הי אני בבעיה

הי אני בבעיה

אני קנאית בטרוף,לכל דבר איך יוצאים מזה? לבעלי כל הזמן,לחברות אבל זה ממש אוכל אותי מבפנים . תודה

nutmeg

New member
באנגלית יש שתי מילים

לקנאה: jealousy ו- envy כשיש הבדל ביניהן.
jealousy: הערכה או אמונה - מוצדקת או לא - שלמישהו אחר יש חפץ, מערכת יחסים או איכות מסוימת שאתה רוצה, ושאינך יכול להשיג בעצמך בקלות או בטווח הקצר, אבל אתה מוכן להתאמץ ולהשיג את מה שאין בהשגתך כרגע. למשל: "חיים קיבל בונוס? גם לי מגיע! אני עובד לא פחות קשה ממנו! אצטרך להשתדל יותר ברבעון הבא ולקבל גם בונוס לעצמי!" זו קנאה המדרבנת את הזולת להשגים שהוא רואה אצל אחרים ו"חומד" או "רוצה" לעצמו.
Envy: זו הערכה או אמונה – בדרך כלל לא מדויקת – שלמישהו אחר יש חפץ, מערכת יחסים או איכות מסוימת שאתה רוצה ואתה משוכנע מעל כל צל של ספק שאין באפשרותך להשיג את הדבר בעצמך… ויותר מכך! אתה מאמין שאי צדק מסוים הוא הוא הסיבה לפער הזה בינך לבין מושא קנאתך.. למשל: "חיים קיבל בונוס? איזה בוס לא פייר, עוור וחסר רגישות יש לנו!! גם לי מגיע! חיים לא כזה מוכשר ואני עובד לא פחות קשה ממנו! אלך וספר לבוס על האחורים שלו ועל כך שהוא מדבר בטלפון שיחות אישיות... ככה שאף אחד לא יקבל פה בונוסים!!" זו קנאה הרסנית הרבה יותר בה האדם המקנא רוצה "לרוקן" את הזולת מההישגים שלו בבחינת "אם לי אין את ההישגים הללו, גם לו לא יהיו" Jealousy ממוקד על רכישה או אימוץ של ערכים Envy ממוקד על הרס והחרבת ערכים. עכשיו, אחרי שקראת את כל זה... פרטי קצת מה עובר עליך.

גרא.

New member
רוצה להצליח,קנאה היא מצב של תסכול

מכך שמשהוא אחר זוכה בדבר שאת היית רוצה לזכות בו..ואם אכן זה המצב,מי שבעצם צריכות לקנא,הן החברות של בעלך מהצד, כי אחרי הכל, ולמרות הכל, הוא בעלך, הוא שלך..אבל כפי שכבר נאמר, יתכן והתשובה פשטנית מידי,כיוון שחסר עוד מידע ופירוט נרחב יותר ..למה הכוונה בחברות? כמה זמן אתם נשואים? ילדים? ולמה הכוונה,ב"אוכל אותך מבפנים"?

סיבה אפשרית בעיניי

למצב הזה הוא שהפוקוס שלך נמצא על אחרים, והם "החשובים". מה שהם יעשו זה בשבילך חיים או מוות. אולי את צריכה להעביר פוקוס אל עצמך. את החשובה. דרך אפשרית היא לעשות דברים שמעניינים אותך ו/או עושים לך טוב. להתחיל משהו חדש כמו ספורט, איזה קורס/חוג שמעניין אותך. אולי ללמוד מדיטציה או יוגה שאילו תהליכים שמפנים את הפוקוס פנימה.

קודם כל תודה רבה על התשובות

אני בת 27 חיה עם בן זוגי כבר 5 שנים יש לנו 3 ילדות , אני יודעת שהבעיה אצלי מההתחלה שבכלל אין לי ערך לעצמי ,אני חושבת שכל הזמן כולם נגדי שאף אחד לא אוהב אותי מקנא לבעלי בצורה שרק על זה אני חושבת למרות שאני יודעת שמה זה יעזור לי (בעבר בגד בי פעמים) כל הזמן נדמה לי שהכל סובב נגדי, היתה לי ילדות איומה של התעללות פיזית ונפשית קשה מאוד מצד אימי שהותירה אותי חסרת כל מכל.אני יודעת שאני צריכה להסתכל על הכל בחיוב אבל איך?

nutmeg

New member
קשה מאוד

עם ה"צריכה" הזה - לא? כולנו מבוגרים ויודעים מה "צריך" אבל לא יכולים ליישם את כל ה'צריך ל' שברשימה. אחת הדרכים להתמודד עם הערכה עצמית נמוכה היא לעבוד 'עבודה פנימית' או בטיפול עם מטפל או לבד דרך קריאה, סדנאות, דיבור עם חברות... כל אחד לפי יכלתו. אדם כמוך שסבל התעללות פיזית ונפשית באמת צריך לעבור כברת דרך לשקם את אותם מבנים פנימיים הרוסים, שלא נתנו להם צ'אנס להיבנות איתן מלכתחילה. כמו שתינוק לומד ללכת - בצעדים קטנים ומעידות אינסוף - כך גם הדרך לשינוי פנימי. אני מאחלת לך שתפרגני לעצמך טיפול - או בכלל שתפרגני לעצמך פה ושם
מגיע לך!!

למעלה