הי אני חדשה כאן

לירית8

New member
הי אני חדשה כאן

הי,
גם אני קראתי את הכתבה של שני כהן ושל יסמין, וחלק מהדברים נשמעו לי מאד מוכרים.
יש לי כמה שאלות:
האם יכול להיות שהתקפי הכאב מגיעים בעוצמה חזקה מאד, ממש משתקת, אבל בתדירות מאד נמוכה, אחת לכמה שבועות/חודשים ולפעמים אפילו פחות מזה?
רוב התופעות אצלי מזכירות מעי רגיז, אבל רופאי הגסטרו לא אבחנו בינתיים מעי רגיז.
תרופות להקלה על כאבים לא עוזרות.
נכנסתי בקלות להריון ועברתי שני הריונות ולידות נורמליים ומוצלחים, ללא תופעות מיוחדות.
מה שכן - לפעמים יש לי דימומים קלים לא מוסברים וכאבים ביחסי מין.
נשמע לכם שהכל יכול להתחבר?
ממש אשמח לשמוע את דעתכם!!
לירית.

שמיץ1

New member
בהחלט ייתכן...

את יכולה לקרוא עוד על התסמינים השכיחים באתר אנד"י
http://www.endi.org.il/

בכל אופן, אם יש חשד (ולו הקל ביותר) מומלץ להיבדק באחד מהמרכזים לטיפול באנדומטריוזיס.

liats80

New member
כדאי להבדק

יכול להיות שהתסמינים קשורים באנדו. יכול להיות גם שלו.אבל כדאי להבדק אם כדיי לשלול ואם כדיי לאשר.
בהצלחה!

לירית8

New member
תודה

תודה רבה. קבעתי תור לד"ר שינמן, שהבנתי שהוא אחד המומחים בתחום.

lilo4

New member
הכל יכול להיות

האמת שהסימפטומים שלך מאוד מזכירים את הסימפטומים שלי, לפחות בשנים הראשונות

יכולתי לחוות מחזור קל מאוד, ואולי אפילו שניים או שלושה כאלה. אבל אחת ל... הייתי חווה כאבים מטורפים, הקאות, חוסר תפקוד מוחלט ביום-יומיים הראשונים ואחר כך זה היה עובר.
במקרה שלי יש לי אבחנה של מעי רגיז ביד, אבל ברור לי לחלוטין שהאנדו והמעי הרגיז עובדים ביחד. מה גם שמעי רגיז זו לא אבחנה בפני עצמה אלא שלילה של כל שאר הדברים, מעי רגיז בעצם אומר "אין לנו מושג מה יש לך ולמה כואב לך".
אני חושבת שכן כדאי להגיע לרופא עם התמחות באנדו ולהיבדק. גם אם תשמעי לא- לפחות תדעי שפסלת עוד משהו.

לירית8

New member
אם ככה אז יש לי עוד שאלה

קודם כל תודה.
אני בינתיים לא קיבלתי "אישור" על מעי רגיז.
עשיתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה, אולטרסאונד בטן ואגן שיצא תקין, אבל אין בינתיים שום אבחנה לגבי מעי רגיז.
מה עוד עשית בשביל לקבל את האבחנה הזו?

lilo4

New member
אמממ...

זה היה תהליך של כמה שנים, הכאבים התחילו לי בצבא ולכן תחילת האבחון היא בצבא, וזה נמשך גם לאזרחות. אני לא זוכרת את כל הבדיקות שעברתי, כי עברתי הרבה. עשיתי בדיקת נשיפה לגילוי הליקובקטר, גסטרוסקופיה וקולנוסקופיה [בצבא עשיתי את הגסטרו, אחרי השחרור עשיתי קולנוסקופיה]. אני חושבת שעשיתי גם אולטראסאונד שבדק את האזור של האגן, עם התמקדות של שלפוחית השתן.
עשיתי סדרה מטורפת של בדיקות דם, מעבר לספירת הדם הרגילה בדקו גם צליאק, תפקודי כבד וכליות ובטח עוד בדיקות אחרות שאני כבר לא זוכרת [אבל האחות חטפה חום כשהיא ראתה את פירוט הבדיקות]. הרופא העלה השערה שיש לי אי סבילות ללקטוז, ובמשך כשלושה שבועות נמנעתי לחלוטין מחלב והתבססתי על סויה שגרם לי להרגיש הרבה יותר גרוע [ורק בדיעבד הסתבר לי שסויה בעייתית מאוד עם אנדו'].

אחרי כל הברדק הזה הגעתי לגסטרואנטרולוג שעבר על הכל, שמע ממני את ההיסטוריה הרפואית, שאל עוד שאלות וקבע שאין לו שמץ של מושג מה יש לי. אם אני זוכרת נכון, למעי רגיז יש בד"כ כאבים במהלך היום, בעוד אני סובלת המון מכאבים דווקא במהלך הלילה ולפנות בוקר- משהו שהרופא פשוט לא ידע להסביר. ההשערה שלי היום שזה שילוב הין המעי הרגיז לאנדו', ואולי האנדו' שבכלל גורם למעי רגיז. אבל אין לי דרך להפריד ביניהם...

ואחרי כל החפירה הזו- אין מה לעשות עם מעי רגיז, זה בעיקר ללמוד מה מעודד את זה ולהימנע מכך. לדעתי הדבר הכי חשוב במקרה שלך הוא להמשיך בבדיקות כדי לוודא שאין שום דבר קונקרטי אחר. כי מבחינתי, ברגע שאמרו לי מעי רגיז ואח"כ אנדו- הבנתי שאין לי הרבה מה לעשות כדי לטפל, אבל לפחות נרגעתי כי הייתה לי אבחנה ביד.

שמיץ1

New member
עם כל הכבוד למעי רגיז

זו לא בדיוק דיאגנוזה. כמו ש-lilo4 כתבה זו "אבחנה" שנקבעת לאחר שעברת בירור מקיף ולא נמצאה שום בעיה שעשויה להשפיע כך או אחרת על המעי. יש נטייה לחלק מהרופאים לחלק את המונח הזה כמו סוכריות לכל מי שסובל מבעיית מעי כלשהיא שאינה ברורה לו.
לדעתי האישית (והלא מוסמכת), מעי רגיז הוא תסמין ולא מחלה בפני עצמה. אני אישית הסתובבתי המון זמן עם "אבחנה" מאושרת וחתומה של מעי רגיז, עד שגילו אצלי היצרות של המעי. אגב, גם אחרי שגילו את ההיצרות במעי ואת האנדו', עדיין היו רופאים שהלכו עם הראש בקיר ואמרו לי "מעי רגיז".

במיוחד כשיש לך ביד אבחון של אנדומטריוזיס... מעי רגיז הוא תסמין אנדו'. ייתכן שתסמיני המעי נגרמים ישירות ע"י מוקדי אנדו' או החומרים שמופרשים על ידם. ייתכן שהעצבים באזור הבטן מגורים ע"י האנדו' והופכים לרגישים יתר על המידה לכל דבר קטן.

אני לא חושבת שכדאי לחתור לאבחנה של מעי רגיז, כי זה פשוט שם כולל לאוסף רחב מאוד של תסמינים שלא נמצא להם הסבר שמניח את הדעת. מנגד, כדאי בהחלט להמשיך לחפש את שורש הבעיה שממנה את סובלת.

lilo4

New member
מסכימה מאוד

ההגדרה של מעי רגיז היא בעצם אוסף של תסמינים שהמדע לא יודע להסביר. לא ברור למה יש אנשים שפתאום מרגישיפ כאבי בטן, התכווצויות וכן.

lilo4

New member
מסכימה מאוד

ההגדרה של מעי רגיז היא בעצם אוסף של תסמינים שהמדע לא יודע להסביר. לא ברור למה יש אנשים שפתאום מרגישיפ כאבי בטן, התכווצויות וכן.

לירית8

New member
גם אני חושבת כמוך

כן, גם אני חושבת כמוך. אצלי הגסטרואנטרולוג אמר שהבדיקה היחידה שהוא מוצא לנכון לערוך היא הקולונוסקופיה, ומראש אמר שאם הוא לא מוצא כלום בבדיקה אז זה שום דבר.

שמיץ1

New member
נפגשת כבר עם מומחה אנדו'?

ראיתי שכתבת שיש לך תור לד"ר שיינמן. יכול להיות שיהיו לו תובנות אחרות. באופן כללי, כשרופא גסטרו מוותר ואומר "זה שום דבר", בעוד שאת סובלת מתסמיני מעי, יש רק דבר אחד חכם לעשות - להחליף רופא ולהמשיך לחפש. לא יזיק לפנות במקביל לרפואה אלטרנטיבית. אולי שינוי תזונה או אורח חיים יכולים להקל עלייך.

לירית8

New member
עדיין לא

התור שלי לד"ר שיינמן הוא בעוד חודש.
אולי באמת אמשיך במקביל בכיוון של הגסטרו.
תודה!

לואי84

New member
במידה וכן יש אנדו

אז גם התזונה מאד חשובה כי יש מאכלים שיכולים להגביר את התסמינים, אז כדאי לנסות גם בכיוון הזה.
ובלי קשר לאנדו אפשר לעשות גם בדיקה לרגישות למזון במידה ולא עשית עדיין

לירית8

New member
מעניין

בדיקה לרגישות למזון זה הדבר הראשון שביקשתי והרופאה הסתכלה עלי במבט של "נו באמת, איזה שטויות את מדברת"...
אמשיך לנסות.
תודה.

למעלה