הי בנות

הי בנות

שלום לכן,
נכנסתי לראשונה לאתר כשגליתי שיש לי אנדומטריוזיס. נסיתי להכנס להריון ללא הצלחה ובמקביל כאבי המחזור החמירו באותו זמן (צירוף מקרים מוזר או תהליך טבעי - הורמונלי או סטרס- אין לי מושג ) עד כדי כך שהגעתי למיון. שם בבדיקת אולטרהסאונד נאמר לי שיש לי אנדו כשמצאו ציסטת שוקולד בשחלה בגודל 5 סמ. לא חכיתי הרבה (הייתי בת 36) ובסופו של דבר הגעתי לארץ (גרה בחול) ועשתי טיפולי IVF . הטיפול השלישי הצליח וילדתי בת - בת 4. בתחילה הנקתי אותה ולא קיבלתי מחזור כמעט שנה. וזו היתה תקופה מצוינת, נטולת כאבים.
אולם לאט לאט הם חזרו ונעשו בלתי נסבלים. כלומר כל מחזור הייתי ממש משותקת למס' ימים ובקושי קמה מהמיטה. בזמן ההריון הציסטה קטנה וכיום חזרה לגודלה הטבעי 5-6 סמ'.
הכאבים היום נסבלים יותר ומופיעים בעיקר בזמן הביוץ, אולם בשנה האחרונה חל אצלי דבר חדש מדאיג במיוחד. במשך כשבועיים מתחילת המחזור, אני מרגישה צורך לתת שתן לעתים תכופות יותר והכמות קטנה יותר, בתחילה חשבתי שאולי יש לי דלקת בשתן אך בבירור לא נמצא שום דלקת רק דם בשתן.חוץ מזה יש לי כאבים ברגליים. מעין שריפה ותחושת חום ברגליים שהולך וחוזר.
אני ממש חוששת מזה - האם זה אומר שיש לי מוקד בשלפוחית, באולטרה סאונד לא ראו כלום מלבד הציסטה בשחלה. האם בטווח הרחוק זה יכול להשפיע על השלפוחית או הכליות.מה יכול לקרות ללא טיפול??
האם זה מוכר למשהי - הסימפטומים האלה???
נסיתי תמיד להימנע מניתוח - אבל נראה לי שאין מנוס מכך
אשמח לשמוע תגובות
תודה

זואילי

New member

כדאי ללכת לביקורת אצל רופא אנדו. (בכלל, מומלץ לעשות את זה כל חצי שנה - למי שבכלל לא עושה את זה)
מניחה שהוא יכול לייעץ איזה בדיקות לעשות.

mayoosh10

New member
יכול להיות

יכול להיות מאוד שזה קשור אצלך לאנדו' גם לי יש בעיה עם השתן שאני כל הזמן עם תחושה של צורך לשירותים וגם עשיתי אולטראסאונד כליות ושלפוחית השתן ויש לי ציסטה בכליה, אני עוד לא יודעת מה זה בדיוק אומר כי לא הלכתי לרופא עדיין אבל כעיקרון זה נראה לי מאוד קשור כי אני סובלת מזה מאוד

אני זוכרת אותך מזה ממזמן...

ולחשוב שהפורום קיים כבר כמעט עשור

מבינה לליבך. תרגישי טוב ותמשיכי לברר- ציטוסקופיה- הופנית לעשות?

תודה

תודה על התגובות.
אני זוכרת אותך גם כן , וגם את זואילי.. כמעט כל השאר לא מוכרות, כן הזמן פשוט טס...
אני קבעתי תור לרופא משפחה (כשסיפרתי לגניקולוגית על הסימפטומים האלה היא אמרה שאם היה לי מוקד בשלפוחות אז היו לי כאבי תופת ובגלל שלא כואב לי בזמן מתתן שתן היא לא חושבת שזה המצב) אבל מה זה יכול להיות אם לא זה?? אולי המוקד ממש קטנטן.?

סליחה על הבורות, מה זה ציטוסקופיה? קשור לכליות?
בפעם הראשונה שזה קרה (שתן דל מאוד וכאבי בטן ורגליים) מאוד נבהלתי והגעתי למיון אז עשו לי צילום סיטי בכליות - לא מצאו כלום מלבד דם בשתן ומשהו בכבד. קיבלתי אנטיביוטיקה ושילחו אותי הביתה. כשזה קרה שוב בחודש שלאחר מכן הבנתי שזה קשור באנדו...

ועוד דבר, אולי שאלה טפשית, אבל מה קורה במנופוז - כשהמחזור מפסיק לגמרי. אפשר אז להגיד סוף סוף שהאנדו נגמר?? והכאבים. (לפחות שמשהו טוב יצא מהזמן שעובר כל כך מהר).

אשמח לקבל תגובות
תודה לכולן, וסוף שבוע מצוין .

שמיץ1

New member
ציסטוסקופיה

היא בדיקה של צינורית השופכה ושלפוחית השתן, במטרה לאבחן מחלה / הפרעה במערכת השתן, ובפרט - הופעת דם בשתן. היא נעשית בהרדמה מקומית. מחדירים מכשיר גמיש שבתוכו מצלמה לכיס השתן והשופכה.

עד כמה שידוע לי, אחרי מנופאוזה תסמיני אנדו' לרוב נעלמים או נרגעים. זו הרי הסיבה למתן זריקות לוקרין...

זואילי

New member
תתני לרופאה שלך את הטלפון שלי

ואני אספר לה שלפני שכרתו לי חלק משלפוחית השתן בגלל מוקד שחדר לשם, אז לא היו לי כאבי תופת בשלפוחית.
פשוט הייתי עושה פיפי בפולסים וחשבתי שזה נורמלי.
תמיד היה לי פיפי (לא התרוקנתי מלא)
והיתה לי הרגשת תכיפות והיה יוצא מעט.
בזמן ווסת לא כ"כ היה יוצא (כי הכלללל כאב. כל האגן).

ציסטוסקופיה - בודקים עם מצלמה את השלפוחית והאורטרים. תעשי על זה גוגל.

אני חושבת שבגיל הבלות זה לא עובר (כי הגוף עדיין מייצר אסטרוגן) אבל נראה לי שזה לפחות נרגע. בלי ביוץ ובלי ווסת מקוללת.

הי זואילי

אני בהלם. אני יושבת פה ורואה את ההודעה הזאת ולא יודעת מה לחשוב!!
את רוצה להגיד לי שבגלל אנדו כורתים חלק מהשלפוחית.
אני מודעת לכך שאנדו זה לא פשוט וזוכרת כאן משהי שסיפרה שזה הגיעה לה לריאות. אבל בכל זאת...
עכשיו אני בטוחה שזה מוקד בשלפוחית. אותם סימפטומים. אין לי כאבי תופת אבל תחושת אי נוחות בבטן וכאבי גב תחתון וכאבי רגליים בלילה. והרגשת התכיפות במתן השתן נמשכת הרבה
מעבר לזמן המחזור..כמעט כל החודש. ואני קמה 3-4 פעמים בלילה..
יש לי תור ביום שני ואני אבקש טיסטוסקופיה.
האם זה ודאי שבציטוסקופיה מגלים מוקד אנדו?? והאם בלקרוסקופיה - מגיעים גם לשלפוחית? כלומר מסירים נגעים משלפוחית?
ועוד שאלה אחרונה. האם חל שיפור בעקבות הטיפול שעברת מבחינת כאבים ומתן שתן תקין??
סליחה על כל השאלות...פשוט זה נמשך כבר הרבה זמן..והיתה לי תחושה שפה אני אקבל יותר תשובות מאשר איזה רופא שאין לו ממש נסיון באנדו...
טוב , תודה
.
ושבת שלום לכולכן

liats80

New member
היי

תכיפות ודחיפותטוסקופיה בודקת את ה במתן שתן אלו תסמינים ידועים של אנדו.
למיטב ידיעתי בציסטוסקופיה רואים את השלפוחית רק מבפנים, כך שאם יש מוקד שלא חדר את דופן השלפוחית לא יראו אותו בבדיקה.
בלפרוסקופיה אפר לראות את השלפוחית מבחוץ ולהסיר מוקדים אם ישנם.
אצלי בניתוח שילבו גם ציסטוסקופיה.
הניתוחים שעברתי (שניים) שיפרו מאוד את התסמינים - אני כבר לא יושבת בשירותים בארבע בבוקר בוכה ולא יוצא כלום.... אני כבר לא רצה לשירותים 3 פעמים בלילה וכו'.
אבל לצערי התחושה שאני לא לגמרי מתרוקנת ושתמיד יש לי פיפי נשארה (לאחר הלידה עשו לי סי טי בגלל חום לא מוסבר ומצאו שיתכן שיש לי סעיף של השופכה. אני מקווה להגיע לאורולוג בקרוב...
בקיצור - אם הסימפטומים הם אכן ממוקד אז הלפרוסקופיה בהחלט יכולה להביא לשינוי משמעותי לטובה.
בכל אופן, כדאי תמיד לפנות למומחה לאנדו לייעוץ.
בהצלחה!
ליאת.

זואילי

New member
הי ריו

לא תמיד כורתים!
הרי הכל מתחיל ונגמר בטיימינג האבחון.
לצערי כן עברתי כריתה של חלק מהשלפוחית בגלל 17 שנות איחור באבחנה.
ועד היום אני יודעת ומכירה רק עוד אישה אחת שמצבה בשלפוחית היה גרוע משלי...
זה לא משהו שפוגשים יומיום (ברמה הקיצונית של זה). צריך הרבה זמן כדי שמוקד יחדור פנימה. לכן כ"כ חשוב מעקב אצל רופא אנדו ושוב ושוב לדבר על סימפטומים ולספר לרופא איך אנחנו מרגישות.

אצלי ראו תמיד ממצא באולטרסאונד (בין אם אולט' אגן רגיל או כליות ושלפוחית). וגם ראו ב CT.
ציסטו' לא עשיתי "בהכרה" אלא ידעתי שממילא יש לי ניתוח אז ביקשתי שיעשו לי כבר במהלכו.
עם המידע טרם הניתוח וכמובן בלפה' כבר ראו בדיוק. ומכיוון שאצלי המוקד היה לא רק מחוץ לשלפוחית אלא גם חדר פנימה אז גם הציסטו איששה את זה.
ואז הניתוח טיפל בעניין. בהחלט - בלפה הגיעו לאן שהיה צריך להגיע.

בוודאי שחל אצלי שיפור. אני לעולם לא אשכח שאחרי שהוציאו לי את הקטטר והייתי בשירותים, מצאתי את עצמי אומרת בקול, לעצמי, חחח בעודי מפשפשת - וואו!! כי היה לזה סאונד חזק וזורם. בלי הפולסים של מאז ומתמיד....
זה היה בניתוח האנדו הראשון.

אח"כ נחתו עלי צרות אחרות בגלל ניתוח חירום (מס' 2) - אבל כל הסיבוכים מניתוח זה תוקנו. וגם כיום (אחרי שעברתי סרט עם השלפוחית והפעם לא באשמת האנדו) -3 שנים אחרי ניתוח 2 אין לי תלונות טפו טפו על השלפוחית שלי.

המון תודות על התגובות

אני שמחה לשמוע שניתוח לפרו' עוזר ועזר לכן.
הייתי אצל רופא משפחה אתמול וכשתיארתי לו את הסימפטומים הוא הפנה אותי לבדיקות דם ושתן (אפילו בדיקה לאיבחון סוכרת - הוא אמר שאלה חלק מהתסמינים)
מיד הזכרתי לו שיש לי אנדו ושאני בטוחה שזה מזה..ולא שום סוכרת. גם שאלתי אותו על ציטוסקופיה והוא אמר שבהמשך כשנשלול דברים אחרים.
בכל אופן, יש לי בקרוב אולטרה סאונד לבדוק את מצב האנדו בשחלה (חוץ מהבעיה בשלפוחית יש לי ציסטה בגודל 6 סמ). אם היא גדלה אז כנראה יהיה ניתוח ואני מקוה שעל הדרך יטפלו גם בשלפוחית.
אז שוב תודה.

למעלה