הי גננות !

קדן

New member
הי גננות !../images/Emo187.gif

משחק נחמד למפגשים, הילדים "מתים" על זה. מכסים ילד מסדין כשהוא שוכב במרכז .ואז מדקלמים שיר של דתיה בן דור המקסימה : (הילדים) צב צב צב! צא,צא,צא! (הילד אומר) לא רוצה ולא רוצה (הילדים) הגיע אורח. (הילד) לא רוצה (הילדים) נטוס לירח. (הילד ) לא רוצה! (הילדים)נחליק על הקרח. (הילד) לא רוצה! (הילדים)נתן לך פרח. (הילד) לא רוצה! (הילדים)נשיקה על המצח וגם על האף? רוצה! רוצה! אני כבר יוצא. יצאתי! מקווה שיהיה לכן שימושי.

טלגל

New member
היי קדן, באמת מתוק, מזכיר קצת

את המשחק : ילדים, ילדים בואו הביתה, (והם עונים: לא רוצים), בואו לאכול, לא רוצים וכולי.... נראה לי שהמשחק מתאים גם לימי הולדת נכון?

biel

New member
עוד אפשרות

בהחלט מתאים לימי הולדת. בט"ו בשבט אני ממחיזה עם הילדים את שישה בשקיק/לוין קיפניס עם ציפה [זוגית] -אפשר גם עם סדין וכל פעם נכנס פרי/ילד אחר לתוך הציפה והחגיגה גדולה צחוקים....התלהבות....כיף אמיתי

גן אלון

New member
במקום צב אפשרלהתאים לסתיו

ולהזמין חילזון...חילי חילי צא צא...אני קונה את הרעיון-ננסה מחר בבוקר בגן. אני עושה עם רעיון דומה: ילד אחד יוצא מהחדר,מזמיניםילד להתחבא מתחת לשמיכה, הילד שמתחת לשמיכה שר שיר והילד שהיה בחוץ צריך לגלות מי מסתתר מתחת לשמיכה.

krn

New member
../images/Emo60.gifרגע, אבל עוד אין חלזונות

או שאולי אצלכם יש???

גן אלון

New member
היום מימשתי את הרעיון עם זרע באדמה

היה ממש נחמד -היתה התלהבות ושיתוף פעולה -אבל הילדים הכירו את השיר מהגננת הקודמת ואני חשבתי שאני המצאתי גלגל... גם אצלנו עוד אין חלזונות אבל יש סימנים שבלילה החשופיות פעילות.

gili111

New member
שלום לכולם!

גם אני לימדתי את השיר על הצב- במתכונתו כפי שהועבר פה... כייף אמיתי. תגידו מי התחיל גינה או הנבטות?

gili111

New member
שלומית קיבלת את המייל האחרון ממני?

אני אף פעם לא יודעת אם הצלחתי לשלוח...

אלהלה

New member
גינה../images/Emo20.gif

אנחנו התחלנו את הגינה כבר הכנו את הערוגות לפני שבוע והשבוע זרענו ושתלנו ומחכים לגשם כבר

גן אלון

New member
גינה עם ארנבות

הגיע לחצר שלי ארנבת מגן אחר(היא בורחת מהכלוב ומתבייתת בין השיחים בחצר שלי). הכנתי היום הנבטות עם הילדים אך בנושא הגינה?! האם מישהיא פעם הכינה גינה עם ארנבות?! אני זוכרת שקראתי בגן ורשת משהו בנושא -ולא מוצאת את הרעיון. האם להכין גינה לארנבת? הרי היא תאכל את הנבטים הצעירים..... לדרוש לקחת את הארנבת מהגן בגלל הגינה? מה דעתכן?

אלהלה

New member
לא ממש הולך יחד ../images/Emo20.gif

לפי מה שאנייודעת ושמעתי לא ממש מתחבר יחד ארנבות וגינה. הם מחסלות הכלללללללללללללללל. ארנבות לדעתי צריכות להיות קודם כל בכלובים וחוץ מזה מחוסנות - וכבר שמעתי על גנים שילדים חטפו שם כל מיני מחלות מארנבות לא מחוסנות! ארנבות - נחמד מאוד וגינה גם אבל לא ממש יחד

טלגל

New member
גינה לי גינה לי../images/Emo39.gif../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif

אנחנו כבר בעיצומה של עבודת הגינה, ז"א יש לי כל יום תורנים ותפקידם להשקות את הגינה, לדלל וכבר יש לנו בצל ירוק. הערוגות שלנו מצוינות השנה ואני זוקפת זאת לזכות הקומפוסט שקנינו במשתלה מאד מאד תרם לאיכות הגינה וכל הזרעים שלנו נבטו, ביחוד הצנוניות אבל גם הפרחים, הכוסברה והבצל הירוק. עשינו דחליל עם הילדים, ויש לי דמות שאני מתחפשת אליה : חנן הגנן, שהוא בחור לעניין אבל תמיד עושה בלגן בגן. הילדים מתחברים אליה ובעזרתה אנחנו ממינים ירקות, מכירים את כלי הגינה ןכו´...

בטח שיש חלזונות.. ../images/Emo60.gif

הילדים מוצאים אותם בחצר כל הזמן.. [כן. החומים הגדולים האלה.. לא הלבנים]

למעלה