היש מי מביניכם..........

היש מי מביניכם..........

היש מי מביניכם הזוכר את מכנסי ה "א" של החיילים? כאלה עם הכיסים בצד? כיום משתמשים בהם למדי "ב" ובצנחנים. וזה שהבנות חבשו כובעים כמו הבנים. אותה צורה עגולה ופחוסה - כמו חביתה- והיו מניחות אותה מעל התסרוקות כמו איזה מכסה של סיר..........

והכי סקסי לדעתי....

הנח"לאיות מהשיר בהאחזות הנח"ל בסיני שצולם בשחור לבן אותה חיילת עם הצמה ומכנסיים קצרים ...אבל לא רק...גם זה שהיא אוהבת את השירים של פושקין וכוכבים בחוץ...לא זוכר בע"פ את המילים של השיר הנפלא הזה

חלק מהמילים

מוישה ממה שאני זוכר: בהאחזות הנחל בסיני אני ממש שפשפתי את עיני כשראיתי- מעשה כשפים ספרי שירה קטנים על מדפים שירי רחל וכוכבים בחוץ כמו לפני שנות אלף בקבוץ לא האמנתי למראה עיני - בהאחזות הנחל בסיני.

שירי רחל נכון ../images/Emo6.gif

אז מאיפה לעזאזל צץ לי פתאום פושקין

והנה השיר

אפילו עם מנגינה ברקע (צריך רמקולים) ואפילו "חיילת יחפה וצמתה מוטלת על כתפה " מופיע בשיר ולא רק בזכרון שלי מהקליפ הישן ההוא הנה הלינק

עתניאל

New member
אני חושב

אהההההההההההההה זה פשוט מאוד. בוא נלך בדרך האסוציאציה. אז נגיד שרחל באה מרוסיה. נכון? פושקין היה רוסי, נכון? אז בבקשה הנה הקשר בין רחל לפושקין. (כמובן שיכלת גם להזכר בפוטין, רסקולניקוב. יאשין, שליאפין. גוגול או אפילו החבר סטאלין........................)

ברק 188

New member
אומנם שחור לבן אבל היתה זו הבלונד

של מירי אלוני, או יפת העיניים ובן יקיר לי אפרים...איזה שירים.

אפשר לחזור קצת אחורה?

אין ספק כי הביצוע של מירי אלוני והלהקה של השיר "הבן יקיר לי אפרים" מרגש ויפה. אלא - שברשותך - אם אסוג "כמה "שנים אחורה אהי נזכר במשפחת מלבסקי שהיו שרים שיר זה. כל יום שבת בשעה 1345 היו מגישים ברדיו שירי חזנות. אני מתאר לעצמי שזה היה קצת יידישקייט עבור החילונים כי דתיים הרי ממילא לא היו מאזינים בשבת לרדיו. וכמעט כל שבת שניה היו משמיעים שיר זה בבצוע משפחת החזנים המקסימה. כך שאם בנוסטאלגיה עסקינן הרי שלפנינו שמן זית זך של נוסטאלגיה.

ברק 188

New member
או כן אהבתי אותם, משפחת מלבסקי

הזכרת לי נשכחות שבתות של סוף שנות 50 שבת בצוהרים אחרי הצולנ'ט -שאגב סירבתי לאכול.יופי של שמן זית זך של נוסטאלגי אתה מעלה פה.

גלי®

New member
סבא של חברה שלי היה מקשיב לחזנות,

אני זוכרת עד כמה שנאנו את ה"יללות" האלו (שהתחרו בהצלחה עם היללות של אום-כולתום, שבקעו מהרדיו של שכנינו הערבים...:)) )...

למעלה