הי חברים

הי חברים

חזרתי לאחר גלות, ואני בטוחה שעם הזמן שעבר ועם כל החברים החדשים יתכן ואני לא ממש מנצנצת בזכרונכם (כתבתי בזמנו תחת רעות 85).. הרבה פעמים כשקראתי סיפורים ותגובות כאן, הרגשתי שחזרתי בשאלה לא הייתה קיצונית כל כך, ביחס לרוב הכותבים כאן. האמונה שלי עוד כאן, אבל הרבה דברים אחרים איבדו מעצמם- חגים, שבתות וכו' כבר לא אומרים לי הרבה, אם בכלל.. כבר שנה וחצי אני חיה מחוןץ לבית ההורים. בפסח שעבר ניקיתי וזרקתי חמץ, אכלתי את הלב על כמויות המזון שהלכו לפח. השנה, שום נקיון בבית, האוכל של הכלבים הוא חמץ חמצוצי במיוחד (יש בונזו כשר לפסח, ידידי!) ויש פיתות, לחם ובירות כמו כל דבר אחר במקרר. ו.. לא מזיז לי. פשוט לא אכפת לי ברמות שמדהימות אותי. האם במעברים כאלה גם אתם הרגשתם שהשינוי לקח זמן? אני לא דתיה כבר 7 שנים, פחות או יותר, אבל תמיד נשאר בי איזשהו קודש לדברים האלה. ועכשיו... כלום.

uri80

New member
שלום לך

(האמת שלא זכרתי את הניק, מצטער) נראה לי שהתהליך הזה קשור באדם, אצל חלק הוא קיצוני יותר ואצל חלק פחות. עם השנים (ומאז שיצאתי עברו כבר כמעט עשר שנים) נראה לי שהדברים הופכים פשוטים יותר ויותר. כעת בנושא הבירות - לוותר על הבירות שלי? השתגעת?

אני כפי הנראה היום במצב שלך אז

רק שאין אצלינו כלב, נכון שאני לגמרי לילוניה אבל מחר אני נוסעת לסדר אצל ההורים. והאמת? לא הייתי מסוגלת לזרוק מהבית שלי את כל החמץ ,חבל, אבל בכל זאת אני לא מרגישה נוח.לא יודעת אם אצליח לאכול לחם או פיתות, זה הפסח הראשון שאני בחוץ ובכל המועד אחזור לאילת, נראה איך ארגיש. לא קניתי מצות אבל אולי לא אעמוד בהרגשה של חטא ואקנה, אפילו שאני שונאת מצות. איכס

yatusha

New member
חמץ

זאת השנה הראשונה שלי ``בחוץ`` ואני לא מרגישה צורך מיוחד לנקות לפסח מעבר לשיגרה הרגילה (נקיון יסודי פעם בשבוע) במטבח גם ככה אין אוכל ומחר אין לי זמן לקניות אז אני כנראה ישמור השנה (אולי גם ינצל את השבוע לדיאטה)

סלסרו

New member
בהחלט.

לי כל כך לא אכפת ברמות כאלה, שזה אפילו לא מדהים אותי.. ֿ אה, וטוב לרותתוך כאן שוב! ד"ש מנינה.

סלסרו

New member
מצגת תמונות כלבים, במיוחד בשבילך

עדיין לא צילמתי תמונת כלבים אחת ממש טובה, אבל FWIW, הנה מצגת של מספר תמונת מהשכונה.

אצלי המעבר היה חד וחלק

ממתחרד ואדוק, ועד למחלל שבת כאחד האנוסים בספרד. את הכיפור האחרון בסביבה חרדית העברתי בקריאה בתנך המלווה בירה וסגריה. אולם מעברי לסביבה חילונית תוך כדי חילול שבת בפרהסיה נשתהה כשנה תמימה. ואיני מתחרט על כך

למעלה