הי בנות יקרות ..

הי בנות יקרות ..

התקופה האחרונה היא תקופה לא פשוטה עבורי בכלל. תקופה של הרבה דברים קטנים וגדולים שמסתיימים. סיום התואר השני וכל הפרידות הקטנות שנלוות אליו ועוד כל מיני פרידות קטנות שאולי בימים כתיקונם בכלל לא הייתי מתייחסת אליהן, או ממשיכה הלאה יותר בקלות. וזה נורא מעציב אותי. וקצת יותר מחמישה חודשים אחרי אני מבינה שצריך טיפ טיפה להניח כדי להמשיך הלאה. ואני לא יודעת עד כמה אני יכולה להניח כרגע לעצב. או עד כמה אני מספיק חזקה כדי לבנות לי מעין עולם שלם של חוויות שאמא שלי כבר לא תהיה חלק מהן.. אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי.. אני יודעת שהעצב תמיד יהיה שם, אני לא מנסה להיאבק בו. העניין הוא שכשהכול נראה כאילו תלוי על בלימה יותר נוח ופשוט לטבוע בו... אז החלטתי שזה הזמן להגשים חלום ישן שלי לטיול בחו"ל - היעד עוד לא ממש סגור. וחוץ מזה, כל יום אני עושה דבר אחד או שניים קטנים שעושים לי טוב. תודה על כל מי שהמליצה פה בעבר על הספר "בנות ללא אם". אני קוראת אותו (לאט-לאט), בוכה המון, אבל גם שואבת המון כוח ועידוד.. אז רק שתדעו שאני כאן, קוראת (גם אם לא מגיבה) ומחבקת את כולכן.
וכל כך כל כך מתגעגעת אלייך, אמא.

שלום לך...

קראתי את ההודעה שלך כמה פעמים.. ולא כל כך מצאת את המילים.. קודם כל, תודה שאת כאן, קראת ומחבקת.. שמחתי לקרוא שכל יום את עושה משהו טוב לעצמך.. זה מאוד חשוב.. מחבקת אותך...

היי כנפים

תודה מתוקה! גם על החיבוק וגם על כל ההודעות המחממות שלך שתמיד כיף לקרוא אותן!
מחבקת אותך בחזרה

היי ../images/Emo96.gif!

מבינה מאוד את המורכבות של התקופה הזו עבורך. סיום התואר וכל הדברים הנלווים שתיארת יש להם השלכות מיוחדות במצבך. קודם כל, כל פרידה קטנה היא מיקרו קוסמוס של פרידה גדולה ... וצובטת בדרכה את המקום הרגיש שלנו, של פרידה. שנית, סיום תואר הוא בכל זאת רגע חשוב וחגיגי בחיים. וכמה היינו רוצות שגם אימא תהיה שם איתנו, שתעמוד שם איתנו בכל הרגעים החשובים בחיים שלנו, ותתגאה בנו ... שלישית, כשמסיימים תואר, או פרוייקט גדול בחיים, פתאום נוצר ואקום - ולואקום הזה מייד מזמינים את עצמם כל מיני רגשות שבחיי היומיום אולי מודחקים יותר. טיול לחו"ל נשמע כמו אחלה רעיון, מסיבות שונות. לא כתבת אם את נוסעתלבד או ביחד. בכל מקרה, אני מאחלת לך שתהני מאוד. אני רוצה גם להמליץ לך לא למהר לברוח מהרגשות שמציפים אותך. הם צריכים לעלות מתישהו, וזה חשוב להתמודדות שלך עם האובדן, ולהמשך חייך בעתיד. ספרי לנו כשתחליטי לאן לנסוע ... ואם את רוצה להתייעץ, אני בטוחה שתוכלי לקבל כאן לא מעט המלצות.

תודה סקאלי ../images/Emo39.gif

כן, סיום התואר הוא באמת נקודה משמעותית בחיי. בעיקר כי הוא מבטא את התחלת החיים האמיתיים ממש, בלי משחקים. וזה קשה שבעתיים בלי אמא לידי שאפשר לשתף בהחלטות ולהתייעץ. אני יודעת שלא צריך לברוח מהתמודדות עם הרגשות שצפים, ואני מרגישה שאני עוברת תהליך חשוב בהתמודדות עם האובדן. רק שלפעמים הכאב הוא כל כך חזק וכל כך חותך - משתק כזה.. אז אני חייבת לקחת צעד קטן אחורה ואחרי שעה או יום או שבוע יש התמודדות נוספת עם אותו כאב. כל פעם ברמות שונות שלו. בטח שאעדכן בעניין הטיול :)

מסכימה שכדאי למנן ...

טוב שיש לך המודעות לעבודת עיבוד האבל. אני סומכת עליך שתדעי למנן ... שבוע טוב!

אני מבינה אותך...

כל עוד יש שיגרה ומסגרת, מצליחים לשים בצד את רגשות העצב, אבל ברגע שפתאום יש זמן פנוי, עד שנכנםים למסגרת חדשה, כל הרגשות המודחקים צפים. לדעתי, כמו שסקאלי אמרה, תנצלי את ההפוגה, בשביל להתמודד קצת עם הרגשות שמציפים אותך, אל תדחקי אותם, כי לרגשות הללו יש אח"כ נטיה לתפוס אותנו כשאנחנו הכי פחות מוכנים לכך. בכל מקרה, אנחנו כאן בשבילך

תודה לך חייכנית יקרה! ../images/Emo24.gif

קודם כל נעים להכיר! שנית, מאוד מתחברת למה שאמרת בהתחלה. עם סיום מסגרת כל כך משמעותית בחיים שלי - האוניברסיטה - ההרגשה היא מצד אחד של סיום וסוף שנורא מפחידים אותי, ומצד אחר, ועליו אני מנסה לעבוד, של שינוי שעשוי להיות חיובי ושיכול לקחת אותי גם למקומות יפים.

לונה..

New member
הפוכה אבל חזקה ../images/Emo13.gif

שולחת לך
(ומתלבטת מה לכתוב ברשימת הקניות לדיוטי פרי שאשלח לך ביחד איתו
). אין לי הרבה לומר, אבל אני באמת מקווה שיוקל לך. שיהיה אחלה שבוע.

הו, שלום!

תגידי - אנחנו נזכה לשמוע רשמים מהצניחה החופשית, או שרק עשית לנו פה טיזינג?

לונה..

New member
מהצניחה בינתיים לא

האמת שהעניין נדחה לבינתיים כי הבטחתי לחברה שרוצה להצטרף אליי לחכות לה עד שהיא תתארגן כלכלית... נקווה שהיא באמת תתארגן
אם לא, אני אמשיך לבד. אבל היי, אל תתאכזבי - אני יכולה לחלוק איתכן רשמים מהשפעת שחטפתי ואפילו להתאים לה טיזינג מטורף *מנופפת בגליל של הנייר טואלט*
מי אמרה מדחום ולא קיבלה?

היי לך!

רק עכשיו אני רואה את ההודעה. מצד אחד מאוד עצוב לי שאת מרגישה כך ומצד שני,אני מאוד מבינה אותך.. גם אני הייתי במצבך לפני כמה חודשים כשסיימתי ללמוד והיו לכך הרבה השפעות (עבודה וכו').. מצטערת שנעלמתי , ואני גם לא במסנג'ר זה לא באשמתי..בגלל המחשב שלי
בכל מקרה,
אותך חזק חזק..

למעלה