הי הי הי... בו דידלי!

melancholy man

New member
הי הי הי... בו דידלי!

המלצת האזנה, שלפחות מבחינתי היא האזנת חובה, לכל באי הפורום ובני משפחתם באשר הם שם, ברדיו ה BBC רוג'ר דאלטרי (כן כן אותו רוג'ר דאלטרי...) מגיש תוכנית על בו דידלי הגדול, שבשבילי הוא אחד האבות המייסדים של הרוק אנד רול. אתם חייבים לשמוע את זה!

fenriz

New member
באמת אין על בו דידלי

ההשפעה שלו כל כך עצומה על מגוון של ז'אנרים - הוא הראשון ששילב והשפיע גם על להקות רוק אנד רול וגם על להקות אר אנד בי, וזה המשיך הלאה גם לסגנונות אחרים. אין סוף להקות עשו קאברים לשירים שלו, ולפעמים אני מופתע לגלות שעוד שיר שאני שומע הוא בעצם שיר שלו במקור. Who do you love (בביצוע המפורסם של קוויקסילבר מסנג'ר וגם של המיסאנדרסטוד), ביפור יו אקיוז מי של קרידנס, I'm a man שבוצע ע"י כל אמן בלוז שמכבד את עצמו מהיארדבירס עד the who, פריטי צ'ינג שנתן לפריטי צ'ינגס את השם שלהם, מונה שמוכר מהביצועים של הרולינג סטונס ועוד הרבה אחרים, כולם של בו דידלי, אחד הענקים, האיש עם הגיטרה המרובעת. לא לחינם האנימלס כתבו עליו את השיר המשעשע Story Of Bo Diddley, שמספר על החיים שלו ועל סיבוב ההופעות שלו בבריטניה וההסתכלות שלו על המוזיקאים הלבנים שמבצעים את השירים שלו.

garcia

New member
רק כדי להקפיץ את השרשור

אני רוצה להמליץ על Dick's Picks 30 של הגרייטפול דד. 4 דיסקים שמתעדים את ההופעה של הדד באקדמיה למוזיקה בניו יורק סיטי ב-28 למרס 1972 עם highlights מה-25 למרס 1972. בדיוק שבוע לפני שהלהקה יוצאת למסע הופעות באירופה הדד עוברים ביו ניורק סיטי כדי לנגן שם סדרה של הופעות באקדמיה. במשך כמעט 30 שנה לא היו קיימות הקלטות Soundboard מההופעות האלו מלבד הקלטות באיכות חרא שהוקלטו ע"י הקהל עד שיצאה הבוקסה הזאת (25 דולר). ומה זה קשור לבו דידלי? בלילה של ה-28 למרס הוא עלה לבמה כדי לנגן עם הדד את השירים שלו Hey Bo Diddley, I'm A Man, Jam, I've Seen Them All ואת אחד השירים הכי טובים שלו - Mona. וכל זה מופיע בדיסק הראשון. אני קורא לזה A must have . אחרים יקראו לזה GEM.

למעלה