הי אני מתל אביב..

doram44

New member
הי אני מתל אביב..

יש לי ערמות של קדרות יחודית למכור .. בנתיים נאגר.. מעוניינת בסיוע והתיעצות לגבי אפשריות מכירה ותימחור.. תודה מראש.

גאמי

New member
סליחה...

לא מבינה בתמחור של זה ובמכירה, אבל רק רוצה לומר שהקדרות יפיפיות ומקצועיות.

doram44

New member
תודה אני מסמיקה... ../images/Emo13.gif

בבקשה עבודה מהשנה האחרונה.. חנוכד.. כלי גדול מאוד עם מכסה שהוא גם... חנוכיה....

גאמי

New member
פשוט מקסים ולאמיתו של דבר

פרט לעובדה שהוא מרשים הוא גם מאוד סימטרי, כאחת שמעולם לא יכלה לצייר אפילו משולש שווה שוקיים, זה נראה כמעט בלתי אפשרי. אבל זה נורא יפה, שכנתי קדרית כך שלמדתי להעריך את המקצועיות הדרושה לשם קבלת תוצאה שכזו. לילה טוב גלית.

galho1

New member
פשוט מדהים! תראי כמה עולים דברים כאלה ב"גראס"

פשוט לנסות להתקבל ל"נחלת בנימין" או להציע לחנויות מקומיות. למרות שיש בעיה עם חנויות.. את רוצה להרוויח, הם רוצים להרוויח והקונה לא רוצה לשלם הרבה... אבל! עוד מעט ראש השנה. ובקניון חולון יהיה יריד אומנים בתאריך 10/9 (כמדומני) פשוט לפנות לאבי, לקבוע איתו עם מספר דוגמאות ולנסות שם. בקניון קונים! פשוט מדהים, שווה ולא הייתי חושבת על פחות מ 150 ש"ח על פריט "פשוט" ל- 250 לפחות על משהו קצת יותר מזה... שוב, תלוי כמה השקעת (בכסף) ובנוגע לתמחור שעות עבודה זה מאוד תלוי בך... אם אני חושבת שאני עשוייה למכור 50 כלים ביום אז אגבה לפחות 80 ש"ח עבור עבודה. אל תשכחי שיש מע"מ ומס הכנסה. הדוכן גם עולה. אבי דורש מפה בורדו...גם הוצאה. גם שולחן זו הוצאה (חד פעמית) והדוכן כ- 150 ש"ח. כלומר, החזרת ההוצאות של לפחות 200 ש"ח לאותו יום והחזרת ההשקעה ומיסים...(על כל פריט תחשבי 5 ש"ח לערך..במקרה הגרוע!) אם את לא תמכרי כמות אז תשקלי את הנושא היטב. אם משתלם למכור ב100 ש"ח אז תמכרי. ואת בטח תמכרי הרבה... אולי להכניס לזה פרחים מיובשים וכד'.... זהו מאחלת לך הצלחה רבה. שלך גל.

doram44

New member
החנוכד שווה מבחינת עבודה השקעה

ולפי הערכה של מי שמסביב בסדנה 800-1300 שח לא פחות מ600.... אז אתן מתחילות להבין את הצרות שלי....

HayaBee

New member
יתכן ויש צדק במה שהן אומרות - זה יהיה המחיר..

בגראס ובחנויות לתיירים. המחיר בו תמכרי/תקנה החנות הוא גם המחיר שעליך לדרוש - אולי טיפה יותר. לדעתי אין לגבות מחירים גבוהים יש להיות עממי ולמכור יותר. יכולה להפנות אותך לקרמיקאית בקניון רעננה, נמצאת שם כבר כמה שנים, השבוע יצא לי לדבר עם חברה שהפכה לקונה קבועה שלה בנושא מתנות וכלים שימושיים, לדברי חברתי המחירים הגיוניים, המוצרים מעולים, שימושיים ויפים. מוזמנת להגיע לרעננה בימי חמישי ושישי לראותה. (יותר בטוח יום שישי). דרך אגב, שורביילה - שרה, חברה בפורום ובעצמה קרמיקאית, תוכלי להתיעץ עמה.

E i t a n 47

New member
לגבי התימחור

בניגוד למה שחיה אומרת , אל תמכרי ב"מחירים עממיים" דעתי היא שעל עבודות אומנות יש לקחת מחירים גבוהים. את צריכה לקבל תמורה לא רק על העבודה והחומר אלא גם על העיצוב. מחירים עממיים מתאימים לדוכן סיני. בדוכן סיני בעל הדוכן לא עושה את המוצרים ולכן יכול להרוויח שקל על המוצר ולמכור אלף. לעומתו אומן לא מעוניין למכור "כמה שיותר" אלא למכור כמה שפחות בכמה שיותר. תמחור הוא היחס של היוצר לעבודתו ,וכך גם יתיחסו הלקוחות. אם את מאמינה במוצר תתחילי במחיר גבוה ותבדקי את השוק. עדיף למכור מוצר אחד ב150 שקלים מאשר שני מוצרים ב100 שקלים כל אחד,זאת מכיוון שההשקעה בעבודה היא גדולה. ברור שהמחיר בסופו של דבר הוא המחיר שהלקוח מוכן לשלם. אבל אני לא רואה סיבה על מוצרים כאלה לבקש מחירים עממיים. מחיר זול ועממי משקף מוצר זול ועממי לעומתו מחיר גבוה והוגן משקף מוצר יוקרתי שמתאים ליצירות כפי שראינו בתמונה. הבעיה העיקרית היא איפה למכור!! מספר המקומות שמקפידים על אומנים הוא קטן.מכרתי בחוצות היוצר בירושלים ,שם יש ועדת קבלה.בנחלת בניימין אין קבלת אומנים חדשים כבר שנה וחצי. נסי את דיזנגוף יוצר (זה בחינם), נסי בקניונים השונים (פתח תקווה,כפר סבא,רחובות ,גן העיר וכו' בהצלחה איתן

kfirla3

New member
הי, עצה ממני ומניסיון אמנם מתחום אחר

אל תעשי דברים תמיד שנראה לך שיהיו יפים ותנסי למצות את היצירתיות שלך הכי טוב שאפשר, תתחילי בבניית מגוון או קולקציה שתתאים מבחינה כלכלית לאוכלוסיה עממית ,וזאת ע"י צמצום החומר, הזמן ,והאיכות ואולי לפעמים גם היופי, ולאט לאט ככל שתמכרי יותר במחירים סבירים תוכלי להכניס פה ושם גם פריטים מיוחדים ויקרים יותר. אבל תתחילי בלמטה ותמשיכי עם החשיפה והפרסום, ככל שתמכרי ויכירו אותך יותר גם יעריכו את העבודה שלך יותר. כולם, תזכרו, זה לא בושה למכור איכות ועבודות יד בזול...לקח לכם קצת זמן, החומר לא יקר כל כך, אז למה לגבות כזה מחיר???בגלל שאתם מעצבות? אז מה? הלקוח יעריך אתכם יותר אם תייצרו פריט יפה ואיכותי בזול יותר וייקנה גם יותר - והכל מנסיון חברים... הלקוחות שלי שואלים אותי :"אם זה גולדפילד וכסף ,וזה עבודת יד אז למה זה כזה זול?" התשובה שלי פשוטה: כי אפשר! אם החומר לא יקר כשקונים כמות גדולה, ולא לוקח ממש הרבה זמן להכין את המוצר אז למה לא להכין 10 פריטים בשעה ולמכור ברווח של 60 ש"ח במקום להכין 5 פריטים בשעה ולמכור ברווח של 100? שיקול ותמחור נכון, כמו עבודה טובה ונכונה יכול להוביל לרווח במצטבר גבוה יותר על מכירת פריטים רבים יותר. בהצלחה ...

גאמי

New member
איזה יופי של טיפ, החשוב ביותר שניתן כאן לדעתי

לפני שבועיים מצאתי את עצמי מתקשרת למגזר העיסקי ומציע דברים שחשבתי שיכולים לשדרג להם את החיים, כמובן שהמחירים היו גבוהים ובצדק דרך אגב, רק מה? אני יושבת כבר חודש וחצי בבית באפס מעשה בעצם. ואז הגיע אדם שבמקרה במהלך נסיונות השיווק שלי נתקלתי בו, הוא אמר לי ללכת על דברים עממיים ולרדת מהפנטזיה, בתחילה היה לי מאוד קשה לקבל את הקונספט הזה, אך הבנתי שזו הדרך להגיע לתודעה ולאט לאט לעשות את שאמרת. מקסים מה שהצעת, קשה לקבל שינוי מחשבתי כזה, בעיקר כשמגיעים ממקום של יצירה, אך כנראה שבתחילת הדרך צריך לפעמים לעשות סוויץ' מחשבתי, בעיקר על מנת להצליח להגיע בסוף למקומות שאנו שואפים אליהם. אני אימצתי בחום, אין ברירה ותודה על הטיפ. גלית

HayaBee

New member
לגבי נחלת בנימין - אין יוצא ואין בא....בסכסוך

משפטי לכן אין ועדת קבלה מזה זמן רב.

למעלה