הי בנות

הי בנות

להזכירכן אני על דיכוי של לוקרין שכר מזמן עבר את ה- 3 חודשים אך טרם קיבלתי מחזור. קראת פגישת הייעוץ מחר עם דר' הורביץ לגבי הדרך להיכנס להריון (הזרעה/הפריה) עשיתי בשבוע שעבר פורפיל הורמונלי במסגרת כל בדיקות הדם המקדימות. הערכים קצת מוזרים לי: E2: 82 TSH: 2.28 LH: 1.8 FSH: 6.7 פרולקטין: 171.2 פרוגסטרון: 3.7 DHEA-S: 2.35 זוזו - לפי הטבלה שפרסמת לגבי ערכי הורמונים נראה לפחות כי חלק מהמדדים מעידים על ערכי ביוץ... מה אני אמורה להבין מזה? תודה.

לפי ה-E2

את עדיין בדיכוי אבל לפי הLH והFSH לא (אצלי בדיכוי הם היו קרובים מאוד מאוד לאפס) באמת מוזר
תעדכני מה יגיד הורוביץ וקחי בחשבון שאת הולכת להמתין שם שעות
, לי היה תור ב- 9:15 ונכנסתי לרופא הפריון קרוב ל- 12:00 (לפני זה יש בדיקה ולקיחת היסטוריה רפואית ע"י רופאה אחרת).

תודה על העדכון

מזל שלקחתי יום חופש... אני מתכננת ללכת לפני כן למכון הגנטי לעשות גם את הבדיקות הגנטיות (דרך אגב - איפה זה בתה"ש?) עכשיו שאני יודעת, אני אקח איתי ספר להעביר את הזמן.

המכון או מרפאת הפריון?

מרפאת הפריון- את נכנסת מהכניסה הראשית של בניין נשים, לוקחת ימינה ובפניה הראשונה אחרי שילב שוב ימינה ועד הסוף שם ממוקמת מרפאת הפריון. אם התכוונת למכון הגנטי, כבר לא זוכרת
עבר זמן
זה איפשהו בקומה השנייה (גם שם יש תורים...). לגבי הבדיקות הגנטיות, אם את עושה את הטיי זקס ולמעשה את תחת דיכוי את צריכה לציין זאת, כי אז לוקחים יותר מבחנות ומבצעים למעשה בדיקה קצת שונה ולא עושים את זה שם בכל יום רק ביום מסויים, אם מחר לא יהיה היום המתאים ניתן גם לעשות את הבדיקה בטיפת חלב באזור רמת השקמה בר"ג.

וואלה

תודה - אני אקום מוקדם ואגיע מוכנה נפשית. הולכת לישון
לילה טוב.

זואילי

New member
וואלה, הפרוגסטרון לא ברור לי

מול ה E2 בעיקר. באמת שאין לי מושג. תבררי מחר ואם יבוא לך עדכני אותנו, שנלמד
לגבי המכון הגנטי, אם את נמצאת מול העמדה של המזכירות של מח' נשים (שמשם תראי בקצה את יח' ה IVF), אז בצד המזכירות ולפני הדלת לאישפוז יום תראי מעלית משמאלך, תעלי שם לקומה 2 (אם אני לא טועה) כי הגנטיקה זה בדיוק מעל למזכירות. בהצלחה! וההערה של מייקי לגבי הטייזקס מאוד חשובה - תצייני 300 פעמים ואף תרשמי על טופס שיתנו לך - שאת בדיכוי הורמונלי של זריקה. כשאני עשיתי, ולמרות שהדגשתי - בדקו לי לא נכון. אחרי חודש קיבלתי מכתב לבוא לעשות שוב... נורא נבהלתי. וזה היה סתם כי כשאת על דיכוי אז בודקים את המבחנה בצורה אחרת. וכך לקח לי עוד חודש המתנה. (עשיתי בקופ"ח, במרפאת נשים בקטוביץ' ת"א ובפעם השנייה עשיתי בטיפת חלב איפשהוא ברמת גן).

תודה

מידע מאוד חשוב. איזה מזל שאתן כאן. מבטיחה לעדכן, למרות שיש לי תחושה ש"ימרחו" אותי בטענה שהדיכוי מבלבל את היוצרות.

ועוד משהו...

הבנתי שעבור הפרולקטין אני אמורה להית ערה 3 שעות. ובכן - הגעתי לבדיקת דם כשקורי השינה עד לא התפוגגו (בערך חצי שעה אחרי שהתעוררתי), ובכל זאת, ממה שאני מבינה הערך יצא בסדר (171.2). האם זה תקף? או שאם הייתי ערה 3 שעות, הערך אמור להיות "נכון" יותר?

זואילי

New member
לא יודעת ../images/Emo4.gif

עזבי את זה עכשיו בשעה כזאת! תוסיפי את זה לרשימת השאלות לרופא למחר...

עד כמה שידוע לי בהחלט תקף

אם היה יוצא ערך גבוה אז היית צריכה לחזור שוב על הבדיקה לאחר 3 שעות. כל עוד הערך בנורמה זה תקין ותקף.

פרולקטין

צריך להיות במצב של ערות לפחות שעתיים.. אני פעם עשיתי בדיקה ללא מצב ערות של שעתיים ואח"כ שחזרתי על הבדיקה עם מצב של ערות כשעתיים וחצי לפני הבדיקה, התוצאה יצאה שונה ואמינה יותר..

למעלה