הי אפרת

anatroshu

New member
הי אפרת

אני אמא לילד בן 7 וילדה בת 4. אצל הבן שלי שלומד בכיתה ב´ קיימת בעיה של ריכוז בלימודים. הוא אינו מבצע משימות ואינו מתענין כלל בנעשה בכיתה. זאת לדברי המורה. בפועל הוא קורא שוטף ללא שגיאות כותב טוב עם שגיאות מועטות ויודע חשבון מצוין. אבל עלי לדאוג לקחת שעורים מחבר ולהשלים חומר שנלמד בכיתה כדי שהוא ישלים את החסר. הוא אינו כותב כמעט דבר מהנלמד בכיתה. המורה המליצה לי לפנות לייעוץ/ טיפול. מה דעתך.? אגב בבדיקות של נוירוכירוג ילדים הוא לא אובחן כ- ADD או ADHD

יוניא

New member
שווה להתייעץ עם רופא הילדים בקופה

או יועץ/ת ביה"ס הם בד"כ מכירים את הטובים באיזור אם לא רוצים "רישום"בתיקים אז יש מס´ מכונים בארץ שמתמחים תלוי באיזור יוני

anatroshu

New member
כבר היה נסיון כושל

לצערי רופאת קופת החולים היא די "אנמית" ואני זו שצריכה להדריך אותה ולבקש את הבדיקות הרצויות לי בכל תחום. אני מתגוררת באזור השרון אם יש לך המלצה היא תתקבל בברכה. ענת

יוניא

New member
אפשר להתייעץ עם יוצת ביה"ס

ואם אני לא טועה רבקה ארוטשס דיברה פעם בפורום של IOL על מכון יונתן או שם דומה בכפ"ס יוני

anatroshu

New member
לא מוכר...

אבל אני אתעניין תודה. שמעת משהו על שיטת ביופידבק?

יוניא

New member
רק שאפרתוש לא תכעס עלי ../images/Emo20.gif

רק מצטרף וכבר משתולל
אז בIOL דיברנו על זה רבות והיו סיפורים לכאן ולכאן מעבר לזה אנ´לא יודע בכל אופן שווה לשאול ת´אחרים פה אולי יש להם יותר נסיון יוני

יוני יקירי....

לא כועסת חלילה...רק צמצם את הפרסום חינם שאתה עושה לפורום המתחרה
בכל מקרה, כידוע לך, מכיון שרבקה ארוטשס מחזיקה גם היא בעסק פרטי, חל איסור פרסום גם לגביה לפי תקנון הפורומים בתפוז, לכן אם אפשר לותר עליה בהודעות הבאות אני אודה לך.
אפרת

שלום ענת וברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

קודם כל אני שמחה שבאת, ומקווה שתמצאי אצלנו מקום נחמד לחזור אליו. לשאלתך, אני אחזיר בשאלה (יהודים לא?...
) האם הילד עבר אבחון אצל מרפאה בעיסוק? הרבה ילדים שסובלים מטונוס שרירים נמוך מסרבים להתמודד עם כתיבה, ציור ומטלות דומות, נסי את זה קודם, תרשי לי להמליץ לך על מרפאה בעיסוק, אבל לצורך כך אאלץ לבקשך לפנות אלי באי מייל כי חל איסור פרסום בפורומים. ממתינה לתשובתך הן על גבי הפורום והן במייל. אפרת

ריכוז בלימודים

שלום לך, כנראה שהתפיסה השמיעתית שלו מצויינת לעומת היכולת שלו לכתוב. או שמיומנות הכתיבה שלו עדיין לא בשלה. אולי כדאי שתפני לאבחון דידקטי או מורה בתחום הוראה מתקנת כדי לעמוד על הבעיה. כדאי שתבדקי את כתיבתו בעת הכנת השעורים בבית. איך הוא מחזיק את העפרון, מהירות העתקה, האם הוא עוקב אחרי המילים בעזרת אצבעו. כל אלה הם סמפטומים של ליקויים שיש צורך בפתרונם. אז קודם תבדקי את המצב ולאורו תפעלי. בהצלחה, נחמה

דליה.ד

New member
מרפאת קשב וריכוז

יש מרפאה מומחית לנושא קשב וריכוז בפתח תקווה "מרפאת אורלנסקי" מומחים מהטובים בארץ יושבים שם והם נותנים מגוון שירותים מנוירולוג ילדים, מאבחנים, פסיכיאטר ילדים, טיפולים וכו´. אפשר להגיע עם טופס 17, דרך קופות החולים, ממש לא בעיה. שווה לנסות ולו בגלל הידיעה שאת עושה כל מה שאפשר עבור בנך. ויכול להיות שמאחורי הקשיים שלו יש בעיה אחרת אולי רגשית, או כל דבר אחר. שם תקבלי תשובה. בהצלחה.

למעלה