היתכן?

איש ילד

New member
היתכן?

קיבלתי המחאות שאני הוא המוטב בהן. ההמחאות אינן נושאות את סימן הקרוס או הגבלה כלשהיא. העברתי את ההמחאות לאחר שחתמתי כמקובל על גב ההמחאות. ההמחאה הראשונה לא כובדה ע"י הבנק וחזרה מסיבה טכנית כאשר הסיבה שנרשמה היית שחתימתי כמיסב ראשון לא מזוהה!!. ניגשתי עם האדם שאליו הסבתי את ההמחאה לאותו סניף בנק (בנק לאומי סניף תל-מונד) הצגתי את עצמי בפני מנהל הסניף והזדהתי בפניו ע"י הצגת תעודת הזהות שלי ורק אז היה מוכן הבנק לכבד את ההמחאה!!! הבעתי את פליאתי, תדהמתי ומורת רוחי מהסיטואציה הזו והבעתי את אי הבנתי איך יכול הבנק לזהות את חתימתי כאשר אינני מנוי על לקוחותיו ודומני שרוב רובם של אזרחי המדינה אינם נימנים דווקא עם לקוחות בנק לאומי סניף תל-מונד. להפתעתי גם ההמחאה השניה שאותה הסבתי לא כובדה ע"י הבנק מאותה סיבה שחתימת המסב הראשון (שזה אני) אינה מזוהה!!!, ניגשתי שוב לאותו סניף בנק יחד עם מחזיק ההמחאה (שהוא אותו מחזיק כמו ההמחאה הראשונה) וגם הפעם נידרשתי ע"י מנהל הסניף - למרות שהכיר אותי כבר - להזדהות עם תעודת הזהות שלי כאשר הוא מתעקש לרשום על-גב ההמחאה את פרטי ולכך באופן עקרוני סירבתי וההמחאה לא כובדה. האם דבר כזה מקובל? האם יכול הבנק לזהות את חתימת המיסב כאשר הוא אינו לקוח שלו? מה אני יכול לעשות בנדון? בפעם הראשונה אמר לי מנהל הסניף שקיבל הוראה מבעל החשבון לרשום את פרטי המסב הראשון בגב ההמחאה, אמרתי לו שכל הוראה או הגבלה כלשהיא בעניין ההמחאה חייבת להיות רשומה על ההמחאה בעת הימסרה ובשום פנים ואופן אסור ליצור הגבלה או התניה כל שהיא לאחר מתן ההמחאה... האם אני צודק? האם יתכן שהבנק מנסה לעזור ללקוח שלו ולעכב את פרעון ההמחאה? אחרת...איזה הסבר יש לכך?

איש ילד

New member
אני יודע שאף אחד לא חייב לי כלום

נכון...אני יודע שאף אחד לא חייב לי כלום...אבל נדמה היה שזה מין פורום כזה ששואלים שאלות מעלים בעיות ו...מקבלים תשובות או התיחסות אחרת...

תשןבה

איש ילד שלום, הבנק בוודאי שאינו אמור לסרב לכבד את ההמחאה בטענה הנוגעת לחתימת ההיסב אלא אם כן יש לו חשד שמי שחתם על ההיסב אינו הנפרע. מקובל לעיתים לכתוב באחורי השיק פרטים מלאים של המסב אולם זה אינו תנאי לתקפות ההסבה. יתכן והבנק ניסה לעזור למושך שסבל מחריגה בחשבונו והתירוץ נועד כדי למשוך זמן. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

למעלה