הי, אני צריך עזרה

shanto

New member
הי, אני צריך עזרה

חיפשתי באינטרנט לחש, חזק, שיהיה אפשר לבנות עליו משחק. מצאתי כל מיני לחשים גלובליים או בעלי השפעות על כמויות גדולות אבל שום לחש לא מתאים לי- למישהו יש רעיון?

ארו

New member
תגדיר מה בדיוק אתה מחפש ?

מה יותר חזק מלחש גלובלי, או המשפיע על מאסות של אנשים ?

yakul

New member
שאלה קצת מוזרה...

אתה יכול להמציא איזה לחש שבא לך, הוא לא חייב להיות כתוב באיזשהוא ספר. מה דעתך על לחש שפותח המוני שערים מהגהנום לעולם החומרי?

זימון ג´ינג´י

לא, זה לא בצחוק, מדובר בלחש החזק ביותר בעולם. כי הג´ינג´י הוא לא סתם ג´ינג´י, אלא הג´ינג´י שהמפתח בידו. מה זאת אומרת? כמסופר באחד מכתבי אפריים קישון, תמיד כשאתה צריך משהו דחוף, גורלי וקריטי, זה יהיה נעול מאחורי סורג ובריח, והמפתח היחיד יהיה אצל הג´ינג´י. ואיפה הג´ינג´י? נעלם כאילו בלעה אותו האדמה, טס לחו"ל הלך ולא יחזור בשעה הגורלית הקרובה - מתי שאתה הכי צריך את המפתח, הג´ינג´י לא יהיה בסביבה. במלחמת יום הכיפורים, החיילים נתקעו עם ימחי"ם, מחסני אפסנאות ונשקיות נעולים, והמפתח היה אצל הג´ינג´י, שאף אחד לא ידע לאן הוא נעלם. עם הלחש "זימון ג´ינג´י", לא תצטרך לעמוד יותר במצבי נוראים כגון אלו, שכן הלחש ישלוף ויזמן אותו מכל מישור ועולם על פני מליון הספירות, אותו ואת המפתח שבידו. הלחש הוא מעוצמה 11, ודורש כמרכיבים חומריים שערה אדמונית, שפם של קנגורו וחכת דיג עם קרס מפלטינה (שנשלח דרך מישורי הקיום, תופס בחולצתו של הג´ינג´י ומושך אותו ישר אלייך)

רמץ

New member
זה לא קופץ לך לעין?

כמעט כל לחש שאינו לחש קרב מספר סיפור מעניין. הרשה לי לעיין בספר השחקן לשניה... אוקיי, הנה כמה נחמדים: - ´שער´ (Gate) או יותר טוב ´כפיתה מישורית מוגברת´ Greater planar) binding) - קוסם יומרני שקיווה לכפות את רצונו על יצירי מישור אחר חזקים ממנו וגילה שזה לא היה רעון טוב כל כך כשהם השתחררו והתחילו להחריב כל דבר שעמד בסביבה (כנראה שגם את הקוסם). - ´בקבוק קסם (או בתרגום טוב יותר: ´כד קסם´ (Magic jar) מוגבר - קוסם שהחליט שהוא מעדיף שלא למות (כמה מפתיע...) שיכלל את הלחש בתוספת נצחיות או משהו דומה וכך הוא הופך למין עזאזל שכזה (למי שראה את הסרט נקודת מגע - או משהו בסגנון, אני כבר לא זוכר). - באותו עניין, אתה יכול לקבוע את הדרישות הקסומות הנחוצות להפיכה לליץ´ ולהתעסק עם המרכיבים או עצירת התהליך או הליץ´ עצמו. - ´כפיל´ (Clone) - אויב משוכפל או בן חבורה משוכפל או גם וגם. או אולי אפילו צבא של משובטים!!! - ´דילוג´ (הצעות תרגום אחרות: ´הבהוב´ או ´טלפורטציה´ (Teleportation)) אשר נכשלה, וכעת יש צורך למצוא ולחלץ את מטיל הלחש ביש המזל מהמישור האסטראלי. - ´יקיצה קסומה´ (המצאה שלי - לחש מעוצמה 8 או 9) - לחש שמעיר יצורים אשר ישנו בהשפעתה של ´שינה קסומה´ (עוד אחד מבית היוצר של רמץ עט ביצה ובניו בע"מ - אלא שרק עכשיו חשבתי עליו אז ביצה עוד לא יודעת מזה...) אשר מוטב שלא להעיר כמו הטראסק או באלרוג (משר הטבעות) או קת´ולהו (מהנקרונומיקון) You get the picture... ואלה רק דוגמאות ספורות...

Sabre Runner

New member
כמה דוגמאות אחרות...

מ-Magic... Forsaken Wastes - כל שיקויי החיים לא עובדים יותר, כל קסמי הריפוי. כל סוג של החייאה, החזרת מתים, הארכת חיים או אלמוות לא עובד יותר. ובנוסף לזה, כל יום השחקנים נהיים חלשים יותר. לכו תכבו את זה. מבאפי (ספויילר קל לסוף העונה החמישית)... Opening/פתיחת כל/קריסת עולמות/איך שתרצו לקרוא לזה - בקיצור: השערים בין העולמות נופלים וכל המימדים מתחילים לקרוס אחד אל השני. נותן תרוץ לכל מיני תופעות מוזרות כמו שדים מהמדור ה666- שמופיעים ככה סתם, מלאכים שמתהלכים בדרכים או שילוב בין עולמות משחק שונים.

Sabre Runner

New member
כמה דוגמאות אחרות...

מ-Magic... Forsaken Wastes - כל שיקויי החיים לא עובדים יותר, כל קסמי הריפוי. כל סוג של החייאה, החזרת מתים, הארכת חיים או אלמוות לא עובד יותר. ובנוסף לזה, כל יום השחקנים נהיים חלשים יותר. לכו תכבו את זה. מבאפי (ספויילר קל לסוף העונה החמישית)... Opening/פתיחת כל/קריסת עולמות/איך שתרצו לקרוא לזה - בקיצור: השערים בין העולמות נופלים וכל המימדים מתחילים לקרוס אחד אל השני. נותן תרוץ לכל מיני תופעות מוזרות כמו שדים מהמדור ה666- שמופיעים ככה סתם, מלאכים שמתהלכים בדרכים או שילוב בין עולמות משחק שונים.

ננסק

New member
Yrth ולחש בעייתי

ל-Gurps יש עולם פנטזיה בשם Yrth, שבעברו הרחוק חיו בו גזע האלפים, ואחיהם האלפים האפלים. האפלים רצו, כמה מפתיע, -להשתלט על העולם-, ולשם כך הם ניסו לאכוף את כוחם על הקריסטל ששלט על יציבותו של העולם, על ידי טוויתו של לחש אדיר מימדים. אלא שהאלפים התקיפו אותם תוך כדי בניית הלחש, והעסק נשבר והסתבך. וגם הקריסטל. מה שקרה הוא קריעה בין-מימדית פראית לגמרי, שיצרה סערת מישורים שהתפרעה בכל Yrth, וגם בשלושה מישורים שצמודים אליו. יצורים וחפצים משלושת המישורים נשאבו אל יירת´, ונתקעו שם. אחד מהמישורים הוא עולם יערי שבו חיים קטנאורים, גובלינים, וטרולים. בשני חיים גמדים ויצורים דומים. השלישי הוא כדור הארץ. בני האדם השליטו את רעיונותיהם וערכיהם על רוב העולם, וכיום שולטות בו שלוש דתות מרכזיות: נצרות, איסלאם, ודת האלים האלפית הראשונית. קסם עובד, כהונה עובדת (בערך), וכל התקדמות טכנולוגית מודחקת על ידי כוחם הפוליטי של הקוסמים. היו שלוש סערות כאלה, כל כמה מאות שנים, כך שמגוון תרבויות אנושיות מצא את דרכו אל יירת´. די מעניין שם, בסך הכל.

תלוי מה אתה מחפש

אתה יכול להוציא אנשים למסע אחר הלחש שיבטיח להם אושר נצחי, אני יוגע שאני היתי יוצא בשביל כזה. אם אתה מחפש משהו "רישמי" יותר, כדאי לך לעיין מעט בהרפתקאת המוד"מ המופיעה באתר של וויזרדס how the mighty are fallen שמדבר על לחש מסויים שיכול לגרום למכשפף להפוך לאל, וכן יש שם התיחסות להשלכות של אותו לחש. הראל

l o s t

New member
או אוולי ....

יש ספר שקוראים לו .... הדרקון הלבן ..... שיש בו מין מחלה שנופלת על הכוכב פעם בכמה שנים וזה מין קורים כאלו שאוכלים הכול ... תיכול לומר לשחקנים למצוא דרך לרפות את זה איך שהוא ....

פרן כמובן... איך זה קשור ללחשים?

זה מד"ב טהור (לפחות הקורים) - תקרא את כרוניכלס אוף פרן אות דון (זריחה) אוף פרן ותבין...

Tanath

New member
וזה גם לא מחלה

אבל אני סתם קטנונית. יש משהו ברעיון של לוסט, מגפה או קללה שחוזרת כל כמה מאות שנים והשחקנים צריכים לפתור את העניין. I didn´t lose my mind, it was mine to give away

ronelalala

New member
פיצול העולם

מה אם הלחש הזה שהפעילו במחזור שער המוות, שפיצל את העולם? אני יודע שזה לא מקורי במיוחד אבל זאת ממש קרקע פוריה לפי דעתי לפיתוח רעיונות אחרים... :) אבל לפי דעתי הכי בטוח זה פשוט להמציא משהו... :)

למעלה