הי אני חדש...

street fihgter

New member
הי אני חדש...

שלום אניח חדש ואני עוד לא קראתי ספר אחד אני מאוד רוצה להתחיל אבל שהתחלתי פעם אם כבשן הנשמה ההתחלה הייתה משעממת אז הפסקתי... 1.האם בהמשך זה יהיה יותר מעניין. 2.אתם יכולים לתת לי את סדר הספרים

Miss Pigmelion

New member
ברוך הבא....../images/Emo24.gif

נתנו לך קישור לסדר קריאה, אז לי נותר להגיד:
ברוך הבא לפורום רומח הדרקון, מקווה שתהנה.

nedisrael

New member
ברוך הבא. כשאני חושב על זה,

למה אני אנשים טורחים להציג את עצמם בפורום? לא עדיף להשתתף בדיונים וזהו? כלומר, זה לא שאנשים קוראים את הפרטים שלך או למה הצטרפת לרוב, הם פשוט אומרים ברוך הבא כשהם רואים "היי אני חדש פה!". בלי לפגוע כמובן, סתם מחשבה שהייתה לי.

ממש לא! בשום פנים ואופן!

צריך לקרוא כמו שהסופרים רצו שתקרא, כי ככה הם תכנונו את הסדרה ובנו אותה.

Miss Pigmelion

New member
נכון...גם אתה לא מכיר את רייסט כך ש

סתם חבל לקרוא עליו בלי להכיר את האופי שלו.

אבל דרך כבשן

אתה מכיר הכי טוב את האופי שלו ואיך הוא נהיה ככה. וזה ש"הסופרים רצו שתקרא ככה" זה לא נכון, פשוט את רשומות הם כתבו לפני הכול ואז הם חשבו על האחרים.

העובדה היא

שכבשן הנשמה נכתב לקוראי רשומות, אגדות, ואני י בטוח שגם להבת קיץ. זה מלא ברמיזות לספרים האלה, ספויילרים די רציניים, ובכלל, כתובים למי שכבר מכיר את רייסט וקרמון. המטרה של הספר היא, בראש ובראשונה להעמיק עליהם (רייסט בעיקר), ולא להכיר אותם לקורא חדש. לכן צריך לקרוא את רשומות וכל שאר הסדרות שהזכרתי למעלה קודם.

Moondust

New member
נכון...../images/Emo41.gif

(אין לי כוח לסמן ספוילרים, אם לא סיימתם את רשומות פשוט אל תמשיכו...) לדוגמה, הקטע עם פיסטנדנטילוס בסוף כבשן קצת הורס את רשומות ואגדות, כי אז ממש לא קשה להבין מי זה הדיבוק המוזר שיש לרייסטלין. חוץ מזה, כשאימו של סער מתה, בא אליה קוסם זקן ש*פוף* נעלם. ואז, ברגע שתקראו את רשומות אחרי כבשן תבינו מי זה בדיוק פיזבן עוד לפני שחר אביב והרמיזות הענקיות בליל חורף. ושאלה נוספת - נכון באחים לנשק שנורר מספר לקרמון על אל בשם "ויזנבג" שנורא אהב קנדרים והלך אחרי שהוא "זרק הר געש על כוהן שחצן"? האם הכוונה לפיזבן-פלדין? כי הצליל של "ויזבנג" יכול להישמע כמו שיבוש של "פיזבן", ואנחנו יודעים שפיזבי-פריזבי אוהב קנדרים. אבל בסוף שחר אביב פיזבי-פריזבי אומר לגדילן שזה יהיה שמו בין הקנדרים מעתה|סגדש|...

לדעתי זאת בהחלט רמיזה לגבי העתיד

ו
לרשומות/כבשן הנשמה לא זכור לי מתי, אבל ברשומות כבר קלטתי שה"דיבוק" של רייסטלין הוא פיסטן, אפילו לפני שקראתי את האגדות, להבת קיץ, כבשן הנשמה (שעדיין לא קראתי), אחים לנשק וכל השאר...

אני די בטוח שזה נכון...

כי זה די מתחבר להכל. שוב, זו רמיזה של הסופרים שמעלה חיוך אצל הקוראים הוותיקים... החדשים לא ממש יבינו אותה. רק שאלה אחת- איך "ויזבנג" זה שיבוש של "פיזבן"? אין ממש קשר...

בקשר לכבשן..

זה יכול להיות בדיוק להפך, כי כמו שקוראים את כבשן אחרי רשומות וזה מעלה חיוך, ככה אפשר להגיע מכבשן אל רשומות וזה בדיוק אותו הדבר.. כבשן הנשמה מעורר הרבה חידות וכאתה מגיע לרשומות אתה פותר אותן. זה הרבה יותר כיף מאשר כשאתה ישר מקבל את הפתרונות ואחרי זה את החידות.

למעלה