הי חברה תעזרו לי

הי חברה תעזרו לי

הי כמו שכבר כתבתי לכם יש לי שני אחים בני 5 ו10 ובגלל שאנא שלי רוב היום במשרד אני משמש כביבי סיטר שלהם וזה די נמאס לי.כשאני חוזר מהלימודים אני מזמין משהו לאכול, ואני צריך לעזור לאחי הקטן, אחרי זה אני צריך לעזור לו בשיעורים, ארוחת ערב, אמבטיה, ולהשכיב אותו, אז נכון שאת רוב הדברים הוא עושה לבד אבל אני צריך לדאוג שלא יראה טלויזיה אחרי 8 בערב וזה גורר מריבות ובקיצור אני כולה בן 16 ואני לא אמור לטפל בשני ילדים בני 5 ו10 {למרות שיש לנו מנקה ככה שלפחות את הנקיון והכביסה אני לא עושה....} ואני די כועס על אבא שלי ש"בורח" מהבית למשרד ומשאיר אותי ל"טפל" באחים שלי אבל אני לא יודע מה להגיד לו אז תעזרו לי...

yaeli20

New member
היי אדי

בדיוק את מה שאתה כותב לנו תגיד לו. לא ממקום של כעס, שב איתו תעשה שיחה אחד על אחד כששניכם רגועים. תגיד לו שאתה יודע שגם לו קשה לא פחות ממה שקשה לכם עם מותה של אמך אבל אתה רק בן 16 ואתה תמיד תעזור לו בגידול האחים הקטנים שלך אבל אתה לא יכול להיות מי שמגדל אותם, תגיד לו שאתה עדיין בהרבה מובנים ילד וזה מה שאתה צריך להיות, תגיד לו שאתה עכשיו בתיכון ואתה צריך להשקיע בלימודים שלך כדי שהעתיד שלך יהיה פתוח בפניך ככל האפשר. תגיד לו את כל מה שיושב לך על הלב. לא בכעס בטון שקט ואוהב נסה לחשוב איתו על פיתרון, אולי להכניס הביתה בבייבסיטר או אופר (מישהי שגרה איתכם ותדאג לאחים הקטנים שלך) ובסוף תגיד לו שאתה אוהב אותו. קח בחשבון שיכול להיות שתצטרך לחזור על השיחה הזו כמה פעמים לפני שדברים יתחילו לזוז, אבל בסופו של דבר דברים יזוזו. בהצלחה!

BlairStein

New member
תגיד לו את זה

לי אמנם אין אחים, אבל אבא שלי הוא כמו ילד קטן...ואני הייתי צריכה כל הזמן לדאוג שיהיה אוכל בבית, לעשות קניות, לקחת את הבגדים לדריי קליניג, פשוט לדאוג להכל הכל הכל... ובאיזשו שלב זה ממש עיצבן אותי אז דיברתי אותו והא הפסיק, הוא ממש ממש ממש השתפר וזה כבר לא ככה, וגם כן בדיוק מאותה סיבה הוא היה בורח למשרד שלו ולעבודה שלו... פשוט דבר איתו...אתה חייב... גם כדיי לשחרר את עצמך ולא להרגיש רע עם עצמך...

דיברת איתו?

אם לא דיברת אז אני מציע ממש שתעשה את זה. אתה לא חייב לאמר שאתה לא יכול בכלל, לדעתי כדאי לך להציע מספר שעות (או שעה) שבה אתה עוזר לו בשמירה על האחים.
שבת שלום ובהצלחה!

דיברתי איתו אבל....

אבל הוא כל הזמן אומר לי "אני בתקופה מאוד עמוסה" אבל הבעיה שהוא תמיד בתקופה עמוסה!!! כל יום יש לו איזה שנים שלושה דיונים בבית משפט וזה לא כולל פגישות עם לקוחות..... וכשהו כבר מגיע הביתה הוא אוכל משהו ומתישב איתי ליד הטלויזיה ואומר לי "עכשיו אני איתך איך היה היום בבית ספר???" אבל אחרי לא יותר מ5 דקות הוא מקבל טלפון "חשוב מאוד" וחסל סדר דיבורים עם אבא ואני די מבואס מזה. וזה פחות הקטע הטכני, כי אני לא מכבס/מנקה/רוחץ כילים וכדומה כי יש לנו עוזרת, אבל בקטע הרגשי שאחרי הכל אני כולה בן 16 העוזרת לא ממש עוזרת.....

למעלה