הי, אפשר שאלה?

הי, אפשר שאלה?../images/Emo140.gif

בני בן שנה ותשעה חודשים. מסרב מגיל צעיר לגעת בדשא, בחול, בבצק (אם כי באופן מפתיע אוהב לשחק באוכל ולגעת בצבעי גואש). אם הוא נופל בגן שעשועים (עם רצפת גומי ולא חול חס וחלילה) הוא נוגע רק עם קצוות האצבעות ברצפה שעליה פזורים עלים ולכלוכים - רק את המעט שצריך כדי להעמד שוב ומייד מנקה הידיים בהבעת גועל. הוא מפחד מאד במקומות גדולים כמו ים או בריכה ואפילו באמבטיה מסרב לשבת אם אינו "מוגן" ע"י הטבעת. מפחד מהמים הזורמים. בסביבה חדשה הוא "מפשיר" לאט מאד. אנו במעקב של התפתחות הילד בגים איחור מוטורי קל (התיישב רק בגיל שנה, זחל על 4 בגיל 13 חודש, הלך בגיל 16 חודשים) בעיקר מבחינה של פיזיותרפיה. בביקרות הבאה בעוד כחודשיים אני רוצה להעלות גם את הנושא הזה. שאלתי - א. האם אכן יש טעם בציון הפרטים הנ"ל לרופאה שלו ולבקש הפניה לריפוי בעיסוק? ו- ב. מה אני יכולה לעשות בינתיים בבית? יש שיפור זוחל איטי בתגובות שלו אבל הוא מסרב לגעת בבצק ידיים ריחני וצבעוני או לחילופין לעזור לי באפיה ולישה. תודה מראש על תגובות תמי

א רויטל

New member
ושוב הנסיון האמהי.

חשוב לציין את הדברים הללו. לדוגמא האיחור בהליכה של ביתי (גיל שנתיים) נבע מרגישות יתר שבאה לידי ביטוי בעיקר בכפות הרגליים ומנע ממנה לעמוד. תק' ארוכה הלכה על הברכיים.גם היא נמנעה מדשא חול ומגע עם חומרים נוספים.

נאוה ר

New member
כן כדאי לבקש הפניה לריפוי בעיסוק

יש מה לעשות אבל אי אפשר לבנות דיאטה סנסורית דרך אתר אינטרנט, אז תחכי למפגש עם המרפאה בעיסוק. בהצלחה. ונשמח לשמוע מה קרה בהמשך

למעלה