ירדן יקר בעיני ה` ... ... ...
חסד ה` מלאה הארץ ... חלילה לי, לא דנתיך לכף חובה, נראה לי שסיימתי את תגובתי שכולך תם-יפה בעיני למרות הביקורת שהעלתי מתוך אחווה יהודית. חלילה וחס! אין בתגובתי הכוונה או זיק עידוד לחושק בבן מינו לשאת אשה, אולם כאשר אדם נושא אשה בשנות חום נעוריה והוא האדם בשנות חום בחרותו-בגרותו למרות נטייתו וזוכה בחסד ה` אשר מלאה הארץ להביא טוב-אור לעולם, הלא הוא בנכם יקירכם יצ``ו (ובמסירות נפש ממש, לאחר תלאות רבות של שלש הפלות וקבלת הריון חדש עם תקוות המתנה של תשעה ירחי לידה לשלום האשה ולשלום העובר) ואז להיפרד?! בתוך עשרים וארבעה חודשים ללידה?! (אין האשה שבה לאיתנה אלא לאחר עשרים וארבעה חודשים מיום לידתה). נקלעת ירדן יקר למציאות שאשה ובן תלויים בך ואתה תלוי במי שאמר והיה העולם! אני חש את הקשר הנפלא-נפלאות את הקשר הניסי את הקשר התלותי-חיובי בינכם, וכגודל הקשר הנפלא הניסי התלותי-חיובי כך עוצם גודל כאב הפירוד. לא על חינם בקר בקר אנו אומרים בתחילת תפילת שחרית את פרשת העקידה, יש ואנו צריכים לעקוד יום יום את עצמנו לכבודו יתברך שמו, לעקוד את עצמנו לכבוד נשמותיהם הטהורות של עם ישראל ובתוכם נמצאת גם אשה בשנות חום נעוריה וילד קט ורך, לכבוד תורת ישראל אשר אין בה את האותיות ג - ט סמוכות אין בה פירוד יש בה אהבה אחווה שלום ורעות. לכבוד ארצנו הטובה-בשלמותה המצפה להורים שישבו בחוצותיה וילדיהם ישחקו ברחובותיה בשלמותם. כן ירדן יקר יש והלב-הרצון חושקים אבל האשה והבן התלויים בך עושקים ועם זה משלימים, וכאשר ישנה השלמה פנימית אמיתית באה ההתאמה השמחה האמיתית. אחי לא באתי לבקר לשם ביקורת או חלילה להטיף מוסר. אין כאן הכוונה או עידוד לחושק בבן מינו לשאת אשה ולראות איתה חיים, אבל יש כאן את החובה האנושית הבסיסית המוסרית גם לחושק בבן מינו אשר נשא אשה והביא ילדים לעולם להתמודד בגבורה קדושה לעקוד את נטיתו לכבודם של הראויים ועורגים לאהבתו לתמיכתו ועידודו. באהבת האמונה שכל זמן שהנר דולק אפשר לתקן מקוה לאושרך-אושרה-אושרו אושרכם לנצח ... ... ...