הי, אני מתלבט....

הי, אני מתלבט....

מה שהכי נראה לי מתאים לי זה הנדסת תעשייה וניהול, אבל מדי פעם מתעורר בי איזה שד של מחשבים ובאותם רגעים זה מאוד מושך אותי. אפשר עזרה? תודה.

איך בוחרים מקצוע?

הי פרפר נחחמד, כדי לסייע לך, אבקש ממך לספר קצת עליך- מה מושך אותך בכל תחום? מדוע נראה לך שהכי מתאים לך ללמוד הנדסת תעשייה וניהול? מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול? אשמח להמשיך ולסייע, אילת לבנון

אני רוצה לעסוק בארגון,

לדאוג שהכל ידפוק, לתכנן ולשלב הרבה דברים כדי שיצא משהו גדול. אני חושב שזה תעשייה וניהול. זה בעצם מה שאני רוצה לעשות ולכן זה מושך אותי. אבל יש לי ראש טוב (כך אומרים לי וכך אני מרגיש,) וכל פעם שיוצא לי לדבר (יש לי אח מתכנת וחבר ), או לקרוא על תכנות מתעורר בי איזה שד שכל כך רוצה לבנות תוכנות, לפתור בעיות, להתאמץ בחשיבה לוגית, לאתגר את עצמי, וכו. אבל בחיים עצמם אני לא אוהב להתאמץ יותר מדי או להיות איזה פריק של מחשבים, כך שנראה לי שאני יותר יהנה מעבודה רגועה בתעשייה וניהול. בקיצור בלגן בראש מקווה שהבנת אותי. ותודה על העזרה.

הנדסת תוע"נ במסלול מערכות מידע

שלום לפרפר נשמע שאתה באמת אוהב להיות בתנועה ולקדם דברים חשוב לבדוק כמה תוכל לממש את זה בתחום התכנות בעבודה שהיא בעיקרה מול מחשב בעבודת מהנדס תוע"נ עם התמחות במערכות מידע יש חיבור מאד יפה בין החלק ההנדסי של שיטות וארגון ובין נושא המיחשוב שמאפשר את האירגון מאחר ומערכות מידע הן החלק של המיחשוב המהנדס אמור לדעת לאפיין מערכות, להבין מה הן צריכות לדעת לעשות, לבחור מערכות מתאימות ולעיתים גם ליישם אותן ולהטמיע אותן אם עולם התוכנה ושמוש בחשיבה לוגית מאתגר אותך- תוכל לעשות פה שילוב מעניין

כמה הקטע של תכנות במערכות מידע?

והאם (כך הבנתי) בחירה בהתמחות של מערכות מידע מצמצת את אפשרויות העבודה?

בררתי על תעשייה וניהול

באינטרנט וביום פתוח במכללה, הבנתי שתעו"נ בהתמחות של מערכות מידע, זה עבודה מאוד מסויימת - רק במערכות מידע, מול ההתמחות השניה (שאני לא זוכר איך השם שלה) שהיא כללית יותר ומתאימה להרבה יותר דרישות בשוק. אני צודק? תקני אותי אם לא..

קצת סדר בבלגן- בחירת מקצוע

דווקא הבלגן די מסודר, כפי שאני רואה את הדברים. את רוצה לעבוד בארגון, בתכנון ותעשייה וניהול באמת מתאים. ה"ג'וק" כפי שאתה מתאר, מתבטא בעיקר במחשבה. אתה אוהב אתגרים, להתאמץ , נראה לך שתאהב תכנות. כדי להחליט על מקצוע כדאי מאד להתבסס על נסיון ולא רק על תהיות ורצונות ולכן, מה דעתך לקחת קורס תכנות שלא במסגרת תואר כדי להתנסות ולהיווכח איך זה בשבילך? אין כמו נסיון כדי לדעת מה נכון. אם תתבונן אחורה על חייך, תוכל לראות מה הנטיות שלך- האם אנשים או עבודה לבד? האם עבודה עם הידיים או בחשיבה? האם אתה אוהב להיות בתנועה או במקום אחד? האם השפות המדעיות מדברות אליך או המילוליות? ועוד קצת סדר: בתעשיה וניהול יש בהחלט אתגר, חשיבה לוגית, פתרון בעיות ועוד.. לימודי מדעי המחשב הם לימודים שמיועדים לאנשים שרואים את עצמם יושבים מול מחשב, רוב שעות היום ומתמודדים עם אתגרים בתכנות ועוד..נדרשת הרבה סבלנות ויכולת לעבוד לבד. כמובן שיש גם עבודת צוות אבל העבודה בסופו של דבר זה אתה מול המחשב. בהצלחה!! אילת לבנון

ניסיתי פעם ללמוד תכנות מספר

ונשברתי מאוד מהר, אני אוהב עבודה עם אנשים (אבל לא יותר מדי), עבודה עם חשיבה, להיות בתנועה, ושפות מילוליות יותר מדברות אלי ממדעיות. אני לא חושב שאני יאהב לשבת רוב היום לבד ולא חושב שיש הרבה סבלנות. ואם את אומרת שבתעו"נ יש אתגר חשיבה לוגית וכו' אז זה נראה לי עונה הרצונות שלי. עשית לי הרבה סדר בבלגן תודה רבה.

פרפר נחחמד

הי, אני שמחה שאתה יודע מה אתה אוהב ולמה אתה זקוק מפני שבחירת מקצוע זה לא רק הלימודים עצמם אלא בסופו של דבר אנשים הולכים לעבודה ועוסקים כל יום כל היום במה שבחרו. לכן, מאד חשוב לקחת בחשבון גורמים נוספים שאינם העיסוק עצמו. כמו כן, נראה לי שהכי מועיל לדבר עם אנשים שעוסקים בתחום אותו שוקלים ללמוד. אנשים שלמדו ואנשים שעוסקים בתחום היום יכולים לתאר את הדברים מנקודת מבט אחרת ולהאיר עוד שיקולים שאולי לא חשבנו עליהם. בהצלחה!! אילת לבנון

למעלה