז'ן) לא הצליחה להיכנס למיונים, מה שחא היה קורה אם היא היתה מלש"בית רגילה והיתה מבקשת את הצםקיד במנילה.

p o i s o n e d

New member
הם לא הסכימו למיין

כי לא כולם יודעים מהי משמעות המחלה שלך וזה סתם כיסוי תחת לצערי מה שקרה לשניכן אבל זה מובן לי למה ואני אסביר. דבר ראשון, מה לעשות לפעמים רשמיות ובירוקרטיה מאפיינת את הצבא. בשביל לפתור את זה רק צריך טיפה לחשוב באסרטיביות לטעמי ולמצוא פתרון כמו להוציא אישור מרופא המשפחה שלך שאין מניעה שתשני בבסיס ותהיי בקורס (אולי זה יעזור לך). אם זה לא הולך תפני לאחראית על המיונים ותדברי עם תא מתנדבים ושידברו ביניהם -גם זה עשוי לעזור. אפשר להחשיב את העניין הנ"ל כמו שתצאי למיוני קורס קצינים בלי אישור רפואי לצאת-בלתי אפשרי כמו שאת מבינה אבל הכל בעיני המתבונן. בנושא של חמ"ן-הם מאוד מנוסים עם מתנדבים ואני חושב שאפילו יותר מכל שאר החילות אבל אל תתפסי אותי במילה. דבר שני, המאפיין את חמ"ן מאוד מאוד הוא שאת מתמיינת לתפקיד עד שבועיים לפני הקורס ואם מישהו שיותר טוב ממך מגיע אז את נפסלת ואם לא, אז לא. מה שבטוח הם לוקחים בחשבון שאולי לא תתגייסי (חס וחלילה) כי לא יאשרו לך להתנדב ואז הם שומרים לעצמם בן אדם בריא או מתנדב עם אישור להתנדב עם נתונים כמו שלך, כגיבוי אליך. אז מאחורי הקלעים הכל זה אחרת... שיהיה בהצלחה...

p o i s o n e d

New member
אני מזהיר מראש שאני מסוכן!

שליחת הודעה אלי היא על אחריותך בלבד. סתם! שלחתי לך מסר ואני שולח מסר בפומבי לכל האנשים בהזדמנות זו: שלח נא את עמי! סתם! עכשיו ברצינות-לענות לסקר! נכון לעבור גשר לעזריאלי אנחנו לא יכולים, אבל ללחוץ על העכבר כן!!!

tty2

New member
אני כבר הראית להם.... ../images/Emo13.gif

הנה הקישור לתגובה שלי למר ברונדבי שמשום מה חושב שהוא מבין אבל אני יכול להגיד לכם מהפן המקצועי של העניין. כמעט כל התשובות שהוא נתן הן לא מתוך ידע....

p o i s o n e d

New member
הטבעת לו את הצוללות....

סחטיין על התגובה.... נ.ב. פעם האחרונה שהיו לי חילוקי דעות זה נגמר בשרשור 103 תגובות....

מעיין©

New member
פשוט בורות

בכל יום שאני עוברת בצבא, אני מגלה כמה מעט אנשים יודעים על התנדבות לצה"ל ועל מתנדבים...

TRANSFER

New member
../images/Emo45.gif

אם אנחנו [המתנדבים לא נסביר, מי יסביר?] מה את מציעה ? שהצבא יעביר סדנאות לאנשי הקבע על מתנדבים?

למעלה