הי, אני חדשה

• פותח הנושא Eil
  • פורסם בתאריך

Eil

New member
הי, אני חדשה

והצטרפתי כי נושא הפורום העביר בי צמרמורות נעימות. בשנה שעברה נסעתי לאוסטרליה לבד-לבד, בלי מישהו אפילו שיחכה לי שם או שמכיר אותי, הייתי בת 19 אחרי שירות לאומי וההורים שלי בקושי הירשו לי לנסוע לתל-אביב לבד. לא נשארתי לגור שם, לצערי, כי הלימודים במכללה כבר התחילו, אבל מאוד רציתי. לבנות את עצמך בגיל כזה במקום חדש שלאף אחד אחר אין חלק בו, ועוד בארץ מופלאה כמו אוסטרליה ועיר מ ק ס י מ ה כמו סידני זו חוויה קסומה. אני מקנאה בכל מי שעומד לעשות זאת או עושה זאת ברגע זה.

אנימילי

New member
וואו! אני מקנאה בך.

זה מעניין אותי. ספרי לי חוויות: איך הסתדרת? איך מצאת עבודה? מקום לגור? חברים? בלויים? טיולים? אני גם חושבת לעשות את זה אבל קצת חוששת, אולי הסיפור שלך יעודד אותי. שכנעי אותי!

Eil

New member
בשמחה ובששון:

קודם כל, שתדעי לך שאני ממש לא הבנתי בעניינים כאלה, כולם היו בשוק ממני, ידעתי הרבה פחות ממה שנדמה לך שאת יודעת. אבל הג´וק הזה פשוט נכנס לי לראש וסירב לעזוב אותו. דבר ראשון חיפשתי את מס´ הטלפון של הסוכנות היהודית באוסטרליה ושל ארגון בני-עקיבא בסידני, כי אני שייכת למגזר שלהם, שוחחתי עם נציג ישראלי שם, שהבטיח לי שביום נחיתתי בסידני אני יכולה להרים לו טלפון והוא יעזור לי להתארגן. כך שכבר ידעתי שאני לא איתקע שם לבד. בשדה התעופה יש מכשירי טלפון מהם מתקשרים בחינם לכל אכסניה שרוצים, בוחרים אחת ומשתכנים שם (יש אכסניות שאוספות אותך כבר משדה"ת). אחרי שבוע באכסניה (המקרית) שבחרתי, פגשתי ב"בית חב"ד" ישראלי שמשכיר דירות לישראלים במקום מצויין ליד הים ובחצר ה"בית חב"ד", ושם נשארתי לגור כל זמן שהותי בסידני. וזהו, מרגע שמצא כמה חברה´ ישראלים, את מסודרת: הם יגידו לך איפה יש מסעדות ישראליות, איפה מחפשים עובדים, לאן כדאי לטייל מכאן וכו´. זה קלי קלות. אני אישית לא עבדתי, היה לי מעט זמן ורציתי לנצל את כולו רק לטיולים. לפעמים לבד, לפעמים עם מישהו שפגשתי שם (=בדירה/בית חב"ד/אחר). לפעמים יוצאים לטיול לבד ובדרך מתחברים לעוד אנשים. בעניין של הטיולים זה לפי האופי של הבן-אדם: אני, למשל, אוהבת להיות במקום אחד, מוכר וביתי. פעם ב- הייתי עוברת לאיזור מסויים ו"מתנחלת" בו, שוכרת חדר ומשם יוצאת לטיולים וחוזרת עוד באותו ערב לחדר השכור. יש כמובן אנשים שאוהבים פשוט לשכור אוטו עם כמה חברים ו"לנדוד" ממקום למקום. לאן היית רוצה לנסוע? כי קשה לתת אינפרורמציה כללית כזו. מה שנכון לניו יורק בבוודאי שלא מתאים להודו או תאילנד.

אנימילי

New member
אז ככה ...

קודם כל תודה רבה על הפירוט, יש לציין שזה בהחלט מעודד אותי. עוד דבר, אני גם מהמגזר שלך, כך שיש לנו משהו משותף. בקשר לאן אני רוצה ליסוע, עדיין לא ממש החלטתי, אני חשובת אוסטרליה, או ארה"ב. בעיקרון אני חשבתי ליסוע עם חברות שלי לטיול בחו"ל, אבל הן חושבות ליסוע לדרום-אמריקה, ואני לא יודעת אם זה מה שאני רוצה. יש לי עוד כמה שאלות בשבילך: את באה ממשפחה דוברת אנגלית? אם כן, אז מן הסתם היה לך יותר קל להסתדר. אני יודעת אנגלית טוב מאוד, אבל עדיין, לא דוברת ברמת שפת-אם, מה את אומרת, זה מפריעה? כי עם אנגלית בסיסית הרי אין בעיה. גרת לבד בדירה השכורה? כמה כסף צריך לסחוב איתך כדי שיספיק? ולכמה זמן נסעת? היה קל להתחבר עם החבר´ה? וואו, יותר מדי שאלות,תעני על מה שאת רוצה. בכל מקרה תודה.

Eil

New member
אין בעיה

בעיקרון, המידע הכי טוב שאני יכולה לתת זה על אוסטרליה כי שם הייתי, אבל ממטיילים אחרים הבנתי שזה לא כ"כ שונה בארה"ב. לגבי דרום-אמריקה אני לא יודעת. אם את נוסעת עם חברות בוודאי שזה הרבה יותר קל. המשפחה שלי לא דוברת אנגלית אבל אני מדברת אנגלית טובה למדי, ולאחר הטיול עוד יותר (בעיקר סלנג אוסטרלי...), אבל אני לא חושבת שצריך יותר מאנגלית בסיסית. סה"כ יש המון תיירים מכל העולם בכל מקום שיודעים להגיד רק YES, NO ו- PIZZA, והם מסתדרים יופי. בדירה השכורה לא גרתי לבד. כלומר, מצאתי אותה לבד (פגשתי, כאמור, את משכיר הדירה בסעודה של בית חב"ד) אבל התיידדתי עם הישראלים שגרו בה. הדירה היתה תמיד מלאה אנשים נחמדים ומתחשבים, ישראלים וגם זרים ששימשו לנו "גוי של שבת" מאוד אפקטיבי. בשקלים הוצאתי על חודשיים באוסטרליה 16,000 שקל, כולל טיסות. אבל זה כי אני מפונקת וגרה באכסניות נאות ולא בעיירות נידחות באוהלים. לקחתי במזומן 1000 דולר, ואחרי חודש אבא שלי שלח לי עוד 450 דולר ב-WESTERN UNIUN. ובקשר לחבר´ה המקסימים: קל, כל כך קל לטיילים להתחבר, מין גורל משותף כזה, וכל אחד שמח לעזור ולתת טיפים. בשבוע האחרון שלי בסידני, נגמר לי הכסף, ותיכננתי "להסתדר איכשהוא" עד יום הטיסה הביתה ולשנורר לחמניות מ"בית חב"ד". אלא ששלושה ישראלים שרק הגיעו לגור בדירה שלנו, הכריחו אותי לקחת מהם 50 דולר. ובלי שום קשר, כששמעו במאפייה שהשבוע אני נוסעת הביתה, מיהרו והביאו שקית מלאה עוגות ועוגיות בחינם, "צידה לדרך". בנוסף, בכל שבת המשפחות בסידני כמעט רבות אחת עם השנייה מי תארח את "המבקרים מישראל", מש צריך לארגן תור מסודר כדי להצליח לבקר אצל כולם. נשמות. אז כן, "אנשים טובים באמצע הדרך", ולפעמים צריך לנסוע לקצה העולם כדי להיזכר בזה. תשאלי מה שאת רוצה, אין לי בכלל בכלל בעיה, להיפך - אני נהנית להיזכר בתקופה הזאת ולשחזר ממנה פרטים.

ליילה

New member
אם אני יכולה גם להתערב קצת...

קודם כל יש לנו בתפוז את פורום טיולים, שם בטח יוכלו לעזור לך יותר אם מדובר בטיול ולא במגורים במקום. אבל בכל מקרה, אם מדובר בלעבור לגור במקום מסויים, ברוב המקומות המרכזיים יש קהילות יהודיות ששמחות לעזור לכל ישראלי שמגיע, במקומות מסויימים יש קהילות של ישראלים ששמחות להציע עזרה, ובהרבה מקומות בעולם היום, יש את חב"ד , שהם מקור לא אכזב למקומות מגורים, ארוחות, וסתם חברה יהודית בסביבה, ותמיד כדאי לפנות אליהם, בעיקר אם נמצאים במקומות נידחים שבהם אין הרבה יהודים או ישראלים.

למעלה