הי, עצה ממני ומניסיון אמנם מתחום אחר
אל תעשי דברים תמיד שנראה לך שיהיו יפים ותנסי למצות את היצירתיות שלך הכי טוב שאפשר, תתחילי בבניית מגוון או קולקציה שתתאים מבחינה כלכלית לאוכלוסיה עממית ,וזאת ע"י צמצום החומר, הזמן ,והאיכות ואולי לפעמים גם היופי, ולאט לאט ככל שתמכרי יותר במחירים סבירים תוכלי להכניס פה ושם גם פריטים מיוחדים ויקרים יותר. אבל תתחילי בלמטה ותמשיכי עם החשיפה והפרסום, ככל שתמכרי ויכירו אותך יותר גם יעריכו את העבודה שלך יותר. כולם, תזכרו, זה לא בושה למכור איכות ועבודות יד בזול...לקח לכם קצת זמן, החומר לא יקר כל כך, אז למה לגבות כזה מחיר???בגלל שאתם מעצבות? אז מה? הלקוח יעריך אתכם יותר אם תייצרו פריט יפה ואיכותי בזול יותר וייקנה גם יותר - והכל מנסיון חברים... הלקוחות שלי שואלים אותי :"אם זה גולדפילד וכסף ,וזה עבודת יד אז למה זה כזה זול?" התשובה שלי פשוטה: כי אפשר! אם החומר לא יקר כשקונים כמות גדולה, ולא לוקח ממש הרבה זמן להכין את המוצר אז למה לא להכין 10 פריטים בשעה ולמכור ברווח של 60 ש"ח במקום להכין 5 פריטים בשעה ולמכור ברווח של 100? שיקול ותמחור נכון, כמו עבודה טובה ונכונה יכול להוביל לרווח במצטבר גבוה יותר על מכירת פריטים רבים יותר. בהצלחה ...