הי,אנשים עזרה בבקשה....

הי,אנשים עזרה בבקשה....

אנשים,אני מבקשת עזרה.... קיבלתי משפט זן,עליו אני אמורה לכתוב תובה מה שכתבתי הוא...נראה לי מאוד ילדותי,ולא נכון אם תוכלו,בבקשה-תחוו דיעה של שורה על המשפט הזה "מן הגג נטפו מים,ומורה הזן ביקש משני נזירים להביא משהושאפשר יהיה להניח מתחת למים הנוטפים האחד הביא אמבט והשני הביא סל.הראשון ננזף קשות ואילו השני זכה לתשבוחות" מה אתם אומרים?

אינקה

New member
אל תחפשי אחר התשובה הנכונה

אילו הראשון היה מביא סל והשני אמבט, שניהם היו זוכים לתשבחות!

ה כ ל

New member
גם בזה אתה רוצה להאשים אותו?

אני פשוט סרבתי לעמוד ככה שעות עם ראש מוטה אחורה ופה פתוח אתה היית מסכים?

אינקה

New member
אבל זה בדיוק מה שאתה עושה כאן

מנקז לפיך טיפות של תשומי במקום לעזור באמת כשאתה יכול.

ה כ ל

New member
יצא המרצע מן השק. יש פתגם יהודי

שאומר: הפוסל במומו פוסל אולי דרך העזרה כביכול שאתה מושיט פה לאחרים אתה בעצם מנקז טיפות של תשומי אל עצמך ואולי זאת כל המוטיבציה שלך? אגו קטן שמסתתר מאחורי אין אגו כביכול? ראי ראי שעל הקיר מי היפה בכל העיר חוץ מזה שאני פה יותר מכוון העיר הגדולה ופחות מהכוון של הזן ברשותך כמובן... תודה !! נ.ב. איך אתה יודע על מי ואיך דברי משפיעים? מי שמך לקבוע מי עוזר ומי לא?

אינקה

New member
יש פתגם יהודי שאומר

"בפני עיוור לא תשים מכשול". תחליט בעצמך אם אתה מעדיף כנות או התחכמות.

aculight

New member
פיתרון לא פילוסופי

הראשון רצה לאגור את המים אך הטיפות היו נוקשות באמבט. השני דאג לכך שהטיפות לא ינקשו ברצפה או יצטברו כך שלא יעשו רעש בהתנפצות בשלולית. ניתן לומר שהראשון מצא פיתרון קשיח המצביע על תלות וקיבעון והשני שינה את אופי הזרימה אך לא פגע בה. הוא אפשר לטיפות לזרום בשקט כך שלא יפריעו.

פשוט,זה כמו הקואן-כיצד נראו פניך

בטרם נולדו אימך ואביך זה משהו שכל אחד לוקח לכיוון שלו וזה מאוד מעשיר ורחיב אופקים לשמוע,ויתרה מכך-לנסות באמת לראות רדך עיני אחרים כיוונים שונים:)

אינקה

New member
לא, אל תטעי

קואן פירושו "מקרה ציבורי" ולא "חידה חסרת פיתרון". לקואן יש תשובה מדוייקת מאוד, למרות שניתן להביע אותה ביותר מדרך אחת. מורי הזן משתמשים בקואנים (גם) כדי לבחון את צלילות ההכרה של תלמידיהם. אם ההכרה צלולה - התשובה זורמת מאליה. אם לא - כל אחד לוקח לכיוון שלו, אבל לא לכיוון הנכון...

אינקה,

הי, אתה באמת חושב כך?כי ממה שידוע לי,לדעתי-לקואנים אין תשובות והם נועדו קוודא לא לעורר חשיבה,אלא לפתוח חשיבה אלו יכולים להיות משפטים חסרי כל בסיס או הגיון,לכאורה ומטרתם היא לשבור דפוסי חשיבה הגיוניים,לפתוח,לשבור את הגבולות שאנו כולאים את עצמנו בתוכם-גבולות ההגיון אינקה,ממה שידוע לי-זו גם הייתה הסיבה בגלל מורי הזן הסתובבו עם מעין מוטות,ובשעות מדיטציה עמוקה-הכו את תלמידיהם על העורף כי הם האמינו שבגורם ההפתעה הזה,פלוס גורם החשיבה ה"רחבה" יותר-התלמיד ילמד לחשוב הרבה יותר רחב,בצורה חדשה,בצורה אחרת תודה לך על ההסבר,אינקה אתה מחדש לי כמה דברים,שלא ידעתי אותם,למרות שאני די "ילדת זן" ממה שידוע לי-פשוט אין "כיוון נכון" אין אמת שלך או שלי,שהיא יותר אמיתית יש אמת אחת,והאמיתות שלנו הן חלק ממנה כשם שהיין והיאנג הם אחד כשם שהחיים והמוות(שהם הפוכים,כביכול)-הם אחד

אינקה

New member
גם אני חשבתי כמוך פעם

זה לפני שלמדתי זן באופן פעיל. האמת היא שקואנים אינם חסרי הגיון. הם פשוט מתייחסים למציאות באופן ישיר ולא דרך התפיסה השכלית המוגבלת המנסה לפרש אותה. התעמקות בלתי שכלית בקואן מאפשרת לקוגניציה לארגן את עצמה מחדש ולשחרר את ההקשרות למילים ולחשיבה שכלית. אי-הקשרות כזו היא מטרת הזן ומהותו.

למעלה